Guest Anonymous Odesláno Duben 21, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 21, 2006 Jelikoz pracuji v McDonald tak se o nej zajimam, o historii atd. Narazil jsem na tento clanek ktery me celkem vystrasil, po precteni sem byl celkem vydeseny, pisou se tam obcas strasne veci, prectete si to cele, je to sice delsi, mejte ale trpelivost a prectete si to cele, hlavne to nepreletnete jen tak ale opravdu se to snazte vnimat. Diky. http://natura.baf.cz/natura/1999/11/9911-8.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gemi Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 Hmm, zajímavé... U "Meka" jsem byl před 14 dny poprvé v životě, a to jenom proto, že nebylo vyhnutí. Když jsem na tabuli zhlédl ty "lidové ceny pro teenagery", za něž bych jinde dostal biftek přes půl talíře, rozhodl jsem se ochutnat pověstný Cheeseburger. Už když mi jej usměvavá slečna podávala, zdál se mi balíček podezřele malý. A opravdu: průhledné "maso", o jehož složení lze pouze spekulovat (znát jej však raději nechci), průhledný pláteček sýra, trošička zeleniny, to celé zabalené v prapodivné bulce bez pachu a vůně...Opravdová "lahůdka". Z mé první a poslední návštěvy McDonald's vyvozuji dva závěry: 1) Z původní myšlenky "levného a rychlého" občerstvení se zachovala pouze složka "rychlého". 2) Kultura McDonald's mě vůbec neoslovila. Připadá mi skoro úchylné, jak mladí lidé, kteří tam poletují jako fretky, aby stihli obsloužit záplavu zákazníků, a jejich práce je téměř otrocká, jsou nuceni se neustále mile a spokojeně "tlemit" a tvářit se, jak je všechno skvělé a že jsou svěží, přestože v jejich očích lze vidět těžce skrývanou a zcela pochopitelnou únavu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MorroR Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 doporučuji se podívat na dokumentární film o jídle z McDonalda který se nazívá "Super Size Me"..Myslím, že po shlédnutí tohoto filmku přejde pár lidí chuď na pořádnýho Big Meka:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 doporučuji se podívat na dokumentární film o jídle z McDonalda který se nazívá "Super Size Me"..Myslím, že po shlédnutí tohoto filmku přejde pár lidí chuď na pořádnýho Big Meka:) Neprejde, to si jenom myslis, aspon u me ne. Ten chlap se tam stravuje kazdej den 3x, kdyz tam chodis obcas tak je to ok. 2gemi: ja tam pracuju a zrovna delam na kase. Musim te trochu uvest do jineho obrazu. Jako zadnej otrok tam nejses, makat tam samozrejmemusis, co bys asi cekal? Tvarit se mile a usmevave nemusis, to nedela nikdo, kazdej se tam tvari normalne. Smeny si muzes dat jak je ti libo a do niceho te nenutej. Brigada v McDonald neni nejlip placena, ale zas tam mas spoustu vyhod a muzes tam delat kdy chces. A unavenej pochopitelne ses kdyz tam delas 8-hodinovku, to ale asi v kazde praci.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atry Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 Jeho cílem je obchod, který se pokouší ovlivnit zákazníky, aby kupovali jeho výrobky pomocí hromadných sdělovacích prostředků. ..nechci brat autorovi clanku iluze, ale tohle je cilem veskerejch spolecnosti.. ..kazda firma se snazi oslovit potencionalni zakazniky reklamou(ktera je dnes na kazdym rohu)... ..a vetsina lidi by mela mit dosatek rozumu, aby si rekli jestli je pro ne vyrobek zajimavej nebo ne... ..ten co to psal trpi asi silnou formou paranoi(sakra jak se to pise:) ) ..no tak trosku toho autora nechapu... :) ..ze sou zamstnanci jen bezduche ovce, ktere poslouchaj prikazy...ale o to v praci vecinou de.. ..preci nikdo nejde pracovat do Meka s myslenkou ze tam bude kuchtit naky svoje originalni hambace:) ..pokud clovek nedela nakyho projektanta nebo jiny zamestnani, kde ventiluje svoje predstavy a myslenky(ale i tady je velmi ovlivnen pozadavky investora atd.) tak musi pocitat s tim ze bude poslouchat svoje nadrizene a plnit ukoly... ..nechci se nijak zastavat McDonalda...ale z myho pohledu je to jen velmi dobre prosperujici firma-a asi si to zaslouzi, kdyz ma zisky jaky ma... ..kazde clovek ma preci pravo se rozhodnout jestli se tam naji nebo ne.. ..to ze je spousta teenageru zblbla zivotnim stylem a reklamama je smutny...ale to je spis problem rodicu, ktery by jim meli vysvetlit, ze sou v zivot dulezitejsi veci nez bejt "in" a zrat hamburgery :) ...kua sem se rozepsal...sorac... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 Hurac! Konecne nekdo s mym nazorem. Je to tak, o to de kazdy firme lakat lidi pomoci vseho co je mozny a makat se musi opravdu vsude. Se*e me ten americkej system kde sou schopny zazalovat McDonald kvuli tomu ze nekdo uklouz na rozlite cole...to je opravdu smesne. Kdyz vzinakl McDonald, tak zakladatel (Ray Croc) presne vedel jak zasahnout, kde zasahnout a u koho zasahnout. Zkratka se trefil uplne presne a dneska vede na plny care a porad se rozrusta. Ja tam jenom makam a jim, toto vse. Historie McDonald: http://www.m37.cz/CHICAGO/hlavni_mesto_hamburgeru.htm http://www.m37.cz/CHICAGO/jak_chudy_hawker.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MorroR Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 doporučuji se podívat na dokumentární film o jídle z McDonalda který se nazívá "Super Size Me"..Myslím, že po shlédnutí tohoto filmku přejde pár lidí chuď na pořádnýho Big Meka:) Neprejde, to si jenom myslis, aspon u me ne. Ten chlap se tam stravuje kazdej den 3x, kdyz tam chodis obcas tak je to ok. 2gemi: ja tam pracuju a zrovna delam na kase. Musim te trochu uvest do jineho obrazu. Jako zadnej otrok tam nejses, makat tam samozrejmemusis, co bys asi cekal? Tvarit se mile a usmevave nemusis, to nedela nikdo, kazdej se tam tvari normalne. Smeny si muzes dat jak je ti libo a do niceho te nenutej. Brigada v McDonald neni nejlip placena, ale zas tam mas spoustu vyhod a muzes tam delat kdy chces. A unavenej pochopitelne ses kdyz tam delas 8-hodinovku, to ale asi v kazde praci.... Já byl v mekáči jenom jednou a stačilo mi to. Ceny za ty minikoláčky s plátkem síra a masem z prášku a kapičkou kečupu jsou až moc přehnaný a vzhledem k tomu, že by jich člověk musel pozřít 10 aby se trochu nasytil tak raději preferuju hambáče od negra u nás v hk kterej dává takový porce, že za 3 pětky se u něj fakt příjemně nažereš:) Jinak výhoda pracovat v týhle branži je asi jenom v tom, že nemusíš platit za jídlo..na druhou stranu práce u kasy není nic pro mě a radši budu ještě nějakou tu chvíly pracovat jako kontrolor na montáži protože tam se totiž na nikoho mile usmívat nemusím:) ono když taky člověk musí na ranní vstávat ve 4:00 do práce tak to většinou moc snadno nejde:) Myslim, že mekáč tady ještě nemá tak vybudovanou tradici jako v americe kde každej 4 člověk je minimálně vyžranej jako Věra Bílá a závislost na cholesterolovejch bombách z mekáče je tam zcela běžná:) Mrkněte se na ten "Super Size Me"..je to o týpkovi co celej život žil a jedl zdravě dokud nepodstoupil pokus kterej spočíval v tom, že celej měsíc musí žrát jenom jídla z mekáče a to 3x denně + když mu obsluha nabídne supersize velikost tak nesmí odmítnout:)) Nikdy by mě ani nenapadlo jak dokáže mít špatnej jídelníček dopad na organismus a tělo i za tak krátkou dobu:) Docela se divím, že mi játra po tom co do sebe všechno cpu za sajrajty ještě fungujou:) U těch soudních sporů sem se taky slušně zatlemil ale v americe to je úplně normální..tam můžeš zažalovat i firmu na výrobu zubních kartáčků s důvodem, že na obalu není napsáno kterou stranou kartáčku se mají čistit zuby a protože ti druhá strana bolestivě podráždila dásně a způsobila krvácení tak vyhraješ:)) Jinak proti mekáči nic nemám protože je mi ukradenej a potkávám ho jen na billboardech cestou z práce:) Jestli se tam někdo chodí s oblibou stravovat je mi úplně putna:) No a to je asi tak k Mackovi všechno. Slunce v duši:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 23, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 23, 2006 nevim kto to psal ale istio to bol tak trochu paranoid....moja sesternica tam prcovala a hygiena ja tam 100% aj ked pred timi 20 rokmi to tak nemuselo byt... zijem dnes a nezaujimam sa co tam robili pred 20 rokmi... sak autor to vykresluje ako svetovu debilizaciu ludi.... je predsa na clovekuco do seba da a cion ne...a pokial nejsi vypasene prase ako tanecnik v mojom sigu a nejes tam kazdy den xl menu a este nejaky ten cheez na cestu tak nevidim v tom nic zleho... ja osobne sa do mecdonaldu dostanem tak raz za dva tizdne kupim si cheezburger a som spokojny.nebudem do sewba cely zivot tlacit zradlo z macdonaldu ale tez nebudem cely zivot zrat zeleninu a nic viac ako zeleninu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wakusol Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 no ne že bych tam byl pořád, ale dostanu se tam třeba v pátek-je tam otevřeno asi do 3 nebo tak ňák a když dete v noci z tahu a máte hlad tak za 20 si tam něčim hubu ucpete:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Mate dobry nazory, hlavne MorroR me potesil, vsechno to byla pravda (az na to ze ja tam nevstavam na 4tou a tvarim se tak jak se tvarim). Nekdo me tady moc prijemne potesil ze napsal ze tam je 100% hygiena - toma 100% pravdu, tam je ta hygiena tak dodrzovana ze se to nevidi, v tom je McDonald po celem svete znamej. Kdyz tam neco spadne na zem, tak se to musi jit okamzite umyt, jidlo nekompromisne vyhodit at je to co je to, kazdou hodinu si v kuhyni musite jit umyt ruce a dokonce se nesmi michat zmrazena strouhanka a strouhanka z jidel po osmazeni! To je velky plusko. Jinak ja v McDonald jim jen kdyz tam pracuju, ze bych tam chodil denne to ani nahodou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wakusol Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 hele, a můžeš mi třeba na icq napsat jaký sou tam podmínky práce? jako kolik dostáváš za hoďku, jak ti vyhovuje časovej rozvrh, jak stíháš školu apod. měl bych zájem o práci:-) dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Ozvi se mi na 304-511-004. Jinak ty zaklady reknu vsem. Nastupujes jako zelena placka, pak je modra, zluta atd. (proste neco jako ''hodmosti''). Jako zelenej dostavas cistych 48,- na hodinu, pak jeste ale dostavas nejakych 7,- za noseni uniformy takze celkove to je 54-55,- na hodinu. Ja vim ze to neni moc ale ja jsem rad ze mam aspon neco. Kdyz dosahnes new jmenovky tak se ti plat zvysi. Pracujes kdy se ti zachce. To znamena ze si na kazdej mesic naplanujes na kazdej den dostupnost, napr. 15-22, to mam ja. Pokud je ti nad 18 muzes delat nocni a tam mas palt o nejakych 12,- vetsi! Se skolou to ja stiham jen tak tak, skolu mam do dvou a makam od 15:00 ale muzes si to dat jinak. Celkem me to bavi, delas uplne vsechno, zacinas na kuchyni (napr. BigMac atd.) a postupne des na jine stanoviste - lobby (staras se o misto kde se lidi stravujou, nosis tacy, utoras atd.), kasa, tady to je jasny, proste ses na kase, neni to tam zas tak tezky, stci znat jen zaklady (jako anglicky kečap, majonés, BigMak atd.), kdyz mas ubytek na kase tak se nic nedeje a zacaluje ti to firma pokud ti je po 18, jinak to calujes ty, ale vetsinou je prebytek nez ubytek :)) Ja mel poprve prebytek pul tisice.... Mate tam spoustu vyhod jako jidlo za 50%, ale dost toho dostavate zadarmo (kolik uz sem ja dostal BigMac Menu zadaco :D ), taky se tam da dost corovoat, jak jidlo (ja tam coruju kecupy:)) ), tak penize, ty sou nejlehci a nic se nepozna, ale ja nic necoruju, az na obcasne kecupy. Takze jestli shanite job tak bezte do toho! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wakusol Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 hele tak dík, já to zkusim a uvidim, to že prodávam nezdravý jídlo mi je jedno-hlavní sou peníze a ne přesvědčení 8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 hele tak dík, já to zkusim a uvidim, to že prodávam nezdravý jídlo mi je jedno-hlavní sou peníze a ne přesvědčení 8) Delas dobre kamo, budem partaci 8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Škoda, že v našem městě není McDonalds :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Škoda, že v našem městě není McDonalds :( Kde to bydlis..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
:.Dragunov.: Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Já chodím hlavně do KFC ale u Meka byly taky celkem dobrý věci který zase nabyli tam...Donedávna jsem v Mekáči doslova NENAVIDEL ty hambáče jsem si říkal hnus, fuj...No ale ted jsem si je tak oblíbil že ted tam jím víc než u KFC.;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Kde to bydlis..? Frýdek-Místek :roll: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 24, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 24, 2006 Já chodím hlavně do KFC ale u Meka byly taky celkem dobrý věci který zase nabyli tam...Donedávna jsem v Mekáči doslova NENAVIDEL ty hambáče jsem si říkal hnus, fuj...No ale ted jsem si je tak oblíbil že ted tam jím víc než u KFC.;-) DELAS DOBRE ME SPOLECNOSTI! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 myslim ze tam zacnem brigadovat :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 Co se týká McBastarda (sry Primator :D), tak ten mi značně připomíná americký styl života, který nesnáším, proto jsem tam byl naposledy tak někdy ve 12 letech (6 let zpátky). KFC je samozřejmě taky americký, ale jídlo v něm mi chutná mnohem víc, takže tam to ještě nějak oželím. :) Každopádně ho ale neberu jako 'druhý' McD. V Kentucky se narozdíl od něj aspoň trochu najím, nedají mi tam ten zde již diskutovaný burger miniaturní velikosti, ale pořádnej kus kuřete v pořádný housce (Zinger), případně několik velkých kusů kuřete (Wings, Strips etc). Nedělám si ovšem velké naděje, že maso v KFC pochází z lepších chovů a dbá se na vyšší kvalitu výroby, než u McD, to určitě ne. V tomhle ohledu můžeme jen těžko vybrat horšího... Btw, kolik bereš čistýho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 Uz sem to tady psal - 48,- + nejakch 7,- za uniformu. McDonald je americky styl zivota jak kra*a, ale ne u nas. V Americe sou rodiny kteri sou schopni vyjmenovat vsechny postavicky ze serialu Simpsonovi, deti hned poznaj na obrazku Ronalda McDonalda, ale George Washingtona nepoznaji ani omylem (vc. cele rodiny)..... dale neznaj narodni hymnu, ale produkty McDonald znaji nazpamet, proste priserne. U nas je McD jako neco dasiho, v USA to je neco hlavniho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wakusol Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 dneska sem si dal 2x bigmac za cenu jednoho...docela mi chutnal ale kuře je kuře, nugetky mam radši! :mrgreen: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest Anonymous Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 dneska sem si dal 2x bigmac za cenu jednoho Jakto??? :shock: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gemi Odesláno Duben 25, 2006 Nahlásit Share Odesláno Duben 25, 2006 Nedělám si ovšem velké naděje, že maso v KFC pochází z lepších chovů a dbá se na vyšší kvalitu výroby, než u McD, to určitě ne. V tomhle ohledu můžeme jen těžko vybrat horšího... Trefné... :lol: Ono se to dá pochopit dvojím způsobem, nechť si každý vybere sám. Já, po své zkušenosti s Cheeseburgerem, mám jasno. :? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.