For_est-5 Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Téměř každý třetí patnáctiletý školák stráví nejméně tři hodiny denně hraním počítačových her. Vyplývá to ze studie kriminologického výzkumného institutu Dolního Saska v Německu. Více než 14 000 deváťáků je podle medicínských kritérií na hraní závislých. Výsledky studie přinesl německý tisk uprostřed debaty o vlivu počítačových her na dětskou psychiku. Na předních pozicích žebříčku agresivních videoher se objevila také gangsterská hra Grand Theft Auto (GTA). FOTO: Archiv Agresivní videohry snižují práh bolesti Lidé hrající agresivní videohry se stávají necitlivými vůči bolesti a utrpení druhých. Podle amerických psychologů se po sledování agresivních videoher či jiných mediálních produktů snižuje citlivost nervové soustavy. Práh fyzické bolesti se výrazně snižuje, ale horší je fakt, že se člověk stane bezcitným především vůči utrpení druhých lidí. Podle profesora Brada Bushmana z University of Michigan a profesora Craiga Andersona z Iowa State University snižuje sledování a hraní agresivních videoher srdeční tep a vodivost kůže, dochází však také k psychologickému znecitlivění, takže je člověk méně ochotný pomoci trpícímu či raněnému člověku. Dnes 16:09 Mládež podle zjištění institutu tráví u herní konzoly nebo počítače stále více času a závislostí jsou ohroženi hlavně chlapci. Jako závislé už odborníci klasifikují tři procenta z nich. Dalších 4,7 procenta chlapců virtuálním bitvám propadlo natolik, že jsou pokládáni za závislostí ohrožené. Mnoho německých mladíků dokonce stráví u počítačových her více času než ve vyučování. To je podle autorů studie "zcela neakceptovatelné". Dívek je závislých nebo závislostí ohrožených dohromady 0,8 procenta. Nejhorší jsou hromadné hry Nejnebezpečnější jsou údajně internetové hry s přidělenými úlohami, jichž se účastní najednou mnoho hráčů prostřednictvím internetu. Za nejnebezpečnější experti pokládají jednu z nich - World of Warcraft (WoW), která je nejprodávanější hrou svého druhu na světě. V ní hráči bojují proti monstrům, ale také mohou spolu hovořit. Ve srovnání se střílecími hrami přitom platí za méně brutální, a tak ji mohou v Německu hrát už děti od 12 let. Každý třetí majitel WoW v dotazníku uvedl, že u této hry stráví denně v průměru více než 4,5 hodiny. Chlapci, kteří si "světem válečného umění" rádi krátí volný čas, mají přitom ve srovnání s ostatními kolegy často mnohem horší známky a více neomluvených hodin. Tento důsledek byl zaznamenán na všech typech škol a nezávisle na úrovni vzdělání rodičů. Autoři studie požadují, aby bylo hraní online her povoleno až od 18 let. "Současným zařazením do hranice od 12 let vysílá stát rodičům zcela špatný signál," konstatoval spoluautor studie a kriminolog Christian Pfeiffer. Děti jsou podle psychologů kvůli hrám agresivnější Analýza dvaceti let výzkumů, které se zabývaly dopadem násilných her na chování dětí a dospívajících, dospěla k závěru, že tyto aplikace zvyšují agresivitu mladých lidí, převážně chlapců. "Velká část provedených výzkumů potvrdila u mladých lidí, kteří trávili čas u násilných her, jejich zvýšenou agresivitu," řekla Jessica Nicoll z university Saint Leo státu Florida, která se podílela na analýze dlouholetých průzkumů. Podle ní jsou efekty nejen okamžité, ale navíc také dlouhodobé. Její slova potvrdilo několik set učitelů, kteří uvedli, že mladí hráči ve věku mezi 13 a 15 lety jsou nepřátelští nejen vůči svým vrstevníkům, ale i autoritám, se kterými jsou často v ostrém sporu ve snaze obhájit své postoje a názory. Mladí lidé neodlišují virtuální a skutečný svět:wohow: Podle stanoviska organizace APA jsou hry zhoubné tím, že se jejich uživatel příliš vžívá do role hlavních hrdinů či darebáků, kteří páchají násilnou a jinou činnost. Mnoho psychologů soudí, že účinek násilí ve hrách na chování dětí je zcela totožný s dopadem podobných scén, které jsou obsahem například televizního vysílání. "Rodiče si ale mohou sednout s dítětem k obrazovce a vysvětlit mu, co která část filmu ve skutečnosti znamená. Udělat to samé u videoher je mnohem obtížnější," soudí psycholog Joaquim Ferreira. Násilné počítačové hry se staly terčem kritiky po masakru ve Winnendenu. Pachatel je totiž hrál, a to včetně střílečky Counterstrike, která se umístila žebříčku nejnebezpečnějších počítačových her na čtvrtém místě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartokar Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 pak ale taky když takovej rádoby rambo dostane přes držku,tak se nestačí divit že to taky bolí a hodně.jinak k tomu výzkumu...každej půl rok je jinej,naposledy jsem četl jak to nezlepšuje od postřehu až po.............nevím už co vše,ale psychologové doporučovali hrání her,samozdřejmě ne víc jak dvě hodiny denně,ale to už je zase jiná story........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poloprase Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 ale dyt dneska uz to nejde hrat jenom 2 hodiny dene uz kvuli tomu ze vychazi na konzole hruby hry a je jina doba nez pred xxx rokama a uz si dneska malo decke cvrnka kulicky na hristi atd. takze se neni cemu divit ze se hraje moc a jinak neznam moc lidi kteri sou magori pres hry a kteri sou pak agresivni atd. ale jednoho znam ale to je magor ten si kupuje hry na kompl a nema kompl ale kdyz ho jdnou za cas ma tak do nej bodn sroubovak nebo neco jinyho nebo ho vyhodi z okna a to sem videl na vlastni oci jak kompl vyhodil z okna a docela brutus podled na kompl vyhozenej z baraku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba741 Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 ale dyt dneska uz to nejde hrat jenom 2 hodiny dene uz kvuli tomu ze vychazi na konzole hruby hry a je jina doba nez pred xxx rokama a uz si dneska malo decke cvrnka kulicky na hristi atd. takze se neni cemu divit ze se hraje moc a jinak neznam moc lidi kteri sou magori pres hry a kteri sou pak agresivni atd. ale jednoho znam ale to je magor ten si kupuje hry na kompl a nema kompl ale kdyz ho jdnou za cas ma tak do nej bodn sroubovak nebo neco jinyho nebo ho vyhodi z okna a to sem videl na vlastni oci jak kompl vyhodil z okna a docela brutus podled na kompl vyhozenej z baraku ja radsi hraju s klukama 2 hodiny florbal po skole prijdu domu v 16:30 najim se udelam ukoly jepomalu 18:00 obcas si zahraju pul hodky na xku a du spat a nak mi ty hry neschazej samozrejme ze je to good ale ne hodnekrat:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
By Dawe Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 omg tak spolužak paří 7 hod deně a ten je zavislej jak P****L :D ja už moc hry nehraju jediny co sem hral byl cs a WOW jinak nic a ted uz sem s tim sekl, byla to jenom strata času ted sem jenom na netu a stahuju ........... lepšii je bejt venku ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poloprase Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 ja su ted samozrejme taky vic venku ale driv sem furt byl doam zalezlej a byl na netu atd. ale ted sem si nasel novou holku tak sme furt venku az je to nezdravy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eridan Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Neviděl bych to s těma hrama zas až tak zle. Tyhle lidi se rádi oháněj' tim, že ,,dítě nechápe rozdíl mezi virtuální realitou a skutečností", ale bohužel - zas až tak daleko infromační technologie nepokročily... :D chci říct: nechápe - ale proč by nemělo chápat? Každej blbec pochopí rozdíl mezi mačkáním mezerníku a vražděním. Ohledně toho sníženýho prahu bolesti a ignorancí vůči násilí - dost by mě zajímalo, odkud tyhlety informace vzali... :blink: Já sám si zahraju rád, i když je pravda, že už nepařim tak, jako dřív. Na počítači dělám vesměs jiný věci. Ale když na to přijde, propařim bez problémů několik hodin. :psp: :wohow: Tady je to spíš otázka toho, že neni zdravý u toho sedět tak moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JerRry Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Prosimtě já hraju 2 - 5 hodin denně L2 na ofik. ,pak si sednu k CoDu abych nevišel z formy ,pas si zapnu L2 na HR a ke konci X-box na nějaký auta :) A to je tak 6 hodin ve všedním dnu a 10 -12 o víkendu :) ..a ještě mi zbývá trocha času na školu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adiZ Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Já jsem na PC doma skoro nonstop, hraju tak 3 hodiny denně, o víkendu klidně i 5-6 hodin, .. někdy zase ani hodinu, ... PS2 už mě nebaví, PSP využívám spíš na filmy a na PC Counter Strike ... myslím si, že to na mě nemá následky, děcka na ulici nemlátím ani nestřílím po lidech, takže OK ;) .. I když ven nechodím skoro vůbec, ale není to mou povahou ... jeto spíš tím, že v naší ulici nikdo není, jen sami duchodci :lol: ... Ale taky je to ta lenost .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poloprase Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 kdo je z brna tak asi tusi ze na cejlu a v pdobnych ctvrtich asi hrajou moc kdo vi co myslim tak chape Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FULUN Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 já třeba hraju střílečky od skoro 5-ti let (možná kecám XD) a nikdy sem nepocítil nutkání zkusit vzít do ruky zbraň a tak... a na hrách nejsem vůbec zavislej jedině když mě třeba baví hodně wow tak třeba 3 hodky ale vetšinou když jsem na PC tak sem na internetu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spilif Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 V dnešní době je jedno jestli hrajou nebo ne když budeme důsledný tak se na násilí dá narazit na každém kroku:ziped: je to prostě tak a hodit to jen na vliv počítačovích her si myslím že je to nejednodušší:!: Já bych to řekl spíš takhle proč schvalovat dětem vše co dělají? To si myslím že je problém protože to co si dnešní mládež dovoluje je prostě masakr! Teď se na mě tady sesypete že sem páprda a tak ale zamyslete se nad sebou? Já sem třeba ve čtrnácti ani nepomyslel na to že řeknu tátoj ať jde do pr**** omlouvám se za výraz ale prostě to je dnes bohužel normální! Já tohle říct tak sem dostal tak přes držku že by mě dávali 14 dnů dohromady na jipce a jim se teď nic nestane a pak rodiče říkaj jak jsou skvělí a tak! Videohry a hry vůbec hraju nějakejch pár let a žebych měl chuť vzít zbraň a někde něco vystřílet to asi ne! Podle mě je to hloupost svalovat vinu na hry! Nakonec by se dalo říct že když sme hráli dřiv na schovávanou tak bych teď měl někoho jako unýst aby ho nikdo nenašel8)no myslím si že takhle to prostě nejde....:wohow: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifter960 Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Asi budu jedinej kdo se přizná jsem závislej, přes nejsem závislej na hraní, ale na PC, když jsem doma neodkážu mít vypnuté PC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
au! Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Já hraju hlavně v zimě, to jsem u PC většinu času, akorat 2tydne florbal, no a v lete je PC az tak od 8 vecer, kdy se vratim domu... Vubec nechapu, kde ty informace vzali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
One-Real Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 ja zavislej nejsem, ale kdyz prijdu dom a nemam moc co delat, tak na me prijde nutkani pustit pc(psp) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siki Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 ja sem na pc porad nebo spise lezim s notesem v postely skoro porad :D ale tak hry nejak vubec posledni dobou nehraju ani na psp nehraju nevim spise posloucham hudbu na pc divam se na filmy nebo abych si s nekym napsal nebo se domluvil na icq a nebo proste normal na netu ale mam zaply pocitac od te doby co dojdu domu ze skoly do te doby nez du spat pokud nejsem misto toho venku jakoze necitim se zase zavisly ale tak spise si potrebuju precist ruzne novinky jinak se nudim a nemam co delat proste vetsinou projizdim forum projizdim net a podobne a nebo delam veci do skoly jak kdy proste musim mit zaply notes porad kdyz sem doma a sem vzhuru ale taky hodne kvuli tomu ze porad stahuju a stahuju a hlavne hudbu :D no tak jinak kdyz sou prazdniny nebo tak tak ani k pc nezasednu sem porad venku a porad nekde proste kdyz je venku hezky tak je mi jedno co je zajimaveho na netu nebo tak tak du proste ven v lete na koupaliste nebo hrat fotbal nebo podobne proste cokoliv ale byvam venku :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 jo to spolužák spěchal z praxe v pondělí nějak brzo dom kvůly wowku ... že musí expit :D :D idiot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kruta Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Závislý?Jo býval jsem...tak v 7-8 třídě...teď jsem v 9 a při pomyšlení že u toho PC budu sedět celý život, ... jdu radši ven:).Je pravda že když přijde kámoš tak dáme fifu,cod a klidně hrajeme i 3 hodiny:Djinak největší závislost se u mě projevila v 7.třídě kdy jsem u PC vydržel (můj osobní rekord) 26 hodin.Celý víkend jsem u toho seděl...teď se to na mě projevuje (křivá záda, nedohlédnu na tabuly...bohužel:(, celková ochablost svalů, atd. ) jsem rád, že jsem s tím přestal... Jinak hrál jsem CS 1.6 ... dostal jsem se do AMD ligy (možná znáte) a to byl ten důvod...:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xUltimate Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Nyní se bavíme o hrách a o xku...na PC vůbec nehraju :) Co se týká mě, když jsem třeba u moře, bez her vydržím, ale když jsem poblíž xka, neodola :D Agresivita - u mě nehrocí Práh bolesti - pravda, vydržím víc než ostatní ( víc ran aj. ) :) Utrpení druhých - spíše se jich zastávám :) sem na tohle srašně citlivej...když vidim kluka, jak čoří bagl ( ze srandy ) holce a jí se to relativně nelíbí, zasáhnu apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sike Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 Mam kamarada kterej hraje LINEAGE 2 jeto neco jako wow no a nechodi kuli tomu do skoly hraje to zkoro porat mel i 2 z chovani kuli tomu .. kdyz sem se ho ptal jestli je vtom dobrej rikal ze je mezi top 50 ja se ptal proc neni 1. a on ze sou tam lidi ktery utoho stravej 24h denne .. tohle sou uz manijaci .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 no já na xku hraju asi jenom u babi doma mě to nějak nelaka :D ... jinak agresivitu mám z nevlasního fotra ... ale už s ním nebydlím tak se to uklidnilo :D ... Utrpení druhých ... no ... já ve hře nedokážu ani zastřelit pitomýho králička :D jen ty co mám za ukol :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojta69 Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 hry na pc ? pff... hovadina, od toho jsou konzole (ehm... xbox) agresivní si moc nepřipadám, ale když si někdo pořádně rozbije hubu... to je sranda :D já jsem spíš závislej na internetu a C-F :love: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shiddo Odesláno Březen 17, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 17, 2009 na to kolik na svete lidi hraje hry mi tyhle, kdyz to odlehcim, obcasne episody prijdou jako banalni procento. jelikoz dnes hry hraje velka vetsina mladych lidi a deti. no a co... tak se ted lidi strilej a perou v hrach. driv hry nebyly tak se sem tam servala nebo hrala na valku parta z jedne a druhe vesnice :lol: a tam litaly sutry a real pesti... coz mozna v nekterych koncinach trva i dodnes :lol: ne vazne... vzdy nadavaj na hry a jak je paril, ale meli by hlavne resit proc to udelal a jak se dop***** dostanou tihle posahanci ke zbranim. tenhle "jen" corl tatikovu pistolku, ale ten pred rokem nebo jak je to dlouho mel celej arzenal. co na netu opravdu kvete je drzost a agresivita. lidi si dovoluji casto vic nez v realu a casto to prehanej do takoveho extremu, kdy se jeden nestaci divit, jak nekdo na takove mentalni urovni vubec dokaze zapnout pocitac... jenze to je zas jen v tom danem jedinci... a vetsinou to musi mit koreny uz nekde hloubeji nez na internetu nebo z her. hrajete hru, souper zacne prohravat... pak uz jen zbytek hry ctete neskutecnej flame v CAPS o tom jakej jste ***** a ******** nebo ******, pripadne zacnou s tim, jak vas hacknou apd... samozrejme to pachaj nejcasteji ti, kteri hrat neumi... asi posledni zpusob jak si snazej "zachovat tvar" nebo si proctete diskuze na beznych strankach... po par postech se to hned zvrhava k flamu a nadavkam. uz se neda ani diskutovat bez toho aby dosel nekdo s nervama na krajicku a zacal nadavat a hned se na to nabali X dalsich mu podobnych. a ostatne nemusite chodit nikam... cato je to videt i tady :roll: navic tahle agrese neni jen na internetu... sak nazornej priklad radikalni "fanousci" fotbal/hokej klubu. opet jde jim o ten sport? asi jen malo... to vse je jen o vychove v rodine/skole, povaze a trosce rozumu... (hraju hry vseho druhu uz od malicka a nemam potrebu jit vystrilet sousedy nebo nekomu X minut v kuse nadavat kvuli tomu, ze me v necem porazi) jedine s cim bych souhlasil je ta zavislost. ale to muze bejt vicemene jakejkoliv konicek... opet asi vse zalezi na rozvaznosti daneho jedince pripadne jeho zivotnich prioritach a cilech... kdyz jste milionar a dozivotni rentier tak vam muze bejt jedno zda sedite 24/7 u WoW nebo mrhate cas na jinou nejspise spolecnosti neprinosnou cinnost :lol: ej to jen o tom ze hry stale este nejsou tak zazite a prijimane starsimi genracemi xD to se tak za do 20-30 let zmeni ... budou pohary v virtualni realite apd... mozna ziveho sportovce ani neuvidime :lol: pokud jste radi, ze splacite najem a mate co zrat a presto radej jdete zabit nejakeho bosse a pak se divite, ze vas ten real boss vyhodil z prace, je to opet jen demence :D (ale aspon mate ten rare item :D) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
togregor Odesláno Březen 18, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2009 Driv na zakladce sem parival tak od 6 tak do druhaku na stredni css,to sem dycky prisel dom ze skoly a paril to az do noci,pak sem presel na ps3 a ted jak uz se musim ucit tak to radsi ani nezapinam pres tyden kdy chodim do skoly protoze vim ze bych se na tom zas celej den zasek a bojim se toho :D ale komp ten musim mit porad zaplej,prijdu dom a hned ho zapinam a kdyz nekdy nesel net tak sem se nudil strasne asi sem zavislej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Březen 18, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2009 Omg trapas.Já jsem asi ve 3 třídě hrál Residenta Evil, Unreal Tournament, Cs1.6.Jde jen o to, jestli má člověk normální psychiku asi tak jak se sebepoškozováním.Jde o to stejné, pokud si deb*l tak je to nebezpečné.Pokud si normální, tak můžeš hrát i 8 hodin deně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.