Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Takt procesoru

WoKo_O

Otázka

Zdravim,mam takovy dotaz..mozna i problem.V pocitaci mam procesor AMD Athlon 5400+ Black edition,ktery ma,jak asi vite,otevreny nasobic,cimz se da snadno taktovat na vyssi frekvenci.Rekl sem si proc to neskusit,tak sem v biosu nastavil misto puvodnich hodnot nasobic 14x FSB 200MHz,nasobic 15,5x FSB 200MHz...zvysoval sem pouze nasobic.Napeti a ani FSB sem nezvysoval.Zjistil sem vsak ze na nasobic 15,5x nejedou RAM pameti na plnych 800MHz takze musim dat nasobic na 16x a trochu zvednout napeti.Ale muj problem spociva v tomto: Pri startu PC se vzdycky objevuje obrazovka s tim co PC obsahuje atd.Tam mam napsano CPU 3,10GHz coz by bylo v poradku.Ale v diagnostickych utilitach napriklad CPU-Z nebo Everest mi to ukazuje jine hodnoty.Spustil sem test Prime95 ktery by mel zatizit procesor na 100%.Procesor byl zatizen,ale maximalni takt byl 2793MHz jako u deafultnich hodnot,misto nataktovanych 3100MHz.Stejne tak se i hodnota taktu ukazovala v Everestu.V Everestu mi taky pise ze mam procesor na nasobici 14x200MHz FSB coz by bylo deafultnich 2800MHz (pritom mam v BIOSu nastaveno nasobic na 15,5x200MHz FSB)..ale hned kousek pod tim mam ze procesor bezi na frekvenci 3092MHz.Je to tak zmateny ze ted nevim na jaky frekvenci procesor vubec bezi.Zda se mi taktovani povedlo nebo ne.Mohl byste mi rict v cem je problem ze mi neco ukazuje takovy hodnoty a neco zas takovy hodnoty.?? Proc mi procesor podle diagnostickych programu nikdy nebezel na frekvenci taktovanych 3092MHz ale jen na frekvenci deafultni 2793MHz.?? Ma se pri taktovani vypinat Cool´n´quiet ?? Pry dochazi k nestabilite PC kdyz mam nataktovany procesor a zaply Cool´n´quiet...Jinak Everest mi take ukazuje ruzne hodnoty podle zatizeni..Takze kdyz treba nic nedelam tak CPU jede podle Everestu na 997MHz a nasobic je na 5x a pri zatizeni ukazuje nasobic na 14x a frekvenci 2793MHz..To by pry taky nemelo.

Prikladam par obrazku z everestu:

-vsimnete si toho nasobice v zavorce.I to napeti 1,5V je spatny kdyz mam v BIOSu Auto:

http://img33.picoodle.com/img/img33/3/11/13/f_CPUm_20d3f31.jpg

http://img03.picoodle.com/img/img03/3/11/13/f_CPU2m_93331e5.jpg

-Bez mensiho zatizeni:

http://img29.picoodle.com/img/img29/3/11/14/f_CPm_e39bd39.png

-Trochu zatizeni:

http://img03.picoodle.com/img/img03/3/11/14/f_CP2m_d53dd18.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

tak hele..dalsi problem..a docela mi hrklo..chtel sem jit vypnout ten cool n quiet..dal sem teda restart abych se dostal do BIOSu..a co se nestalo..napise to overcloking failed! a abych sel do biosu a nastavl na deafult..udelal sem tak dal sem save and exit..zaclo to vypisovat ty hovadinky..ale u nekterejch to slo pomalejc...pak zacal loadovat system...ale po chvilce loadovani jen zcernala obrazovka a nic vic...dal sem teda znova restart a v BIOSu dal Load deafult setting...a pak save and exit..pri zapinani vyjelo logo vyrobce desky a pak zacal loadovat system..poprvy nic..tak sem dal restart a ted uz to nabehlo s puvodnima hodnotama procesoru..co se to stalo ze to napsalo overcloking failed kdyz ten procesor bezel 3dny v kuse v pohode.?? co delat kdyz se mi tohle stane podruhy.??? bojim s ted ze to udela znova..a bojim se vubec s tim procakem neco delat.. :( du se radsi vozrat.. :D

Odkaz ke komentáři

• 0

Asi si málo zvednul napětí a procesor se vypnul automaticky se vypne pokud by ti ani pak nenaběh systém tak stačí vyndat baterku z napájení BIOSU vypadá jako u hodinek akorát větší :) a za 10min vložit zpátky BIOS se nastaví na tovární nastavení...

Cool n Quiet to udržoval a jak si ho vypnul nevydržel to procesor a udělalo to tohle...ale neboj se s procikem by nemělo bejt nic...

něco podobného se mi stávalo pořád když jsem taktoval než jsem našel správnou frekvenci a optimální napětí kterej procik udržel. :)

Odkaz ke komentáři

• 0

nelez do toho kdyz tomu nerozmumis :P :D

ale ted vazne todle se mi stavalo kdyz se prehrala grafika...

restart pc a cervene v biosu OC failed atd... pak restart (bios > default ) muselo to cca 2 minuty vychladnout teda.. a pak to najelo..

musel sem rozebrat chladic grafiky vycistit od prachu a uz je to OK

L053r > nemusi 10 minut staci cca minutu nebo pokud ma tlacitko na desce (jako ja tak staci akorat zmacknout a je to OK)

Odkaz ke komentáři

• 0
nelez do toho kdyz tomu nerozmumis :P :D

ale ted vazne todle se mi stavalo kdyz se prehrala grafika...

restart pc a cervene v biosu OC failed atd... pak restart (bios > default ) muselo to cca 2 minuty vychladnout teda.. a pak to najelo..

musel sem rozebrat chladic grafiky vycistit od prachu a uz je to OK

L053r > nemusi 10 minut staci cca minutu nebo pokud ma tlacitko na desce (jako ja tak staci akorat zmacknout a je to OK)

Promin pokud jsem poradil špatně to nelez do toho kdyz tomu nerozmumis :P :D to bylo na mě? :D . Jen abych si urovnal jestli za to stálo poradit jestli se mám něco poučit víš jak :D a těch 9minut se začínající člověk bojí a je nervózní jinak teda stačí chvilka :D

Odkaz ke komentáři

• 0
ne ne to bylo na nej mysleno jako aby nelezl do biosu :P sry jestli to tak vyznelo ;)

a samozrejme i na woko to bylo mysleno ze srandy ;)

OK v pohoda..Ale s grafikou mám špatné zkušenosti jak si psal tak u mě se to stalo celkem náhle taktuju taktuju zkoušim se zatížením a najednou prásk :D a paměti na grafice v křemíkovém nebi... :D

Odkaz ke komentáři

• 0

CPU chladim timhle chladicem: http://artic-cooling.mironet.cz/arctic-cooling-alpine-64--754--939--940--am2+dp57602/ ...

..mam ted problem..proste kdyz restartuju nebo zapnu PC tak se proste jen objevi logo desky pak zacne loadovat system...po chvili to zcerna..je to cerny a po nejaky chvilce se to vzpamatuje a system nabehne..nevim co to muze delat..procesor sem vratil na puvodni nasobic 14x...cimz se to prendalo i na puvodni frekvenci...nevim teda jestli mam udelat reinstal systemu ( i kdyz bych nechtel..protoze nechci delat zalohu) nebo neco jinyho..nevim co to muze delat..ale bojim se ze sem o neco prisel.. :( co mam teda delat.??

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu