fako Odesláno Prosinec 16, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 16, 2008 čau chci se zeptat jaké máte zkušenosti s aukrem kupovali jste tam psp nebo něco podobnyho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
8ndra Odesláno Prosinec 16, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 16, 2008 Zalezi na tom cloveku kdo ti to prodava, vubec ne na aukru, je to jako inzerat vsude jinde, takze s tebou muze prodejce vyjebat, nebo budes naramne spokejenej. Sam sem si na aukru koupil tak dve veci, ale problem sem nikdy nemel. Spis se koukni kolik ma ten prodejce pozitivnich komentaru, v tom je to aukro lepsi nez inzerat v novinach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Javor1991 Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 ano jak uz zde zminil zalezi na prodejci ja sem si treba kupoval na aukru sluchatka a kartu a jsem spokojen :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SliW3.G0ng3rs Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 Koupil sem na Aukru NOTEBOOK VaiO Bond edition ,Wii special edition , a další věci , mam zatím jen kladné zkušenosti :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zlatokop.zas Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 halvně se dívej na ty doporučení atd jinak taky můžeš pěkne rychle pro-rat prachy jako kamos koupil xbox 360 a přišla mu krabice za 4200kč xD ale jinak na aukru jsem jako kladný uživatel nikdy nic nezažil jen jedno pravidlo na aukru: 1)vždycky si prověř uživatele a pořádně to všechno pročti pak jsou z toho jen problemy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sony108 Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 aukro doporučit můžu kupuju tam stále něco nebo něco prodávám .. pspček sem tam kupoval asi 2... a prodával asi padesát... všechno ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fako Odesláno Prosinec 17, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 no právě všichni tam mají převod předem abych nekoupil prázdnou krabici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SliW3.G0ng3rs Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 no právě všichni tam mají převod předem abych nekoupil prázdnou krabici Se koukni na komentáře , když jich bude mít 50 a žadný negativ tak se nemůže nic stát ..;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marr Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 Jeden kámoš/Slovák/ kupoval na aukru NTB za 27k,a ten prodejce byl nějakej podvodník - kámoš mu poslal peníze na účet,a ten člověk od něhož to kupoval se mu přestal ozývat...takže ta kvalita je tam taká střídavá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 Doporucuju jedine osobku, anebo cloveka s hooodne feedbackama.. Je to tam hodne ruzne. Napr. s eBayem se to neda srovnavat.. (eBay tisickrat lepsi a duveryhodnejsi - a to ackoliv tam jsou lidi z druhe polokoule xD ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TwiCe Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 marre no pokud mu poslal 27k predem ...tak to neni normalni clovek.. :cheesygrin: nejsu svi*e ale jako zadarmo ziskat 27k...proc ne? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sandreass Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 ja jsem spokojen...hele kup si tady psp od kluku tady jsou vetsinou kladne prodeje.koukni kdo nabizi podivej do overenych lidi a mas klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
manousp Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 tak ja mam treba i negativni zkusenost .... kupoval sem od prodejce s cca 11 kladnymi komentari vec za 7700 ... a nejak to nevyslo ... takze penize v haji ... a skoncilo to tim, ze sem na prodejce podal trestni oznameni ... navic na policii mi bylo oznameno, ze dotycna osoba jiz ma "par" zaznamu, a ze adresa uvedena na aukru je adresa nejakeho mistniho uradu v Praze. Takze kdyz to ve zkratce shrnu, tak si priste dobre rozmyslim, od koho priste neco koupim. Az na tuto aukci sem ovsem problemy nemel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johan1468622339 Odesláno Prosinec 17, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 mno na aukru kupuju celkem často mam dobre skušenosti předevšim s drahšíma vecma nad 1000 ty mi vždy přišly, ale o častku 400 mne posekaly.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fako Odesláno Prosinec 17, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2008 hele tady jsem měl domluveny už třikrat koupi psp a pokaždy z to ho sešlo proto uvažuji o aukru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medvidek Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 veci do 500,-kc platim prevodem pres ucet.. nebo posilam jako zalohu a zbytek chci na dobirku... je to jednoduche jestli tomu prodejce neni ochoten vyhovet, tak od nej nic nekupuju .. dal prodejci s vic jak 50ti kladnymi ohodnocenimi uz jsou prodejci u ostatnich moc nedoporucuji.. je to pak 50/50% ala va bank jestli posle ci neposle.. kupoval jsem si takhle pspcko fat dovoz usa za 2500,- spolu s dalsimi lidmi.. penize poslal na ucet a psp nikde.. na emaily moc nereagovala tvrdil ze se mu zbozi seklo na celnici.. tka jsem nu napsal ze jelikoz mam cislo jeho uctu a nehodal mi zaslat psp ci penize zpatky tak budu nucen podat trestni oznameni.. a ze to nebude prijemne pac nas je vic kterym to neposlal a hle do tejdne sem mel penize zpatky .. od ty doby aukro provozuji tak jak sem napsal na zacatku.. proste bud cele na dobirku nebo zaloha+zbytek dobirka :bash: navic aukro ma super program na ochranu kupujcich .. ktery se ridi podle vyjadreni policie takze kdyz podate trestni oznameni a policie s tim udela cokoliv a neodlozi to.. napr. presune na vyssi mista je v patrani atd.. tak aukro vam do 20 000,-kc vyplati plnou castku jako odskodneni.. takze to maj celkem solidne pozichrovany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 Jen bych chtel rici, ze to "aukro bezpeci s policii" je pouhy zvast. Znam spoustu lidi, co byli kradeni na Aukru, vsichni podali trestni oznameni, ci to Aukro dalo policii k reseni - ale k cemu to, kdyz sve penize zpet nikdy nedostali. Jen takovy vsimavy poznatek. Ackoliv na Aukru jsou jen cesi, tak neznam nikoho, kdo by na Aukru vice nakupoval a nikdy nebyl okraden (heh, diky tomu okradeni uz by se vam asi vyplatilo vsechny ty veci koupit nove xD). Zato na eBayi neni zadne overeni na adresu (jako to je u Aukra), je to mezinarodni a naopak tam neznam nikoho, kdo by vylozene nikdy nic nedostal (samozrejme, stalo se, ze zbozi nebylo v kvalite uvadene etc.. ale i to se stava malo). Zvlastni, eBay je celosvetovy - tedy anonymnejsi - neni tam zadna postovni verifikace a stejne je bezpecnejsi ;-) Zajimave.. Ze by to ukazovalo povahu cechu? Az tohle cesi objevi, eBay skonci, anebo cesi na eBayi skonci xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 Tak já na Aukru nakupuji dlouhodobě už několik let. A můžu říct, že jsem nikdy okraden ani podveden nebyl. A peníze posílám vždy převodem dopředu s dodáním zboží poštou. Jde jen o to nekupovat od lidí co mají jen pár kladných komentářů. Od lidí co mají míň než 50 kladných bodů nakupuju jen drobnosti a od těch co mají míň než 20 nekupuju nic. Pokud natrefíš na Superprodejce, tak si můžeš být jistý tím, že je to to samé jak v klasickém eshopu. Jednou mě přišlo zboží už třetí den po vydražení, při platbě převodem, což se mi zatím stalo pouze u jednoho českého eshopu. Nakupoval jsem tam taky hodinky od čecha co to posílal z Německa a vyšlo mě to levněj než kdybych nakupoval na ebay.de, a pohodlněj, protože němčina není zrovna jazyk v kterém bych si rád četl. S těma podvodama, že jsou jen na Aukro a Ebay je čistej je to jen fáma. Už jsem na netu četl plno příběhů a řekl bych že riziko je vesměs stejné, ale možná vymahatelnost je vyšší v ČR. Na indy nebo číňany co taky ve velkém na ebay prodávají totiž trestní oznámení nepodáte a s penězi se taky neshledáte. O osobním odběru nebo poslání zboží na dobírku nemluvě. Jak už někdo psal výše, chce to vše dobře přečíst. Jak popis aukce tak i kometáře od lidí a myslím že se dá dost dobře posoudit co by mohl být podvod. A když mám pochybnosti tak do toho nejdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sony108 Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 řekněme to tak že je šance tak 1:1000 že se ti něco podobnýho stane.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
8ndra Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 Souhlasim s annonymousem_ na ebay kupuju asi 3 roky, neco okolo 150 baliku, a nedorazili tak 2 mozna 3, kdyz platis pres paypal a oznamis jim, ze zbozi nedorazilo, tak ti vrati penize a resi si to s prodejcem. Jednou sem koupil mikinu, mela bejt seda se zelenym napisem etnies, prisla tmave modra s cervenym napisem nieset, prodejce rekl ze se omlouva a at mu to na vlastni naklady poslu zpet, a po zaplaceni postovnyho mi posle novou, napsal sem na paypal a druhej den sem mel prachy na ucte, ani fotku nechteli videt. Na aukru sem chtel koupit par veci, ale vetsinou z toho seslo, nikdy sem neplatil predem a dobirka se nelibila prodejci. Takze tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medvidek Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 Jen bych chtel rici, ze to "aukro bezpeci s policii" je pouhy zvast. Znam spoustu lidi, co byli kradeni na Aukru, vsichni podali trestni oznameni, ci to Aukro dalo policii k reseni - ale k cemu to, kdyz sve penize zpet nikdy nedostali.J no aukro trestni oznameni nepoda.. musis ho podat ty jako poskozeny a pokad to policie neodlozi a udela s tim cokoliv jineho a da ti na to protokol tak to posles aukru a oni ti uhradi penize .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 18, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2008 řekněme to tak že je šance tak 1:1000 že se ti něco podobnýho stane.. Hah.. je videt, ze je ti 14, jinak by jsi podobne - s prominutim - sra8ky nepsal. Souhlasim s annonymousem_ na ebay kupuju asi 3 roky, neco okolo 150 baliku, a nedorazili tak 2 mozna 3, kdyz platis pres paypal a oznamis jim, ze zbozi nedorazilo, tak ti vrati penize a resi si to s prodejcem. Jednou sem koupil mikinu, mela bejt seda se zelenym napisem etnies, prisla tmave modra s cervenym napisem nieset, prodejce rekl ze se omlouva a at mu to na vlastni naklady poslu zpet, a po zaplaceni postovnyho mi posle novou, napsal sem na paypal a druhej den sem mel prachy na ucte, ani fotku nechteli videt. Na aukru sem chtel koupit par veci, ale vetsinou z toho seslo, nikdy sem neplatil predem a dobirka se nelibila prodejci. Takze tak. Presne tak. A jeste je nejlepsi, ze kdyz te nekdo podvede, tak je to pojistene pres PayPal, pres ktery se muzes domluvit (pokud je prodejce neschopny se domluvit/komunikovat) a refunduje ti od nej penize primo sam PayPal. Navic platby pres PayPal jsou bezpecne a pohodlne. Zadne prevody a dobirky, jako je to na Aukru ... no aukro trestni oznameni nepoda.. musis ho podat ty jako poskozeny a pokad to policie neodlozi a udela s tim cokoliv jineho a da ti na to protokol tak to posles aukru a oni ti uhradi penize .. Policie ale pripady odklada v 90% pripadu. Kdyz trochu poodejdu od tematu - babicce vykradli nekolikrat chajdu a jasne se vedelo, kdo v tom ma prsty, stalo se to nekolikrat. Vzdy se ty veci nasli ve vykupne zeleza, ale protoze ho nechytli za ruku (jak asi?), tak to vzdy bylo odlozene, jako cokoliv jineho. Nic neoznaci, jako "nevyreseno". A na druhou stranu snad nikdy nikoho takhle nedopadli primo, adresu mel vzdy na nejaky magistrat apod. hovadinu, takze opet odlozeno. Respektive, ukaz mi na cloveka, ktery nekdy sve ukradene penize dostal od Aukra, ci od policie, od zlodeje, etc.., zpet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medvidek Odesláno Prosinec 19, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 19, 2008 Policie ale pripady odklada v 90% pripadu. Kdyz trochu poodejdu od tematu - babicce vykradli nekolikrat chajdu a jasne se vedelo, kdo v tom ma prsty, stalo se to nekolikrat. Vzdy se ty veci nasli ve vykupne zeleza, ale protoze ho nechytli za ruku (jak asi?), tak to vzdy bylo odlozene, jako cokoliv jineho. Nic neoznaci, jako "nevyreseno". A na druhou stranu snad nikdy nikoho takhle nedopadli primo, adresu mel vzdy na nejaky magistrat apod. hovadinu, takze opet odlozeno. Respektive, ukaz mi na cloveka, ktery nekdy sve ukradene penize dostal od Aukra, ci od policie, od zlodeje, etc.., zpet. jestli ten dotycny kterymu sem poslal penize za psp ktery mi nedorazilo byl zlodej jako ze udelal spousty fiktivnich aukci.. tak mi je vratil s omluvou.. to ze to policie odlozi je jedna vec ale pokad ne tak aukro vyplati financni ztratu.. nejaka pojistka tam je .. nevim proc tady stale srazis aukro.. funguje dobre az na par " cernejch ovci " kteri se toho snazi vyuzit.. navic to jaky sem uvadis priklad je trochu jine, pac kdyz platis prodejci ktery te natahl tak pro tebe hraje to ze mas dukaz o vyhrane aukci, mas jeho emaily ktere ti psal ze zbozi posle atd.. a mas cislo jeho bankovniho uctu a vypis z uctu ze ty penize jsi mu tam skutecne poslal.. takze v tomto pripade muzes prstem ukazat on to byl a " ho chytit pri cinu" protoze mas jinej typ dukazu nez vykradenou chatu a veci v zelezarstvi nebo kde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Prosinec 19, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 19, 2008 Abych konecne zakoncil OT a zaroven odpovedel. Ja mam proste rozdilne zkusenosti, ci rozdilne zkusenosti vidim kolem sebe. Zkratka, jak to rikas ty, tak je to sice pekna pohadka, melo by to tak fungovat, ale ja to tak v praxi jeste nevidel. Tot vse. HOWGH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Satzmann Odesláno Prosinec 19, 2008 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 19, 2008 Aukro bezva:blink:ale s EBAY se nedá srovnávat:cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.