Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Na notebook XP či Vista?


ellemenT

Otázka

Zdar, jelikož máme v rodině nový přenosný krám, nastává klasická otázka. Je na něj lepší OS Windows XP (Proffesional či Home Edition), Yellow Dog Linux, nebo některá z nových edic Windows Visty? Notebook je tak či tak průměr (viz. http://www.alza.cz/hp-550-d104217.htm). Přitom půjde jen o méně namáhavou práci jako sledování internetu, sem tam nějaký film nebo hudbu. No a samozřejmě na práci se sadou Microsoft Office. Tak? Vaše názory, zkušenosti, doporučení... vše se hodí. Díky. :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

14 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Windows Fundamentals for legacy PC je jasnej ;-)

Ke stazeni i nekde zde na foru..

o co se jedna? O lite verzi Windows XP prof... lite? mm.. jinak receno, bootuje za 9 sekund cca :D (samozrejme zalezi na HW atp..).

.. MAC? Urcite ne. Pokud nejsi blazen. Je to super system, ale osx86 je proste blbe optimalizovan, takze pokud chces funkcni WiFi a treba i nejakou tu vydrz na baterie a o suspend modu ani nemluve (nebo o prehravani videi nemluve), tak na Maca na tomhle zapomen. Pokud Mac OS X, tak jedine na MacBookach, anebo na nejakem hoodne kompatibilnim HW. Je to super system, ale jen na odpovidajicim HW.

Vista? Pokud chces graficke pozlatko, obtezujici odklikavacky a dost malou vydrz na baterie, tak prosim.. ;-)

Linux? Mno.. Pokud budes mit stesti a budes mit 100% podporu HW, tak je to ok, jen ta vydrz na baterie stale nebude nej. Pokud nebude 100% podpora HW a ty v linuxu neumis, tak se radeji podrezes, nez aby jsi se s tim pitval.

Windows XP/Fundamentals? Pokud chces notes opravdu funkcni, rychly a hlavne - s dlouhou vydrzi na baterie, tak ti nic jineho nezbyva ;-) Na notesu jedine Fundamentals, popr. W Prof. .. spoustu lidem jsem uz do notesu hodil misto Vist, XPcka a nemuzou si tu zmenu vynachvalit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Díky všem za tipy.... hodně jsem o těch Vistách přemýšlel, nebot jsem slyšel, že si s HW u notebooku lépe rozumí, ale z vašich názorů jsem rychle vystřízlivěl a s poučením jsem šel instalovat ovladače a XP Proffesional. Nyní je instalace kompletní a můžu podotknout, že to šlape výborně. Sice sem tam překlep, ale asi mojí vinou. :) Jenže nedá mi to spát, rád bych viděl Visty. Ikon packy ala. Vista mi na XPcku docela vadí, tak jsem byl zvědav na originál. Každopádně ještě jednou díky za ohlasy. :wohow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu