Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Přeinstalování WIN VISTA na XP

MAD_CATZ

Otázka

ČUS, takže bych potřeboval poradit, koupil ksem si nový notebook (hp compq 6720) a měl jsem tam po koupi nainstalovaný Visty (home basic) a chtěl bych je přeinstalovat na XP profesional, original CD s XP proffesional mam, ale ja dál...

Poradte, THX a credits co mam :D vás nemine !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

21 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
  • Moderators

Nevim, už na většině notebooku nemusí jít Windows XP, kupoval jsem notebook před pololetníma prázdninama a taky jsem chtěl XP, ale bylo mi řečeno, že už nemusí jít. Jinak, nevim jak to je u XP, ale já normálně vložim instalační DVD a instaluji, potom musim zavolat na linku, aby mi řekli aktivační kod(nebo přes net)

btw: ještě by měl podporovat tvůj notebook ovladače pro XP

Odkaz ke komentáři

• 0

řekl bych, jestli chceš si zachovat vist a nainstalovat xp k toomu, tak musíš nejdřív rozdělit harddisk (v kompu, ne fyzicky, ale jen softwarově) na dva díly pak si tam dáš CD s XP a normálně nainstaluješ...

EDIT: Ale souhlasim s zinglbee, nemusí to fungovat, na některý nový notasy to je nejde...

Odkaz ke komentáři

• 0

proc u nekterych notesu nejde normalne preinstalovat na xpcka? to jsou mrkwosoftaci tak trapny a debilni? vypatlanci...snad kazdyho volba co tam chce za OS, at jim nenutej spomaleny zabugovany visty...woe sorry za OT ale to fakt nejde...jeste ze wokna nevedu vubec...

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators
proc u nekterych notesu nejde normalne preinstalovat na xpcka? to jsou mrkwosoftaci tak trapny a debilni? vypatlanci...snad kazdyho volba co tam chce za OS, at jim nenutej spomaleny zabugovany visty...woe sorry za OT ale to fakt nejde...jeste ze wokna nevedu vubec...

Za 2-4roky budou muset všichni na Visty, potažmo na Windowsi 7.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já to většinou dělám tak, že nastavím aby mi to první bootovalo z CD a pak už je to lehký,pokračuješ dle pokynů microsoftu:):) Ty by jsi se měl dostat do biosu pomocí DEL nebo F12, už nefím jak to je......mno a tam to někde najdeš"first boot"nebo tak nějak,je to už dlouho co jsem reinstaloval PC, tak si to přesně nepamatuji, snad mě někdo doplní.

Odkaz ke komentáři

• 0
Já to většinou dělám tak, že nastavím aby mi to první bootovalo z CD a pak už je to lehký,pokračuješ dle pokynů microsoftu:):) Ty by jsi se měl dostat do biosu pomocí DEL nebo F12, už nefím jak to je......mno a tam to někde najdeš"first boot"nebo tak nějak,je to už dlouho co jsem reinstaloval PC, tak si to přesně nepamatuji, snad mě někdo doplní.

no to je jasny ze si nastavi jako mechaniku pro boot...ale jde vo to ze ti to nedovoly nainstalovat

Odkaz ke komentáři

• 0

Přesně jak říká D@w3r, buď to přímo podporuje BIOS, nebo jej musíš flashnout. Ještě je jedna možnost vzít SATA ovladače od tvého řadiče a nakompilovat je do instalačního CD.

Vypneš to v BIOSU tvého PC Hledej něco jako IDE mode.

Odkaz ke komentáři

• 0

tak v první řadě, notebook HP Compaq 6720 má podporu pro Windows XP. když někdo řiká, že na ten který notebook nejdou XP, tak to není tak úplně pravda. ty XP tam nainstalovat jako takové v drtivé většině případů půjdou, ale pak se jedná o podporu ze strany výrobce daného NB ohledně ovladačů... takže neni problém mít XP na NB, který je "nepodporuje", ale je pak problém s ovladači např. grafického adaptéru, WIFI, BlueTooth, chipset, atd., atd...

v druhé řadě, nejoptimálnější a dá se říci nejjednodušší případ jak to nainstalovat je, když nepotřebuješ zachovat data a prostě to celý smazat. k tomu abys to mohl udělat, je potřeba nastavit v BIOSu pořadí bootování, čili aby se ten NB nejprve podival, že máš nějaký CD v mechanice a dovolil Ti z něco načíst instalaci... do BIOSu by ses měl při spuštění notebooku dostat stisknutím klávesy F10. najdeš položku ve smyslu Boot Device Order nebo Boot Options a CD-ROM dáš jako First, potvrdíš Enterem nebo klávesou F10.

HP.png

pak dáš Save settings and exit, tím uložíš to nastavení. pak vložíš instalační médium do mechaniky a budeš se dál řídit instrukcemi...

pokud by instalátor Windows XP neviděl Tvůj pevný disk, je ještě potřeba nastavit v BIOSu položku v System Configuration => Device Configuration => možnost Sata Native Mode musí být nastaveno na Disable, potvrdíš klávesou F10 a pak volba File a Save and Exit...

mimochodem, ovladače pro Tvůj notebook pro Windows XP najdeš na stránkách HP

případně jak říká huhla, dej to někomu kdo s tím má zkušenost... :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Mnohokrát dík, hned se mi ulevilo, poslal jsem nějaký credits a taky THX, jsem tvým velkým dlužníkem

jo a můžu se ještě zeptat, mam 640 GB externí harddisk a když si na něj přetáhnu všechny svoje data a pak provedu to, že všechno smažu a nahraju XP a pak si ty data můžu dát zpět do PC z toho externího hardisku?

A ještě jednu otázečku, kdy mam nainstalovat ty ovladače? před instalací xp nebo až po instalaci?

Odkaz ke komentáři

• 0

tak..vzhledem k urcitym chytrym prispevkum tady..trosku to rozvedu (ale zkracene) a uvedu to na pravou miru..

Kdyz se ti povede nainstalovat XP,sezenes vsechny ovladace atp,tak budes BEZ PROBLEMU (viz nektere prispevky,ze to nejede atp..)....nevim,jestli si to uz rozchodil,ale jak se psalo..u NEKTERYCH notasu staci v BIOSU nastavit podporu SATA..ovsem pocitam,ze prave u tohoto notebooku jelikoz je od HP to nepujde,vetsinou to jde u Asusu atp..

zlehka preskocim k jadu problemu..

Jde o to,ze spolecnost microsoft na instalacni CD XPcek dava xlet stare ovladace,na x let stare komponenty,ale ze by udelali CD,kde by byli nove ovladace tak to ne..z toho duvodu pri nacitani SATA radicu z CD pri bootu ti to hodi hlasku,ze nebyl nalezen disk..nebo neco se sata radicema..tento problem se da vyresit..

1)jiz zminovanym zapnutim SATA podpory v BIOSU..ovsem co u notasu ktery tuto nabidku nemaji??

jak tu nekdo psal ze musis rozdelit disk atp..to je ptakovina..asi ten clovek nepochopil spravne,co chces udelat,nebo vubec nevedel..ale i tak rada se ceni..:)

2)druha moznost a da se rict 100% je vlozit si do CD ovladace ktere potrebujes sam..na to slouzi programek Nlite..

co k tomu potrebujes??

a)instalacni CD win profi (nejlepe jiz SP2,SP3 nedoporucuju..obcas to hazi chyby

u notasu po spusteni,atp..)

b)program n-lite (je to free verze,da se stahnout kuprikladu ze stahuj,slouzi

k uprave instalacniho CD,nasledneho ulozeni do ISO a vypaleni na jiny disk)

c)potrebne ovladace k tvemu notebooku..stahnes na strankach vyrobce..

nebudu tu popisovat samotnou praci s n-lite..jelikoz:

1)ten programek je cesky

2)je to tam VSECHNO velice presne podrobne popsane i s napovedou lehkou

3)na zive.cz je podrobny navod jak na to (kdyz se jim budes ridit,nebudes mit ZADNE problemy)

jen kdybys to delal pomoci toho navodu na zive..doplnim..

1)NEDAVEJ tam SP3.. (bude to chtit pak jiny CD-key..to neni az takovy problem,da se to sehnat na netu,ale uz to proste nebudes mit origo..kdyz nutne SP3 budes chtit,muzes pote stahnout z netu a doinstalovat rucne..)

2)neodstranuj tam moc veci..pokud nejsi znaly,muzes odstranit veci,ktere ti pote mohou rozhodit system.. (maximalne odstran kraviny typu aktovka,hry,atp..)

3)nedavej si tam kravinky typu programy atp..je to absolutne na nic..tech par desitek minut po instalaci systemu te nezabije,abys nainstaloval i potrebne programky,ktere pouzivas..

to je asi tak vsechno..kdyby si se s timhle vsim nechtel delat,je mozne,ze bych ti uploadnul mnou upravenou verzy windows XP profi SP2, s odstranenyma prave kravinkama typu hry, aktovka, atp.. ovsem ZADNE jine casti jsem neodstranoval..jelikoz prece jen zas tak moc tomu nerozumim,abych se do toho mohl natolik stourat..,dale jsem tam dodal MNOHO novych ovladacu pro nynejsi notebooky.. (NEZARUCUJU FUNKCNOST,ale je sance ze to nainstalujes,urcite vetsi,nez klasicke CD,kde ty ovladace proste NEMAS..)..

zadalsi..jak jsem napsal,nezarucuju funkcnost..je to odzkousene POUZE ve VMwaru,a tam to pojede da se rict vzdy..ale system se nainstaloval a fungoval..aspon mala zkouska..ale na praktickou zkousku na muj notebook jsem nemel sanci,jelikoz se mi podelala mechanika a nemam jak ty systemy nainstalovat a notas do reklamace budu posilat az po maturite,jelikoz na nem delam dlouhodobou a stolni PC nemam,tak to nemam ani jak jinak odzkouset..nikdo jiny ze znamych si netroufl,jelikoz formatovat cely PC se jim nechtelo..ja tam prave XPcka chtel,tak jsem si tuhle verzy udelal (mam HP Pavilion dv6750ec a hazelo mi to pri instalaci take chybu se sata radicema)..

myslim si,ze by to MOHLO fungovat..ovsem nestrcim za to ruku do ohne..notebook se ti kvuli tomu urcite nepodela,prinejhorsim nechas vistu a kdyby tam ty ovladace se nenacetly,tak si verzy win XP udelas vlastni pomoci toho nlite..

takze zkratka receno..kdybys to chtel zkusit..mohu to uploadnout..ovsem vzhledem k rychlosti meho uploadu 60kB/s bych to uploadoval asi tak mesic..tudiz bys musel chvilinku vydrzet,pokusil bych se zeptat kamarada,jeslti by to upnul za me kdyz ma par MB/S..

cela moje upravena verze ma misto klasickych cca 600MB asi 1150MB..tudiz neni to verze na CD,ale na DVD..ale myslim si,ze to neni tak hrozne..v 7zipu by se to mozna dalo skrouhnout na nejaky to giga..ale tak tech 1150MB uz neni zas tak moc..takze kdybys mel zajem,napis prosim te nejlepe na PM a zaroven i tady..a nejak se domluvime..

Odkaz ke komentáři

• 0

Cus jeste doporucuji stahnout ovladace na XPcka pred tou instalaci na XPcka!!!

Muze se ti stat ,ze preinstalujes na jiz zminovane XPcka a pak ti to nahodou nenajde ovladac na sitovku a uz by sis nestahnul nic! Pak by si musel pouzit druhy PC jako se to povedlo jednou me a nebo bys musel nekoho poprosit aby ti to stahnul.Kdyz to udelas predem tak tim nic nepokazis ,a vlastne na strankach vyrobce tveho notebooku kde budes stahovat ty ovladace zjistis jestli to ty XPcka podporuje.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu