Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Upgrade sestavy

sensei

Otázka

Mám tři roky starou sestavu:

proc: AMD Athlon 64 3200+

zdroj: 350W (teď nevím značku a přesný typ ale je to spolehlivá 350ka)

deska: Gigabyte nForce 4 ultra GA-K8N Ultra 9

ram: 1536 MB

grafika: geforce 6600 (256MB DDR)

hdd: 200GB - to už ale není podstatné...

rád bych věděl jestli má cenu do toho kupovat nějakou dobrou grafiku, jestli to vůbec zlepší výkon při hraní, docela mám obavy aby ten "postarší procesor" celou sestavu nebrzdil.. takže řekněte svůj názor, uvažoval jsem o geforce 9600 512MB DDR3..

chtěl bych si totiž zahrát nějaké dobré hry i na pc a chci vědět jestli když si koupím namakanou grafiku tak jestli si zahraju hry na vysoké detaily.. předem dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

na tvuj socket procesoru uz lepsi nedas ... zdroj si klidne nech .. mozna bych tu ramku dorazil za par stovek na 2 gb .. grafiku das na AGP (jesi mas agp) maximalne 7600GT u nvidie , ale raci bych si priplatil a koupil ati 3850 ... hdd je jak rikas nepodstatnej .

jesi ti nekdo napise vodni chlazeni tak to neber vazne :D

Odkaz ke komentáři

• 0
na tvuj socket procesoru uz lepsi nedas ... zdroj si klidne nech .. mozna bych tu ramku dorazil za par stovek na 2 gb .. grafiku das na AGP (jesi mas agp) maximalne 7600GT u nvidie , ale raci bych si priplatil a koupil ati 3850 ... hdd je jak rikas nepodstatnej .

jesi ti nekdo napise vodni chlazeni tak to neber vazne :D

mám pci express 16x a nvidia minimálně 8mé řady by tam měla jít

edit: a lepší procák tam můžu dát.. amd athlon 64 4000+

Odkaz ke komentáři

• 0

k tomu procesoru ... pravdepodobne mas socket 939, takze zlepseni tam mozne je .. jinak pokud chces ten upgrade kvuli hram (vyhradne kvuli hram), tak kdyz tam hodis ten 4000+ tak to bude uplne stacit, to wim z vlastni zkusenosti (mel sem 3500+ do AM2 .. a nahradil sem ho 5000+ .. navis pretoceny z 2,6 na 3,2Ghz, a rozdil ve hrach byl minimalni .. jen par fps .. >> ale zalezi to na hre)

a pokud mas teda PCI-E 16×, tak tam das prakticky jakoukoli grafiku (pokud by te tedy nelimitoval slaby zdroj - 350W je na dnesni grafiky malo ! >>> kup 450 ci 500W znackovy zdroj, to ti utahne cokoli.. treba Forton)

a co se ramek tyce .. ty 2GB by ti mely stacit, pokud nejedes na Viste .. pak radeji 2×2GB ... ale ted newim ... mas DDR, nebo DDR2 ? ... nechce sem mi to zjistovat podle zakladky >> holt sem lynej :D

Odkaz ke komentáři

• 0

je tam DDR s max frekvenci 400MHz takze to neni idealni..tohle proste za upgrade nestoji...radsi to prodej a kup si novy veci do toho...desku s lepsim cipsetem a socketem AM2 (+) popripade na vykonejsi Intely ..do toho nejakej lepsi procak atd...pokud teda chces na hry..

Odkaz ke komentáři

• 0
je tam DDR s max frekvenci 400MHz takze to neni idealni..tohle proste za upgrade nestoji...radsi to prodej a kup si novy veci do toho...desku s lepsim cipsetem a socketem AM2 (+) popripade na vykonejsi Intely ..do toho nejakej lepsi procak atd...pokud teda chces na hry..

já spíš jen se ptal jestli když koupim nějakou kvalitní novou grafiku tak jestli bude zvládat nové hry.. jestli to nebude brzdit procesor atd, nechci kompletně předělávat pc..

k tomu procesoru ... pravdepodobne mas socket 939, takze zlepseni tam mozne je ..

a co se ramek tyce .. ty 2GB by ti mely stacit, pokud nejedes na Viste .. pak radeji 2×2GB ...

ne pravděpodobně, ale mám 939 ;).. jinak jedu na xp sp3 takže 2GB mi stačí 100pro

Odkaz ke komentáři

• 0

Mam podobnou sestavu se scoketem 939 s AMD X2 3800+, 1,5 GB RAM a ted nove 9500 GT 1 GB RAM. Nejhur vali Crysis na stredni detaily v max rozliseni 22 palcoveho minitoru. Jinak treba treba Dead Space naprosto vsechny polozky na maximu s max rozlisenim a plynule. Zas tak ten comp na vyhozeni neni ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

Ja bych dal max nejakou 8800 radu od Nvidie, devitkova rada je uz podle me zbytecnej luxus pro 3200+ AMD, nebyla by vyuzita na 100% mozna nejakou ATI HD 3850/3870... Z vlasrni zkusenosti vim ze se moje HD 3850 512mb na agp se 3,06GHZ procesorem dost flaka jede tak na 75% ( a to by mela ati 3850 konkurovat nejake 9600gt... podle toho co sem nasel na netu}???? Tedka zkusim sehnat nejaky dvujadro pro starou 478 patici (jestli delali ), pri nejhorsim zkusim sehnat Intel Celeron D 2.66 (oznaceni D jsou jako dve jadra nevim?????)

Odkaz ke komentáři

• 0
TO už neupgraduj,kup novou celou sestavu.

né každý na to má víš .. :bash:

Mam podobnou sestavu se scoketem 939 s AMD X2 3800+, 1,5 GB RAM a ted nove 9500 GT 1 GB RAM. Nejhur vali Crysis na stredni detaily v max rozliseni 22 palcoveho minitoru. Jinak treba treba Dead Space naprosto vsechny polozky na maximu s max rozlisenim a plynule. Zas tak ten comp na vyhozeni neni ;)

jenže ty máš X2 procák, ten ti líp sedí k té grafice jak moje jednojádro.. no uvidíme zkusil bych tu grafiku+výkonný zdroj.. záleží na okolnostech

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu