kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Mam v PC 4x1GB A DATA DDR2 800+ Extreme Edition. Cetl jsem ,ze se daj dobre pretaktovat. Origo je 4-4-4-12 800MHz. Udajne se da pretaktovat na 5-5-5-15 1066MHz 2.1V Tak jsem v Biosu zadal 5-5-5-15 1066MHz ,jelikoz jsem ale nenasel nastaveni na 2.1V,tak jsem to na 2.1V neprepnul. Pocitac se teda restartoval,ale uz nenabehnul. Pocitac se mi pusti ,ale obrazovka je porad cerna a ani moznost Biosu nenabehne ,abych to vratil na puvodni hodnoty!!! Je moznost s tou pameti jeste neco delat,treba i v jinem PC ? Nebo jsem tu Pamet odpalil a musim koupit novou ?
0 Zekeasakura Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Resetni CMOS a pojde to. Je to proste preto lebo ramky nemaju dost elektriky aby vobec nejako fungovali tak sa nic nepusti. Aspon myslim.
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Jak se to dela?Nevim co to je resetovat CMOS!
0 raven Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Mel sem to taky-musel sem to po zpameti prenastavit,ale myslim ze staci vytahnout baterii na zakladni desce a bios se restartuje..
0 Anonymous_ Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Na desce najdes CMOSJMP - tedy CMOS jumper, prehod ho a zapni PC, pak ho prehod zpet a melo by to byt. Nekdy je tam i tlacitko CMOSRESET.. Kdyby to tam nebylo, tak vytahni baterii..
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Dekuji ,jdu to hledat.Pisnu jak jsem pochodil. Tak to nepomohlo. CMOS jsem nenasel,tak jsem to zkusil s tou baterkou. Vysledek je stejnej porad cerna obrazovka . Pocitac jede ,ale nic nenabiha. Tak to vypada,ze budu muset koupit novou pemet,co ?!
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Jeste se chci zeptat, je mozne ,ze bych znicil i neco jineho,nebo jen ty pameti ??
0 Zekeasakura Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Tie pamete podla mna vobec nesu znicene. Este raz sa dobre pozri na dosku ci tam nemas nieco taketo: 3piny vedla seba a na prvych 2 pinoch je jumper (ta plastova vec) tak ten jumper odtial zober (musi byt vypnute PC) a daj to na 2. a 3. pin. Asi po 2-3 sekundach ho daj naspet na 1. a 2..
0 Anonymous_ Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Tie pamete podla mna vobec nesu znicene. Este raz sa dobre pozri na dosku ci tam nemas nieco taketo: 3piny vedla seba a na prvych 2 pinoch je jumper (ta plastova vec) tak ten jumper odtial zober (musi byt vypnute PC) a daj to na 2. a 3. pin. Asi po 2-3 sekundach ho daj naspet na 1. a 2.. Presne tak! Vyndani baterky nepomohlo, jelikoz energie jeste (dlouho) zustava v kondenzatorech - ty by jsi musel vyzkratovat (vybit), aby se CMOS vyresetovalo. Fakt se jeste podivej po tom jumperu.. Desku jsi timto urcite neodpalil a ty RAMky? Take myslim, ze ne..
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Neco takoveho tam vidim,ale neni u toho napsano CMOS !!! Je u toho napsano BIOS Config.
0 Kony.cz Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 proste a jasne... hendka vedle baterky je nejaky Jumper...... u neho je napsano erase nebo tak.... a vzdy to ma tri dratky z toho dva jsou propojeny pomoci jumperu.... Tak ten jumper vem a propoj ty dalsi dva konektory... a tim se resetuje bios ... a potom ti to vsechno pujde ..... jako by se nic nestalo
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Odesláno Říjen 28, 2008 Pro zeka a anonimouse. Dekuji,dekuji,dekuji a dekuji. Jste borci !!!!!!!! Tak jsem to prubnul v tom BIOS Config.A asi to byl ten jumper. Protoze to uz facha. Jak jste rekli po prehozeni me to pustilo do BIOSU ve kterem jsem nastavil puvodni hodnoty.Po vypnuti a vraceni jumpera na sve misto,a po opetovnem zapnuti to uz nabehlo v pohode. Tak Vam moc dekuji !!!!!!! Prosim lock.
Otázka
kvasimodo
Mam v PC 4x1GB A DATA DDR2 800+ Extreme Edition.
Cetl jsem ,ze se daj dobre pretaktovat.
Origo je 4-4-4-12 800MHz.
Udajne se da pretaktovat na 5-5-5-15 1066MHz 2.1V
Tak jsem v Biosu zadal 5-5-5-15 1066MHz ,jelikoz jsem ale nenasel nastaveni na 2.1V,tak jsem to na 2.1V neprepnul.
Pocitac se teda restartoval,ale uz nenabehnul.
Pocitac se mi pusti ,ale obrazovka je porad cerna a ani moznost Biosu nenabehne ,abych to vratil na puvodni hodnoty!!!
Je moznost s tou pameti jeste neco delat,treba i v jinem PC ?
Nebo jsem tu Pamet odpalil a musim koupit novou ?
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts