Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

iPod Touch 2G UNTETHERED JAILBREAK! (+ neoficiální tutoriál)

NexusWright

Recommended Posts

Konečně jsme se dočkali :D Plný, kompletně funkční, bez problémů se zapínáním jailbreak iPodu Touch 2. generace!

http://blog.iphone-dev.org/post/85449850/ipod-touch-2g-hi-welcome-to-the-jailbreak-family

Ještě není pwnagetool ani quickpwn, ale už je releasnut "patch" který změní tethered jailbreak v untethered! Tutoriály už se jistě připravují například na ipodtouchfans.com ^^ Brzo bude určitě i Quickpwn.

Tutoriál (vše se odehrává ve složce unofficialsn0w!)

1) Stáhněte a nainstalujte si C++ redistributable library a LibUSB (Jestliže jste již dělali tethered JB, pravděpodobně je již máte, jestliže ne:

LibUSB

C++ redistributable package

(Visty a Windows 7 instalujte v Windows XP compatibility mode) )

2) Stáhněte si iPod Touch firmware 2.2.1 - buď přes iTunes, nebo zde:

http://rapidshare.com/files/197263199/iPod2_1_2.2.1_5H11a_Restore.part1.rar
http://rapidshare.com/files/197276983/iPod2_1_2.2.1_5H11a_Restore.part2.rar

3) Stáhněte si unofficialsn0w.

4) Přejmenujte 2.2.1 ipsw na OriginalFW.ipsw a soubor dejte do složky IPSW

5) Spusťte IPSW.bat - nyní se tvoří custom ipsw a bude to chvíli trvat - vznikne vám jb.ipsw

6) Přejmenujte jb.ipsw na jb.zip a otevřete (já to dělal v total commanderu)

7) Navigujte do Firmware\all_flash\all_flash.n72ap.production\

8 ) Přemístěte LLB.n72ap.RELEASE.img3 z složky ipsw do jb.zip\Firmware\all_flash\all_flash.n72ap.production\ - přepíše to stávající soubor. Tzn. LLB.n72ap.RELEASE.img3 které bylo původně ve složce ipsw je nyní v jb.zip. jb.zip přejmenujte zpět na jb.ipsw

9) Na iPodu nahoďte DFU (10 sekund držte HOME a POWER dohromady, pusťte POWER, držte HOME dalších 10 sekund nebo do té doby než se vám z počítače ozve zvuk připojení hardwaru)

10) Spusťte runme.exe

11) Otevřte iTunes, držte SHIFT a zmáčkněte restore - v dialogovém okně navigujte do složky ipsw a vyberte jb.ipsw - Nyní se do vašeho iPodu instaluje jailbreaknutý firmware

12) ENJOY!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iPod Touch 2G konečně jailbreaknutý

iPod Touch druhé generace byl poslední, který odolával. DevTeam na jailbreaku pomaličku pracoval a nedávno se objevil projekt RedSn0w, který sice iPod Touch 2G prolomil, ale vždy po restartu iPodu bylo nutné ho připojit k PC k utilitě pro jailbreak.

Toto je ale minulostí, jelikož se projevila drobná dírka v iPod Touch 2G firmwaru a je tak již možné jailbreaknout iPod Touch 2G stejně tak, jako se to dělá u první generace či u iPhonů. Momentálně není hotová nová verze Pwnagetool či Quickpwn, ale to je pravděpodobně otázka dní.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

Zkoušel jsem to podle tohodle návodu i podle originálu v angličtině, i podle QuickFreedom, ale pokaždý mi to hodí chybu v iTunes a to chybu no. 1604. Mám iPod touch 2g 16Gb. Nemůže být problém v tom, že mám počeštěné iTunes?

Všechno jsem zkoušel několikrát a pokaždé ta samá chyba. Pls napište své zkušenosti nebo kam se obrátit.:cry:

P.S. Ty free aplikace už mi lezou krkem.:blink:

Odkaz ke komentáři

Hmm díky, ale já čekal nějaké sofistikovanější rady. Nicméně jsem všechno zkusil - 1604. Pak jsem narazil na tohle:http://www.ipodtouchfans.com/forums/showthread.php?t=141917

A teď mě to hází chybu i na originální ipsw, takže teď jsem totálně zoufalý.

To marekgengel111: Já bych zkusil QuickFreedom. Já vím, já asi nemám co radit, ale zkus to. :-)

Odkaz ke komentáři

Hmm díky, ale já čekal nějaké sofistikovanější rady. Nicméně jsem všechno zkusil - 1604. Pak jsem narazil na tohle:http://www.ipodtouchfans.com/forums/showthread.php?t=141917

A teď mě to hází chybu i na originální ipsw, takže teď jsem totálně zoufalý.

To marekgengel111: Já bych zkusil QuickFreedom. Já vím, já asi nemám co radit, ale zkus to. :-)

Bohuzel ani pres quickfreedom mi to nefacha:cry:

Odkaz ke komentáři

Ahoj mám menší problém. Postupoval sem podle tohoto návodu. Ale na posledním nebo předposledním bodu se vždycky zaseknu. Když pustím iTunes tak mi to připojenej iPod vůbec nenajde :cry: takže nemůžu dát restore. Když iPod normálně zapnu tak všechno chodí, ale když ho připojím k PC tak ho to taky nenajde a ani se nezačne nabíjet..víte někdo co s tím ?? děkuji

Odkaz ke komentáři

Ahoj mám menší problém. Postupoval sem podle tohoto návodu. Ale na posledním nebo předposledním bodu se vždycky zaseknu. Když pustím iTunes tak mi to připojenej iPod vůbec nenajde :cry: takže nemůžu dát restore. Když iPod normálně zapnu tak všechno chodí, ale když ho připojím k PC tak ho to taky nenajde a ani se nezačne nabíjet..víte někdo co s tím ?? děkuji

Možná že si nahodil DFU mode a tak ti to ten ipod nenajde

Odkaz ke komentáři

Možná že si nahodil DFU mode a tak ti to ten ipod nenajde

Ale to mám přece udělat ne ? Vrátil sem se o pár kroků zpět a odinstaloval LibUSB a iTunes už mi iPoda najde. Ale co teď ? Pokračovat jako předtim a zaseknout se na tom samem bodě nebo je nějaký jiný řešení ?

Odkaz ke komentáři

asi se smířim s tím, že to prostě nejde. Strávil sem nad tim už tolik času, zkusil sem tolik možností a pořád nic.

Zkusil sem teda nainstalovat XP a dělat vše pod nima. Dostal sem se nejdál. Dočetl sem se, že by displej na iPodu měl být bílý, ale toho newim jak dosáhnout. LibUSB mi píše, že je připojenej v DFU módu, quickfreedom mi to píše taky, iTunes to taky pozná. Ale když dám recovery tak to hodí chybu The iPod couldn not be restored. An unknown error occurred (2005). Jsem už bezradnej...vzdávám to.

Odkaz ke komentáři

asi se smířim s tím, že to prostě nejde. Strávil sem nad tim už tolik času, zkusil sem tolik možností a pořád nic.

Zkusil sem teda nainstalovat XP a dělat vše pod nima. Dostal sem se nejdál. Dočetl sem se, že by displej na iPodu měl být bílý, ale toho newim jak dosáhnout. LibUSB mi píše, že je připojenej v DFU módu, quickfreedom mi to píše taky, iTunes to taky pozná. Ale když dám recovery tak to hodí chybu The iPod couldn not be restored. An unknown error occurred (2005). Jsem už bezradnej...vzdávám to.

:D Tak to aby byly i flasheri na iPody :D. A ted vazne. Pokud postupujes podle navodu a mas vsechno co se tam pise. Tak je nemozne ze by ti to neslo!!!! Takze chyba, bude u tebe

Odkaz ke komentáři

díky za odpověd..ale tímto si mi wůbec nepomohl. Opravdu sem zkusil všechno, jel sem i podle anglickýho návodu co sem našel na nějakym fóru, ale ani podle toho mi to nešlo. Stačí mi to, jak docílit toho, že ten displej bude bílej.

kroky předtím mám

1) nahodím DFU mód (libUSB to píše, když zkusím quickfreedom tak ten taky)

2) pustím runme.exe

po stisku nějaký klávesy ...

runme.th.jpg

displej stále černej. Po puštění iTunes dám recovery vyberu FW dám OK.

Pak to chvilku něco dělá a nakonec to hodí tu chybu. Tak co dělám špatně ??

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu