Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2 - NASTAVENÍ (vyřešeno)

Dejv

Recommended Posts

Obědnal jsem si a dnes mi přišel WIFI ROUTER ASUS WL-530gV2 pro komunikaci s mým iPhonem 3G

Ale problém je v tom že se mi ho zatim nepodařilo uvést do chodu. Ani tak aby po připojení WIFI ROUTRU šel alespoň internet na PC jako před připojením.

Už jsem to tady přes (SZ) probíral s jednim zkušenym uživatelem.

Poradil mi:"zapoj to, restartuj modem, restartuj PC, a teoreticky pojede na PC uz net...a pak se nastavi to wifi"

Zapojil jsem to takto: z modemu jsem to připojil do WAN konektoru v routru a potom z LAN1 z routru do PC do sítové karty 1. Po té jsem restartoval modem, následně PC ale nic .....

Ptal jsem se zda mám zaškrtnout u sítovky 1 : Umožnit ostatním uživatelů v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače? A řikal že to na to nemá vliv, že to zaškrtávat nemám.

Pak jsem se dostal do routru (v prohlížeči jsem zadal IP adresu routru 192.168.1.1) vyskočilo quick start, tak jsem nastavil časové pásmo a pak tam bylo nastavené IP automaticky a DNS automaticky. Tak jsem to nechal na YES oboje. Pak jsem nastavil jméno SSID na wifidejv a potvrdil tod vše (nic víc jsem neměnil ani nenastavoval,vše ostatní zůstalo na default)

Napsal mi:

ted by to melo jet, pokud ne, tak ti poskytovatel internetu blokuje MAC adresu, to znamená že mu budeš muset zavolat, říct že máš novej komp nebo že si si koupil wifi router, a že ti na něm nejede net.Oni ti to na dalku nejak restartujou a melo by to jet...to sem musel doma delat takyno, některej poskytovatel to tak dělá, některej ne.....třeba u mýho stávajícího stačí jen restartovat ten modem

Udělal jsem pá screenů sítového nastavení a poslal jsem mu je a říkal že jinak to mám v PC nastavený dobře.

Pokud by někdo měl čas a mohl jsem mu poslat těch pár screenů třeba přes soukromou zprávu (cca 1 MB) jestli by na to koknoul jestli je to opravdu vše OK.

Jen jsem chtěl znát váš názor zda si taky myslíte (jak poradil jeden zkušený uživatel z fora) zda je problem v tom že : modem neprideli IP adresu tomu routeru a že mám zavolat poskytovateli internetu (kabelová televize) a říct mu že jsem si koupil wifi router ............

EDIT: Internet mám přes kabelovou televizi-modem. V modemu mám pouze 1 sítový konektor a v routru 1x WAN a 4x LAN.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musis nechat modem od kabelovky aspon 10 minut vypnuty aby resetoval predchozi mac adresu a nacetl novou mac adresu od asus routeru pote co ho zapnes. pokud tak neucinis bude porad hledat tu starou mac adresu

asus zapni drive nez tem modem od kabelovky - proste vypni modem od kabelovky

zapni asus cekej 10 minut zapni modem od kabelovky

pak se jukni pres www na rozhrani asusu co ti pisou logy

dalsi vec je jak mas nastavenej ten asus je treba aby jsi na wan rozhrani mel nastaveno ze ip bude pridelena automaticky od dodavatele. vse najdes pres www rozhrani primo v asusu a take tam muzes najit v logach co presne se deje na portu wan a dle toho problem vyresit.

na lan rozhrani musis zapnout dhcp aby jsi dostal automaticky pridelenou adresu do pc.

Jinak na cd od asusu je kvalitne udelanej navod a popis jak co nastavit takze urcite zacni tim ze si poradne precti navod od asusu.

Odkaz ke komentáři

grosi:Děkuji za tvojí radu. Určitě to vyzkoušim a dám vědět jak jsem uspěl.

Jeden člověk mi taky psal:

Tak jestli to máš přes kabelovku tak to chce v tom routru nastavit tzv. klonování MAC adresy tj. tomu routru musíš dát MAC adresu svýho kompu protože u kabelovky to bejvá tak, že máš u nich registrovanou MAC adresu sítovky svýho kompu (koukni se do smlouvy) MAC adresa je např. (00-4F-6A-00-83-8D) a tak podobně --- pak nemusíš nikam volat .

Sice nevim přesně kde a jak to nastavim ale zkusim určitě zapátrat protože to se zdá taky jako celkem dobrá rada.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu