kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Mam v PC 4x1GB A DATA DDR2 800+ Extreme Edition. Cetl jsem ,ze se daj dobre pretaktovat. Origo je 4-4-4-12 800MHz. Udajne se da pretaktovat na 5-5-5-15 1066MHz 2.1V Tak jsem v Biosu zadal 5-5-5-15 1066MHz ,jelikoz jsem ale nenasel nastaveni na 2.1V,tak jsem to na 2.1V neprepnul. Pocitac se teda restartoval,ale uz nenabehnul. Pocitac se mi pusti ,ale obrazovka je porad cerna a ani moznost Biosu nenabehne ,abych to vratil na puvodni hodnoty!!! Je moznost s tou pameti jeste neco delat,treba i v jinem PC ? Nebo jsem tu Pamet odpalil a musim koupit novou ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zekeasakura Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Resetni CMOS a pojde to. Je to proste preto lebo ramky nemaju dost elektriky aby vobec nejako fungovali tak sa nic nepusti. Aspon myslim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Jak se to dela?Nevim co to je resetovat CMOS! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 raven Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Mel sem to taky-musel sem to po zpameti prenastavit,ale myslim ze staci vytahnout baterii na zakladni desce a bios se restartuje.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Na desce najdes CMOSJMP - tedy CMOS jumper, prehod ho a zapni PC, pak ho prehod zpet a melo by to byt. Nekdy je tam i tlacitko CMOSRESET.. Kdyby to tam nebylo, tak vytahni baterii.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Dekuji ,jdu to hledat.Pisnu jak jsem pochodil. Tak to nepomohlo. CMOS jsem nenasel,tak jsem to zkusil s tou baterkou. Vysledek je stejnej porad cerna obrazovka . Pocitac jede ,ale nic nenabiha. Tak to vypada,ze budu muset koupit novou pemet,co ?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Jeste se chci zeptat, je mozne ,ze bych znicil i neco jineho,nebo jen ty pameti ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zekeasakura Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Tie pamete podla mna vobec nesu znicene. Este raz sa dobre pozri na dosku ci tam nemas nieco taketo: 3piny vedla seba a na prvych 2 pinoch je jumper (ta plastova vec) tak ten jumper odtial zober (musi byt vypnute PC) a daj to na 2. a 3. pin. Asi po 2-3 sekundach ho daj naspet na 1. a 2.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Tie pamete podla mna vobec nesu znicene. Este raz sa dobre pozri na dosku ci tam nemas nieco taketo: 3piny vedla seba a na prvych 2 pinoch je jumper (ta plastova vec) tak ten jumper odtial zober (musi byt vypnute PC) a daj to na 2. a 3. pin. Asi po 2-3 sekundach ho daj naspet na 1. a 2.. Presne tak! Vyndani baterky nepomohlo, jelikoz energie jeste (dlouho) zustava v kondenzatorech - ty by jsi musel vyzkratovat (vybit), aby se CMOS vyresetovalo. Fakt se jeste podivej po tom jumperu.. Desku jsi timto urcite neodpalil a ty RAMky? Take myslim, ze ne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Neco takoveho tam vidim,ale neni u toho napsano CMOS !!! Je u toho napsano BIOS Config. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kony.cz Odesláno Říjen 28, 2008 Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 proste a jasne... hendka vedle baterky je nejaky Jumper...... u neho je napsano erase nebo tak.... a vzdy to ma tri dratky z toho dva jsou propojeny pomoci jumperu.... Tak ten jumper vem a propoj ty dalsi dva konektory... a tim se resetuje bios ... a potom ti to vsechno pujde ..... jako by se nic nestalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kvasimodo Odesláno Říjen 28, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 28, 2008 Pro zeka a anonimouse. Dekuji,dekuji,dekuji a dekuji. Jste borci !!!!!!!! Tak jsem to prubnul v tom BIOS Config.A asi to byl ten jumper. Protoze to uz facha. Jak jste rekli po prehozeni me to pustilo do BIOSU ve kterem jsem nastavil puvodni hodnoty.Po vypnuti a vraceni jumpera na sve misto,a po opetovnem zapnuti to uz nabehlo v pohode. Tak Vam moc dekuji !!!!!!! Prosim lock. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
kvasimodo
Mam v PC 4x1GB A DATA DDR2 800+ Extreme Edition.
Cetl jsem ,ze se daj dobre pretaktovat.
Origo je 4-4-4-12 800MHz.
Udajne se da pretaktovat na 5-5-5-15 1066MHz 2.1V
Tak jsem v Biosu zadal 5-5-5-15 1066MHz ,jelikoz jsem ale nenasel nastaveni na 2.1V,tak jsem to na 2.1V neprepnul.
Pocitac se teda restartoval,ale uz nenabehnul.
Pocitac se mi pusti ,ale obrazovka je porad cerna a ani moznost Biosu nenabehne ,abych to vratil na puvodni hodnoty!!!
Je moznost s tou pameti jeste neco delat,treba i v jinem PC ?
Nebo jsem tu Pamet odpalil a musim koupit novou ?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts