GameEs Odesláno Listopad 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 Taak. Myslel sem, že se k tomuhle nikdy nesnížím, ale mám toho teď do školy taak moc, že sem nestihl číst povinnou četbu. Potřeboval bych teda takový krátký zápisky do kulturního deníku. Vybral sem 2 nejkratší knihy z povinný četby. Přikládám i takovej návod podle kterýho byste to měli udělat. Bylo by dobrý kdyby to udělal někdo kdo to četl aby to dávalo smysl :D. Ono asi jde i používat zdroje na netu.. Možná někdo z vás má svůj zápisek v PC, to by bylo nejlepší :). Díky moc, ste moje last hope :D.. Když to neuděláte bude průser :D proto tak velká odměna :D PS: ten "návod" berte s rezervou !! Je to pro referáty o knížkách. Takže bibliografický údaje ať tam jsou, ale nemusí tam být všechno co je v tom návodu. Aby to vyšlo (psáno rukou) tak akorát na A4 s velkejma mezerama. Prostě nijak moc textu není potřeba :D UPDATE Tak potřebuju ještě 2 z tohohle seznamu :D Bible Rudolf Mertlík: Starověké báje a pověsti Sofokles: Král Oidipus Alois Jirásek: Staré pověsti české Život sv. Václava Moliere: Tartuffe Sháním 2, každá 500 credits EDIT: tady je ten "návod" http://uloz.to/988964/návod.doc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ice22222 Odesláno Listopad 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 tady mas shakespeara... ezopa nemam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Listopad 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 Jo, fajn to už si nějak upravím :). Půlka - ale pěkná, 300 credits :) edit. pro shakespeara - Hamlet hledám ještě bibliografické údaje - číslo vydání apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ice22222 Odesláno Listopad 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 dik :D:D aspon ze nekomu pomohla moje maturitni slozka :D:D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Listopad 25, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 Jo a nehodil bys mě ještě ty bibliografický údaje a krátkou ukázku prosím ? :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ice22222 Odesláno Listopad 25, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2008 co takhle na to pouzit strejdu GOOGLA... ja bych to tam hledal taky :D:D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D@w3 Odesláno Listopad 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 26, 2008 hele tady mas ty udaje staci ti to takhle Z anglického originálu The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark přeložil Erik Adolf Saudek, ilustroval John Gilbert, vydalo nakladatelství Naše vojsko v Praze v roce 1957 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Listopad 26, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 26, 2008 Jj díky :) 200 credits :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Listopad 26, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 26, 2008 pls ještě ten Ezop :D.. Popřípadě jakákoliv KOMEDIE od SHAKESPEARA ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D@w3 Odesláno Listopad 26, 2008 Nahlásit Share Odesláno Listopad 26, 2008 tady to mas Ezopovy bajky Nakladatelství: Máj Rok vydání: 1975 Počet stran: 64 Ilustrátor: Zdeněk Mézl 1. bajka - NEŽÁDOUCÍ POZORNOST: Kocour se lísal k nemocnému kuřeti a ptal se ho, co mu je, a že doufá v to, co mu je. A kuře mu odpovědělo: "Když se vzdálíš, snad se uzdravím!" Charakteristika: Kuře: nebojí se říci, co si myslí Kocour: vysmívá se cizímu neštěstí 2. bajka - MYŠ POLNÍ A MĚSTSKÁ: Byly dvě myši; jedna žila na poli a jedna v bohatém domě. Rozhodly se, že se navštíví. Nejdříve šla myš městská k polní. Na poli jedly kořínky ječmene a po jídle městská myš bědovala, že myš polní je chudák a přemluvila ji, aby si přišla užít k ní trochu blahobytu. Přišli k ní domů a tam málem při ohlodávání sýra obě zemřely. Myš polní řekla: "Jen dál si takhle hoduj, žij v bohatství, a těš se sama z nadbytku těch pochoutek; máš hojnost všeho, nejvíc ale úzkosti! Své chudé hroudy do smrti se nezřeknu; tam ječmen sice chroupám, ale bez bázně!" Charakteristika: Myš polní: chytrá, nechce nic riskovat Myš městská: namyšlená, až nezdravě riskuje 3. bajka - OLOUPENÝ LUPIČ: Vlk ulovil ovci přímo ze stáda a na cestě do své skrýše mu ovci sebral lev. Vlk si myslel, že mu ji lev nepoctivě ukradl. Lev mu odpověděl: "A tys to právem získal-darem od svých přátel?" Charakteristika: Lev: moudrý Vlk: hloupý, nechá se nachytat CITÁT Z KNIHY (str. 5): "Já nerad jsem tě zasáh oním kamenem." "A jak mám skrýt," dí koza, "čin tak patrný? Vždyť roh můj křičí, i když slůvkem nehlesnu!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Listopad 26, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 26, 2008 No to je paráda. Dalších 250 credits. to je vše díky :) edit. poslední co hledám - nějaká fajn ukázka z Hamleta :). edit2. aa ukázka tam je, já ji přehlídl. nic už hledat nemusíte . lock :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameEs Odesláno Leden 10, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 10, 2009 Tak potřebuju ještě 2 z tohohle seznamu :D Bible Rudolf Mertlík: Starověké báje a pověsti Sofokles: Král Oidipus Alois Jirásek: Staré pověsti české Život sv. Václava Moliere: Tartuffe Sháním 2, každá 500 credits edit. už sem to začal číst, ale ona na nás v pátek prostě vyvalila ať jí to v pondělí donesem a já to fakt nestihnu :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts