Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Nastavení WiFi v notesu

sensei

Otázka

Čau, potřeboval bych poradit. Koupil jsem si na aukru použitý WiFi Access Point, který si po resetu mohu administrovat v prohlížeči na adrese http://192.168.1.1 ..

Adresu jsem zadal do prohlížeče, ale nic se nestalo, tak jsem to napsal prodejci a odpověděl mi:

Dobrý večer,

aby vám fungovala administrace, musíte mít nastavenu síťovou kartu

tak aby maska podsítě korespondovala s AP.

takže doporučuji nastavit Váš adaptér

v PC např. na IP 192.168.1.10 , maska podsítě by měla být vyplněna automaticky.

bude-li

nastavení sítě v souladu, mělo by to fungovat.

Zde je ještě odkaz na manuál....

ftp://77.47.128.151/pub/Hardware/Planet/EM-WAP1965v1.pdf

.. mám noťák s integrovanou WiFi a na noťáku Vistu, jenže absolutně netuším jak něco takového nastavím. Pamatuju si, jak jsem nastavoval ADSL Router na mém starém PC, kde mám XPčka, a tam to bylo raz dva, jenže ve Vistě tomu vůbec nemůžu přijít na kloub. Prosím o radu, WiFi vůbec nerozumím :(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0

Problém vyřešen, velké dík patří uživateli merkuchio.

______

Update: mám tu nový problém s vypadávání spojení..

Zkrátka jsem s noťákem připojený třeba 20 minut a najednou se mi přestane načítat nějaká stránka a ve stavu spojení klesne signál , napíše se připojení: pouze místní síť, poté připojení: nyní nejste připojeni k žádné síti a pak tam zas naskočí připojení: místní síť a internet... a už zase můžu třeba na nějakých 10 minut prohlížet stránky.. děje se mi to jen na notesu když jsem třeba na PS3 tak tam jsem vpohodě na PSN, stáhnu 1,7GB demo a ani jednou se mi nestalo, že by vypadlo spojení... nevíte čím to může být? :( nějaké nastavení nebo něco?? Problém není v notesu, ve škole totiž máme zdarma wifi a tam jsem na netu celé dopoledne a ani jednou mi to tenhle problém neudělalo, předem dík za rady.

Odkaz ke komentáři

• 0
zkus v nastavení routeru změnit kanál wifi vetsinou bývá na automatic tak tam dej třeba 9 (pomáhá pouze pokud máte v bytě/ulici hodně wifi sítí (tak 3 staci)) pokud ne zkus umístit jinam router může ho něco rušit (monitor pevná linka mobil)

chytám tu wifi sítí asi 5... kanál mám 6... tak na kolik to mám dát.. ?

Odkaz ke komentáři

• 0

Refresh...

Dělá to furt, zkusil jsem asi 10 kanálů ze 13 ti a nic se nezměnilo... nějaké jiné nápady?? nejsou nějaké programy na testování stability sítě, nebo prostě něco co by zjistilo v čem je problém?? :(

EDIT: AP leží vedle metrového repráku může to být tím? xD

Odkaz ke komentáři

• 0
Problém hledej v ovladačích tvého nota, zkus jestli nenajdeš od výrobce tvé wifi karty utilitu na administraci připojení. Jinak bezdrátová síť na vistách je to nejhorší co mě kdy potkalo.

Tak stáhl jsem si nějaké nové sestavení driverů plus diagnostikovač který zaznamenává různé chyby spojení atd ... je to přímo od intelu.. ale padá to furt :(

Odkaz ke komentáři

• 0

Fujitsu Siemens Amilo Pi2550 s Windows Vista HP x32. Ovladače mám origo z intel.com sestavení 5.1.2009 (nejnovější co tam byly). :)

EDIT: Repro zaple není a ta utilita co jsem stáhl to bylo nějak jak říkáš .. bylo tam napsané last drivers + pro set wireless, možná se pletu jestli to je fakt ono ale nic k nastavení nepostkytuje to co jsem stáhl.

Odkaz ke komentáři

• 0
no ten pro set ... je vlastni spravce wifi v tomto programu muzes delat neco podobneho jako v microsoft bezdrátové připojení ale lépe. zkus se do toho baliku podivat na ten program nebo se podivej do strat vsechny programy jestli to tam uz nemas naistalovane

myslíš tohle ? http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Inst=Yes&ProductID=2259&DwnldID=17233&strOSs=153&OSFullName=Windows%20Vista*%20Home%20Premium,%2032-bit%20version〈=eng

Odkaz ke komentáři

• 0

Jinak reprák má kolem sebe magnetické pole i ve vypnutém stavu, je to trvalý magnet. Oby měl vliv na Wifi musel by být celý kovový. Zkus vytvořit účet v té konfigurační utilitě a tu používat k připojení.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ahoj,

obávám se že ti nepomůžu, na Visty mám alergii. Nicméně můj postup by asi byl: Aktualizovat drivery karty, flashnout firmware acess pointu a pokusit se pripojit pomoci softwaru od intelu. Možná bych vyskoušel vzít naotes k nějakému kamarádovi co má doma wifinu a tak zjistit jestli je problém v notesu nebo AP.

Odkaz ke komentáři

• 0

Nic nepomohlo, vidim to na vadný AP.. co bych jiného měl čekat.. AP za 300 xD..

Už to asi ukončíme, poslední otázka je, jak můžu ve Vistách vyresetovat "Bezdrátový adaptér připojení k síti", aby se mi smazala všechna nastavení co mi zbyly z tady toho různého zkoušení nastavení. Ikdyž totiž smažu tu síť z preferovaných tak tam zůstane nastavení privátní sítě atd. Chtěl bych to všechno z PC vyhodit. Předem dík

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu