Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Zvuková karta->zesilovač x 5.1

Shifter960

Otázka

Zdravim, mám problém mám zvukovou kartu AUREON 5.1 PCI a přes optický vstup mám spojený zesilovač LG do 5.1 vše by mělo fungovat ale nefunguje v originálních driverech to mám takto

beznzvuba6.png

w800.png

ale hraje mi to jen do 2.1 když to nastavím na 5.1 už to nehraje a když to nastavím na výstup/vstup S/PDIF in LoopBack tam to jde nastavit na 5.1 tak mi to stejně nehraje všude jinde v nastavení mám nastaveno tuto zvukovou kartu prosím o pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Pořád existuje možnost to zkusit zapojit přes klasické jacky

no to možnost není když mě ze zesilovače vede jen OPT.

a je to kravina že to jde jen do 2.1 k čemu by ta zvukovka byla asi 5.1 a zesilovač proč by měl 5.1

za vyřešení 2000,- credits

Odkaz ke komentáři

• 0

Takže podle všeho, ten receiver co máš umí DD, což je první podmínka.

Jenomže tvoje zvukovka pravděpodobně neumí kompresi AC3 (Což je druhá podmínka pro to, aby jsi těch 6 kanálů zakódoval, a mohl tak přenést přes S/PDIF), dále tomu napovídá i screen, který jsi postnul. Není tam u digitalního výstupu možnost volby počtu kanálů, tak jako tomu je u analogu nad tím. Na stránkách výrobce jsem zmíňku o AC3 nenašel.

Dle manuálu zde:

http://ftp.terratec.de/Audio/Aureon/Aureon5.1PCI/Manual/Aureon5.1PCI_Manual_GB.pdf

je zapojení 5.1 skutečně naváděno pomocí jacků

Trochu jsem i googlil a našel jsem toto:

http://www.ciao.co.uk/TerraTec_Aureon_5_1_PCI__6268682

...The only caveat is that the digital optical is not 5.1 surround sound it is only stereo so forget it if you want digital sound decoding to 5.1 surround output from a digital input or to digital output...
Takže asi budeš muset zkusit jacky, ale pokud by se ti to opravdu nějak podařilo vyřešit přes ten S/PDIF, dej vědět.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu