Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

2 zápisy do čtenářského deníku => min. 500 credits

GameEs

Recommended Posts

Taak. Myslel sem, že se k tomuhle nikdy nesnížím, ale mám toho teď do školy taak moc, že sem nestihl číst povinnou četbu. Potřeboval bych teda takový krátký zápisky do kulturního deníku. Vybral sem 2 nejkratší knihy z povinný četby. Přikládám i takovej návod podle kterýho byste to měli udělat. Bylo by dobrý kdyby to udělal někdo kdo to četl aby to dávalo smysl :D. Ono asi jde i používat zdroje na netu..

Možná někdo z vás má svůj zápisek v PC, to by bylo nejlepší :).

Díky moc, ste moje last hope :D.. Když to neuděláte bude průser :D proto tak velká odměna :D

PS: ten "návod" berte s rezervou !! Je to pro referáty o knížkách. Takže bibliografický údaje ať tam jsou, ale nemusí tam být všechno co je v tom návodu. Aby to vyšlo (psáno rukou) tak akorát na A4 s velkejma mezerama. Prostě nijak moc textu není potřeba :D

UPDATE

Tak potřebuju ještě 2 z tohohle seznamu :D

Bible

Rudolf Mertlík: Starověké báje a pověsti

Sofokles: Král Oidipus

Alois Jirásek: Staré pověsti české

Život sv. Václava

Moliere: Tartuffe

Sháním 2, každá 500 credits

EDIT: tady je ten "návod" http://uloz.to/988964/návod.doc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady to mas

Ezopovy bajky

Nakladatelství: Máj

Rok vydání: 1975

Počet stran: 64

Ilustrátor: Zdeněk Mézl

1. bajka - NEŽÁDOUCÍ POZORNOST:

Kocour se lísal k nemocnému kuřeti a ptal se ho, co mu je, a že doufá v to, co mu je. A kuře mu odpovědělo: "Když se vzdálíš, snad se uzdravím!"

Charakteristika:

Kuře: nebojí se říci, co si myslí

Kocour: vysmívá se cizímu neštěstí

2. bajka - MYŠ POLNÍ A MĚSTSKÁ:

Byly dvě myši; jedna žila na poli a jedna v bohatém domě. Rozhodly se, že se navštíví. Nejdříve šla myš městská k polní. Na poli jedly kořínky ječmene a po jídle

městská myš bědovala, že myš polní je chudák a přemluvila ji, aby si přišla užít k ní trochu blahobytu. Přišli k ní domů

a tam málem při ohlodávání sýra obě zemřely. Myš polní řekla: "Jen dál si takhle hoduj, žij v bohatství, a těš se sama z nadbytku těch pochoutek; máš hojnost všeho, nejvíc ale úzkosti! Své chudé hroudy do smrti se nezřeknu; tam ječmen sice chroupám, ale bez bázně!"

Charakteristika:

Myš polní: chytrá, nechce nic riskovat

Myš městská: namyšlená, až nezdravě riskuje

3. bajka - OLOUPENÝ LUPIČ:

Vlk ulovil ovci přímo ze stáda a na cestě do své skrýše mu ovci sebral lev. Vlk si myslel, že mu ji lev nepoctivě ukradl. Lev mu odpověděl: "A tys to právem získal-darem od svých přátel?"

Charakteristika:

Lev: moudrý

Vlk: hloupý, nechá se nachytat

CITÁT Z KNIHY (str. 5):

"Já nerad jsem tě zasáh oním kamenem." "A jak mám skrýt," dí koza, "čin tak patrný? Vždyť roh můj křičí, i když slůvkem nehlesnu!"

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Tak potřebuju ještě 2 z tohohle seznamu :D

Bible

Rudolf Mertlík: Starověké báje a pověsti

Sofokles: Král Oidipus

Alois Jirásek: Staré pověsti české

Život sv. Václava

Moliere: Tartuffe

Sháním 2, každá 500 credits

edit. už sem to začal číst, ale ona na nás v pátek prostě vyvalila ať jí to v pondělí donesem a já to fakt nestihnu :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu