Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Cim prevadet video do plneho rozliseni PSP (480x272 avc)?

dark_one

Recommended Posts

by Niobe from PSPnovinky

3GP Converter je prográmek, který vám pomůže převádět vaše video soubory (.avi) do formátu MP4 AVC / H.264 v rozlišení 480x272. Takto vytvořené videa lze nyní přehrávat díky Dark_AleXovi a jeho custom firmwaru 3.03 OE - B přímo v XMB bez použití homebrew přehrávače.

Postup konverze je velmi jednoduchý:

• spusťte 3GP Converter
  • nejprve se ujistěte, že máte nastavený model: MP4, for PSP 3.03 OE-B (Direct, renamed)
  • pokud ne, ukončete converter a spusťte "setup.exe", vyberte tento model a klikněte na "Apply"
  • znovu spusťte converter
  • zvolte datový tok videa (např.: AVC 480x272 384kbps 1-pass)
  • zadejte cílový adresář
  • nakonec do okna "Drag&Drops file here" přesuňte videosoubor, který chcete zkonvertovat
  • vytvořené video (soubory MAQxxxxx.MP4 a MAQxxxxx.THM) zkopírujte na MemoryStick do adresáře ms0:/ MP_ROOT / 100ANV01 /
  • v XMB jděte do složky VIDEO - MemoryStick a spusťte film jako obvykle

Bohužel, tento program nepodporuje titulky.

Dwonload: [3GP Converter v0.34]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, titulky jsou pro mě docela podstatná věc .. Většinu filmů co mám v kompu mám v původním znění s titulky, takže jestli 3GP converter nepodporuje titulky, tak se budu muset poohlídnout po něčem jiném, jinak doposud jsem využíval PMP playeru, ale když už lze spouštět filmy přímo v XMB v plném rozlišení, bez použití homebrew přehrávače, tak sem s ním, hlavně aby ještě podporoval diakritiku ...

Odkaz ke komentáři

Hmm, titulky jsou pro mě docela podstatná věc .. Většinu filmů co mám v kompu mám v původním znění s titulky, takže jestli 3GP converter nepodporuje titulky, tak se budu muset poohlídnout po něčem jiném, jinak doposud jsem využíval PMP playeru, ale když už lze spouštět filmy přímo v XMB v plném rozlišení, bez použití homebrew přehrávače, tak sem s ním, hlavně aby ještě podporoval diakritiku ...

tak si udelej nejdriv .avi s titulkama vlozenyma primo do filmu pomoci PocketDivXEncoder_0.3.51_RC11 a pak to jen prevedes a je to

Odkaz ke komentáři

taky bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví jak to avi hodit do mp4 i s titulkama jednim prográmkem.....a když to budu dělat, tak, že nejdřív si do avi hodim titulky a až pak do mp4 tak se to protáhne......to si to pak můžu překonvertovat do pmp + titulky do samostatného souboru a v XMB dát jen L+R a mám to 2xrychlejc

Odkaz ke komentáři

Tak mi to nedalo a zkusil jsem si pohrát s Clone DVD Mobile a povedlo se, převádim si DVD v rozlišení 480x272 :twisted: . Kdyby někdo chtěl, můžu poradit, ale je to vyzkoušený jen na starší verzi 1.0.7.1, která neumí titulky (ale má lepší obraz, než vyšší verze bych řekl).

Odkaz ke komentáři

já to používám krátce (cca 2 hodiny) ... jinak vkládám titulky přes ten PocketDivXEncoder_0.3.51_RC11 a potřeboval bych ve výsledku ty titulky zmenšit, bohužel proklikáváním v nastavení jsem nic takového neviděl nebo jdou titulky zmenšít v tom 3GP Converter, hmm to asi ne, nastavení obsahuje jen tu volbu na 3.03OE-B, docala by mi to bodlo, pač ty titulky mám přes půl obrazu :D

Odkaz ke komentáři

Daji se pres 3GP Converter konvertovat i DVD filmy?

Ee, jen *.avi myslím.

Jinak pro převod z DVD do plného rozlišení postačí Clone DVD mobile, jen se musí udělat menší úpravičky (zkoušeno na verzi 1.0.7.1):

V poznámkovém bloku (nebo jakémkoli text. editoru) otevřete soubor Devices.ini, který najdete v adresáři s nainstalovaným Clone (standartně C:\Program Files\SlySoft\CloneDVDmobile), najdete si nastavení [sony PlayStation Portable (AVC/H264)] a přepíšete obě rozlišení na 480x272 (viz. obr.)

clonedvdm_1.png

(nebo jednodušší cesta - stáhnete si soubor v příloze :D , je to už upravený)

Potom už jen spustíte Clone DVD Mobile a vyberete profil Sony PlayStation Portable (AVC/H.264) a můžete začít.

Jen poznámka: v posledním kroku, kdy volíte kvalitu, nevybírejte více než 19, protože při vyšší hodnotě bude mít výsledný film bitrate více než 768kbps a PSP ho vyhodnotí jako nepdporovaný formát. Tahle chybka je zřejmě následek úpravy *.ini souboru.

clonedvdm_2.png

Zde si můžete Clone DVD Mobile sosnout:

http://data2.edisk.cz/stahni/48115/CDM_1071.zip_9.83MB.html

No...anebo ještě jednodušší cesta - dnes se na psp.novinky.org objevil nový prográmek, který umí převod z DVD do plného rozlišení standartně. Jen musíte mít nainstalovaný Microsoft.NET Framework 3.0 a pár dalších věcí.

Více zde: http://psp.novinky.org/pspnews/phprs/view.php?cisloclanku=2006030002

Odkaz ke komentáři

jeste je potreba stahnout MicrosoFramework 3.0

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=10CC340B-F857-4A14-83F5-25634C3BF043

EDIT : tak na konci instalace to hlasi chybu :cry: podarilo se to nekomu? nebo mate jiny zdroj? bez toho nejde xviD4PSP pustit

jo,v PSP VIDEO 9 neni rozliseni 480x272,takze smula

a v tom 3gp convertoru to je hrozny...za 15min mam 0 procent???

Odkaz ke komentáři

V 3gp convertoru mi to taky neukazuje průběh, ale pracuje to, musíš sledovat velikost, podle toho to poznáš. Jinak v PSP Video 9 si můžeš nastavit klidně rozlišení 480x272, musíš si ale vytvořit nový profil, nebo upravit nějaký stávající :wink: .

Lisien: schéma? Jsou to jenom dva screeny, asi jsi ještě neviděl Dutchovi návody :) .

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu