Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s 1TB diskem

Lukas1212

Otázka

Ahoj všichni mám velký problém koupil jsem si 1TB disnk Seagate Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s 1-TB 32 mb cache

Popis zde: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=st31000340as-barracuda-7200-11-sata-1t-hd&vgnextoid=0732f141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=47f281f8c0f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model

a mám základní desku Gigabyte GA-73PVM-S2H

a když na disk chci nainstalovat OS WinXP tak se hlásí že je na něm jen 32 mb volného místa i bios hlásí to samé zkoušel jsem udělat update biosu a taky nepomohlo zkoušel jsem vistu taky to samé, také jsem zkoušel přidat řadič a to disk měl 0mb tak prosím poraďte čím by to mohlo být a jak vyřešit tento problém budu rád za každé rady. Moc prosím poraďtemi.:cry::cry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

21 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Moderators

Stahni si ovladac od vyrobce ...

Zkus neco z tohodle http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=downloads&vgnextoid=51e092db8a13d010VgnVCM100000dd04090aRCRD

Potom me jeste napada vzit ten HDD k nejakymu kamosovi , zkusit ho u nej a naformatovat ho...

Odkaz ke komentáři

• 0

Nemají Win XP nějaké omezení, co se týče velikosti místa na disku?? Vím, že nějaky takovýhle omezení je co se týče pamětí RAM, tak jestli není něco podobného i s místem na disku... Jinak zkus projít net jestli někdo nemá podobnej problém a nebo pak zajít tam, kde jsi to koupil - snad ti poradí

Odkaz ke komentáři

• 0

Na internetu jsem našel jednoho (né čecha) co měl úplně stejný problém ale s jiným diskem a to od Samsungu dokonce v tom tématu jsou i odkazy na programy s kterýma to jde vyřešit ale já to mám od jiné firmy a asi by nešlo kombinovat dvě firmy a stím omezením nevím ale i vista při instalaci napíše 32 mb a Bios to samé

EDIT: tady je odkaz na to fórum kde to řešily u toho Samsungu: http://www.tomshardware.co.uk/forum/245972-14-solved-hd103uj-appears-32mb-drive

EDIT:A tam na tom odkazu jsem žádné ovladače nenašel

Odkaz ke komentáři

• 0

A to že máš 32MB jen na disku ti píše rovnou při instalaci windows při formátování nebo až při spuštění čerstvého windows?

pokud to nebude ovladačema tak jen kompatibitou zkus to projet v nějak utilitě třeba TestDisk jinak si myslim že by pomohla už jen nějaká modernější deska

edit//: určitě žádné omezení nemá kapacity

Odkaz ke komentáři

• 0
Na internetu jsem našel jednoho (né čecha) co měl úplně stejný problém ale s jiným diskem a to od Samsungu dokonce v tom tématu jsou i odkazi na programi s kterýma to jde vyřešit ale já to mám od jiné firmy a asi by nešlo kombinovat dvě firmy a stím omezením nevím ale i vista při instalaci napíše 32 mb a Bios to samé

EDIT: tady je odkaz na to fórum kde to řešily u toho Samsungu: http://www.tomshardware.co.uk/forum/245972-14-solved-hd103uj-appears-32mb-drive

EDIT:A tam na tom odkazu jsem žádné ovladače nenašel

prosim nepiš tokovýhle zrůdy:ziped:

na to se nedá koukat navadí mi slang ale pravopis jo

Odkaz ke komentáři

• 0

Určitě tim chybu neuděláš myslím si že tvoje stávající základní deska prostě takovou obrovskou kapacitu neunese a nemá na to ani technologii

Pokud bys uvažoval nad novou základní deskou tak ber třeba MSI K9A2 Platinum cena pod 3000

Odkaz ke komentáři

• 0
A to že to ukazuje že disk má jen 32 Mb může být jen kvůli desce nemohl by ten disk být třeba vadný?

Důvodů může být hodně, buď máš starou desku, nebo máš poruchu na desce, nebo máš poruchu na SATA kabelu, nebo poruchu na SATA vstupu, nebo poruchu na SATA vstupu v HDD, nebo máš poruchu v HDD, teď by to chtělo nějak ověřit ať zmenšíš okruch možných důvodů proč ti disk nejede.

Rady:

Buď si někde v okolí sežen borce to to testne na svým PC, nebo si kup nový SATA kabel, ověř jestli je vše správně zapojené do desky, nebo prostě když nic z toho nezabere jednoduše pošli HDD na reklamačku.

EDIT: nebo kup novou desku to bude asi nejmožnější důvod proč ti to nejde, ještě mě napadá, máš na disku vytvořený oddíl??

Odkaz ke komentáři

• 0

Ten disk jsem testoval na 4. základních deskách ale byli starší tak skoro stejně staré jako ta co mám a co jsme hledal na internetu tak spousta lidem to nešlo taky jim to psalo 32 mb a většinou lidé radili ať koupi jinou desku tak tím pádem by to byla pouze chyba desky že nedokáže pracovat s tak velkým HDD?

Odkaz ke komentáři

• 0
Ten disk jsem testoval na 4. základních deskách ale byli starší tak skoro stejně staré jako ta co mám a co jsme hledal na internetu tak spousta lidem to nešlo taky jim to psalo 32 mb a většinou lidé radili ať koupi jinou desku tak tím pádem by to byla pouze chyba desky že nedokáže pracovat s tak velkým HDD?

To bude asi tím, nejspíš nepodporuje deska tak velkou cache nebo kapacitu disku. Co se tak dívám na netu tak jsem nenašel do jaké kapacity podporuje tvá deska.

EDIT: Zas moc ti radit nechci aby sis pak nekoupil novou desku a nakonec nezjistil že problém není v desce ale v něčem jiném..

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu