Zekeasakura Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 Sorry ked to tu uz bolo ale zda sa mi ze nie. Einsteinovu hadanku poznam uz dost dlho ale nikdy som ju neriesil. No dnes som sa do toho odvazil a prekvapilo ma, ze sa mi to podarilo :D Co je to vlastne ta Einsteinova hadanka ? Je to proste dlha a zlozita ale hlavne logicka hadanka ktoru este v minulom storoci vymyslel Albert Einstein. Hovoril, ze 98% obyvatelstva ju nevyriesi. No a tu je : Pozor vyriesenie trva 1-x hodin takze si na to vyhradte cas. A nepodvadzat ! :D Zadání Hádanky: 1. Je 5 domů, z nichž každý má jinou barvu. 2. V každém domě žije jeden člověk, který pochází z jiného státu. 3. Každý člověk pije nápoj, kouří jeden druh cigaret a chová jedno zvíře. 4. Žádný z nich nepije stejný nápoj, nekouří stejný druh cigaret a nechová stejné zvíře. Víte že: 1. Brit bydlí v červeném domě. 2. Švéd chová psa. 3. Dan pije čaj. 4. Zelený dům stojí hned nalevo od bílého. 5. Majitel zeleného domu pije kávu. 6. Ten, kdo kouří PalIMall, chová ptáka. 7. Majitel žlutého domu kouří Dunhill. 8. Ten, kdo bydlí uprostřed řady domů, pije mléko. 9. Nor bydlí v prvním domě. 10. Ten, kdo kouří Blend, bydlí vedle toho, kdo chová kočku. 11. Ten, kdo chová koně, bydlí vedle toho. kdo kouří Dunhill. 12. Ten, kdo kouří BlueMaster, pije pivo. 13. Němec kouří Prince. 14. Nor bydlí vedle modrého domu. 15. Ten, kdo kouří Blend, má souseda, který pije vodu. Úkol Kdo chová rybičky ? Ked si chcete overit ci ste to dali dobre tak mi napiste na mail lcapkovic@gmail.com alebo proste PM. A prosim nehladajte vysledok na internete ani nikde inde ta hadanka je o tom, ze ju vyriesite :D Nepiste vysledok sem !! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 Pěkná hádanka, Einstein byl génius. Trvalo mi to necelou čtvrt hodinu, taky díky tomu, že jsem podobný hádanky luštil už dřív. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 taky jsem vyřešil atačila tužka a papír a bylo to do 30 min. ale to už jsem počítal tak před rokem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zekeasakura Odesláno Listopad 6, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 Neni to tazke a hlavne treba hladat suvislosti :) o tom to cele je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NexusWright Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 Jde o to na to jít systematicky a logicky, řešeno v přípravě na testy Mensy... xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xDante1986 Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 myslím, že důležité je mít tužku a papír :) z hlavy bych to neřešil....s tužou a papírem se to dá.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sensei Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 myslím, že důležité je mít tužku a papír :) z hlavy bych to neřešil....s tužou a papírem se to dá.... Přesně tak, stačí si udělat jednoduchý náčrt a postupně přiřazovat do každého domu věci a pak se to dá odvodit ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corvette Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 Nedavam :D ale k ja dyz to nemam za 10 minut k me to neba :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myschoo Odesláno Listopad 6, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 6, 2008 asi pred rokom nam to dali v skole.... nie je to moc tazke ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.