Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

F1: GP Brazílie a titul Lewise Hamiltona

Jirdus

Recommended Posts

Tak jaké máte pocity z mistrovského titulu Lewise Hamiltona? Já jako fanoušek Ferrari a nezaujatý antifanoušek právě novopečeného mistra musím s politováním říct, že jsem zklamán. Konec sezóny měl jednoznačně patřit Massovi a nebýt té proklaté tankovací hadice, byly by moje nervy dnes o něco více klidnější. Ale na druhou stranu, tak jako měl Hamilton na konci loňské sezóny smůlu jako hrom a titul byl téměř jistě jeho, letos asi nemohl mít větší štěstí a titul nejmladšího mistra světa mu spadl do klína až v poslední zatáčce po chybě Glocka, který se rozhodl risknout jízdu na mokré trati bez výměny pneumatik a rozhodl tím šampionát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem fanoušek McLarenu, takže kromě menšího náběhu na infarkt u mě spokojenost :)

S tím Glockem - kdyby měnil gumy tak by ho stejně předjeli a Hamilton by byl zas pátý, ne? Nemám moc přehled, stejně jako většině lidí mi Glock úplně unikl a netuším co kdy kde jak prováděl.

Ale jak říkal táta - takhle nas.... stupně vítězů dlouho nebyly a dlouho nebudou :)

Odkaz ke komentáři

Můj názor je, že Glock doplatil na absenci výměny pneumatik a jednoduše uklouzl. To by se ještě dalo jakš takš strávit, ale pokud by to měla být jezdecká chyba a nebo nedej bože dokonce nějaké smilování se na Hamiltonem, tak bych asi pěnil. To je už ale fantazírování. Mám pocit, že kdyby Hamilton musel závod dokončit lépe než musel, utřel by nakonec nos, protože jeho výkon byl slabý a to i pokud vezmu v potaz strategii alespoň toho pátého místa. Ani na to skoro nedosáhl. Každopádně za rok, pokud se bude situace opakovat, bych mu doporučoval se radši cpát dopředu už během závodu a nedohánět ztrátu až na konci. když mu teče do bot.

Shrnu to: Massa je borec, ale doplatil na smůlu, kterou měl na začátku a konci sezony, Hamilton je náhoďák:), který v Brazílii překvapil a měl poměrně bezpečnou jízdu, Coultharda je mi líto a nejspíš i Barrichello bude v příští sezóně držet cokoliv jen ne volant formule 1, Vettel je machr, za svůj manévr, který nakonec nebyl k ničemu a konečně Glock, který ať mi radši nechodí na oči:D

Odkaz ke komentáři

Na konci závodu jsem byl max. spokojený že je Massa mistr .... ,ale když pak komentátor řekl že Glock vypadl a Hamilton se dostal na páté místo tudíž je mistr on , tak jsem smutně-naštván odešel od televize .... :cry:

Takže , kdo vyhrál pohár konstruktérů ? :roll: Věřim že Ferrari ..... :)

Odkaz ke komentáři

Nenávidím Ferrari jako nikdo na světě......FIArrari mělo bejt z kola už dávno....

Po projetí cílem jsem málem vyhodil televizi z okna....šel si sednout ke kompu....malinko jsem si zanadával a pak mi ValdoDK řekl že je to všechno v pohodě.....příště se budu koukat až do konce :)

Odkaz ke komentáři

nevím, přál jsem to Massovi ....

každopádně je důležité, že letošní (a vlastně i loňská) formule nebyla jen ,,one man show" a celkové pořadí se neustále přelévalo a že rozhodovala až poslední velká cena ještě s tak infarktovým závěrem, pro nezaujatého diváka víc než dobrá zpráva ..

jinak k Massovi a Hamilotonovi: oba si titul zasloužili stejně, oba byli trošku ,,poškozeni" , ať už Hamilton díky rozhodnutí FIA, nebo Massa kvůli problémům s tankovací hadicí v Singapouru ..

jediné letošní zklamání je pro mě BMW, přál jsem jim, aby se konečně dostali mezi Ferrari a McLaren, ale druhá půlka sezony jim vůbec nevyšla ..

nezbývá než se těšit na další ročník, budou opět nová pravidla, tak snad závody půjdou kvalitativně nahoru, né naopak .. i když Velká cena Kanady bude chybět ..

Odkaz ke komentáři

Tak já na formule koukal už od pemprsek...a vždycky jsem fandil ferrari :-) po tom, co Kimi přesel od Mc do Ferrari jsem byl...prostěj jsem mu fandil a on to kluk minulej rok tak natřel tomu degenskýmu Alonsovi a Hamiltonovi, že mi málem spadla čelist :-) Tenhle rok jsem fandil strašně moc Massovi, protože je mi hodne sympatickej gestama i tím, jak jezdí :-) (bohůžel z osobních důvodu jsem přešel spíš na MotoGP :-D, ale na formule mile rád vždycky kouknu)

Verdikt-> zklamání, Glock je šulec :-D (i když Hamilton si to asi fakt už zasloužil...na svůj věk je fenomenální :-))

Odkaz ke komentáři

oba byli trošku ,,poškozeni" , ať už Hamilton díky rozhodnutí FIA, nebo Massa kvůli problémům s tankovací hadicí v Singapouru

No jo, ale dalo by se bavit o tom, že tankovací hadice je záležitost Ferrari, jejich problém a jejich chyba, Ferrari nepodrazila FIA. :)

Ta mi teda letos zvedala žluč celkem dost a tím návrhem stejných motorů pro příště si to nevylepšili. :roll:

Ale Massy mi bylo fakt líto, narozdíl od toho kdyby se něco takovýho stalo třeba Alonsovi nebo dřív Šumíkovi.

Odkaz ke komentáři

Já se spíš vyjádřim k poháru konstruktérů. Tohle mě dostalo, Massa neudělal během šampionátu nějakou výraznější jezdeckou chybu, za jeho smůlu mohl většinou tým, ať už mu selhal motor tři kola před koncem nebo ta komedie se semaforama v boxech. Zatímco McClaren měl svůj monopost a boxy vždycky ok. Celkově bych to prostě prohodil titul mistra světa by si zasloužil Felipe a pohár konstruktérů bych přenechal McClarenu.

Odkaz ke komentáři

ja sem totálně nas*anej...nejsem fanoušek ferrari ale fandím Kimimu....takže jasně letos sem fandil Massovi...co říct k Hamiltonovi...že neumí unést nápor ke konci sezony...má štestí že jedninej Glock se postavil na jeho stranu a nechal ho vyhrát titul...být tam kdokoliv jinej např.: Alonso/Kubica/Webber.... tak ho nepustí...

Odkaz ke komentáři

To netix - myslel jsi jako ze kdyby v te posledni zatacce na suchych gumach vlal Alonso, tak ho sestreli? Nebo jak? Vzdyt Vettel i Hamilton udelali na Glocka 4 vteriny na te rovince, tam neni diskuse, ze to na tech suchych gumach fakt neslo...

Kazdopadne to, co tam predvadel Kubica (jak predjizdel Vettela a Hamiltona) jsem fakt nechapal - vubec jsem nepochopil, o co mu slo - myslim, ze mel sklopit ocas a stahnout se a neplest se do boje o titul... Takhle akorat delal vitr a Vettel i Hamilton meli co delat, aby se s nim nepotkali...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu