Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Nemám signál, co s tím?

Otázka

Odesláno

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, proč nechytám žádný signál na své ps3, když mám wifi router, který je vzdálen vzdušnou čarou asi tak 15m?, jsou mezi ním a ps3 sice 2 zdi a bydlím v paneláku, ale myslím si, že to nebude ten zásadní problém, protože mám kamaráda, který má stejný router a chytá až 50% a jde mu to bez problému (má ho asi také tak vzdálený)

mám tento router

http://zyxel.mironet.cz/zyxel-p320w--wifi--router--54mbps-8021g-4v1+dp77398/

díky moc za jakoukoliv odpověď

25 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Odesláno

Good Chyba 404.

Požadovaná stránka na serveru neexistuje.

Jako PC se na tu WiFi připojíš, PSP taky ale po přepnutí PS3 na wireles ti nenajde žádnou síť? Pokud má kámoš stejnej funkční router zkus PS3 u něj.

Ou ou to zas bude klepanec přes ruce, předem se omlouvám za double post mohl by to pls někdo sloučit.

• 0
Odesláno

Mám internet od UPC, ten vede do modemu, z modemu do routeru a z routeru to mám kabelem do PC, PSP chytám internet 100%, ale to jenom protože hraju hned vedle toho routeru. Pokud se zkouším připojit na net z PSP tam kde mám PS3, tak mám alespoň těch 30%.

A s tím vyzkoušením to bohužel nebude možné, takže bych prosil nějakou jinou radu :cheesygrin:

díky

• 0
Odesláno

Ahoj,

Měl jsem podobný problém. Myslím, že je potíž v množství vysílačů ve tvým okolí. Vyzkoušej nainstalovat do notebooku třeba program Network Stumbler, který ti ukáže, kolik je ve tvým okolí aktivních routerů a na jakých kanálech vysílají.

Já bydlím v řadovce (okolo je několik dalších domků) a všichni mají wifi. Já jsem měl svůj wifi router na půdě (internet přes mikrovlnu) a ps3 (dole v obýváku) ukazovala 50% signálu, jenže se skoro vůbec nedokázala připojit. Teď mám od O2 8mbit a router přímo u ps3 a mám to napojený na kabel. Wifi už používám jen ve větší blízkosti routeru (pro notebooky).

Problém je v tom, že uživatelé okolo neberou ohledy (nejspíš tomu ani nerozumí) a jejich routery běží na maximum a navíc se mezi sebou tlučou (jednou na stejných kanálech (wifi-g jich má jen 11, a pokud máš okolo sebe 20 vysílačů...)

Doporučuju natáhnout kabel...

• 0
Odesláno

Tak notebook bohužel nemám, ale díky za radu. Je pravda, že když dám scan, tak mám kolem sebe asi 5 netů, všechny krom jednoho jsou zabezpečený, takže na ten jeden se občas připojím, ale to už je tak trochu mimo mísu...

Zkusil jsem router posunout asi o půl metru a natočit anténku doprava na 45° (předtím byla kolmo) a nyní chytám občas až 30%, nejspíš to pomohlo, ale je to nestabilní, často se to ztrácí. Mám například stále 30% a odpojí mě to od PSN, nevíte čím to je ?

O kabelu uvažuji, ale potřeboval bych alespoň tak 30 metrů, nevíte někdo o nějakém kvalitním, nejlépe stíněném, pokud se teda dělají ? a nemůže ten signál třeba na tu velkou vzdálenost slábnout, navíc když povede ve spleti dalších kabelů (elektrických i internetových)?

Třeba tento ?

http://obchod.compcentrum.cz/136/d.608509.Belkin_kabel_PATCH_UTP_CAT5e_30m_sedy__bulk_Snagless.html

Budu vděčný, když se někomu povede mi zodpovězet mé lajcké otázky :)

díky

• 0
Odesláno

to siki:

tak ty jsi mi tedy vážně poradil, místo anténky si už rovnou můžu koupit kabel, ale právě proto se tady ptám, který by byl vhodný... jasně že to chci vyřešit a snažím se, to mi věř :D a ještě ti povím, že kdybych mohl posunout router ještě blíže než je to možné tak bych to udělal a kabel přes zeď vážně vést nemůžu pouze kolem zdí (asi 30m) takže vážně díky za radu :D

• 0
Odesláno
řeknu ti to asi takto, pokud doma nemáš transformátorovou stanici, nebo nebudeš mít souběh s 380V v délce větší než půl metru, tak nepotřebuješ na 30m stíněný kabel. Jinak stíněný kabel má označení FTP.

Pokud vím, tak stíněný (shielded) kabel se značí STP a nestíněný(unshielded) UTP. A na 30 m opravdu běžně stačí nestíněný.

• 0
Odesláno

Xilla nepruď -

- FTP (Foil shielded Twister Pair) - bez stineni jednotlivych paru, se spolecnym stineni vsech paru opletenim

- STP (Shielded Twister Pair) - stinena korucena dvojlinka se stinenim jednotlivich paru

čím více stínění tím dražší, a pokud v jednom kabelu nebude přenášet data na 1Gbit pro dvě PC, bude mu stačit FTP, cenově srovnatelný s UTP kabelem

To by jsme mu mohli rovnou doporučit Eth on power za dva litry.

• 0
Odesláno

Ale on se tím neživí a kabel si asi ho bude chtít koupit že, tak by měl vědět co, nemyslíš? A to, že víš jak se jmenuje tato položka v rozpočtové dokumentaci neukazuje technickou zdatnost, ale papírovou zdatnost.

Ale uz dost OT.

Prostě stačí dojít někam, kde dělají síťový kabely a říct 30m síťového kabelu s koncovkou RJ 45. Většinou už ví, co dál. Na tuhle vzdálenost prostě stačí ten nejobyčejnější co dělají. Pokud by se náhodou ptali, stačí nestíněný a pokud se budou ptát lanko nebo drát, kvůli vedení kolem zdí bych vzal lanko, ale jinak je to úplně jedno.

• 0
Odesláno

Díky vám oběma za informace, ten kabel bych vedl asi tak 5 metrů ve spleti elektrických kabelů a dále už by vedl samostatně, takže v tomto případě by mi měl stačit UTP (nestíněný), že ano? Jak jsem psal v předchozí zprávě, mohl by to být např. tento ?

http://obchod.compcentrum.cz/136/d.608509.Belkin_kabel_PATCH_UTP_CAT5e_30m_sedy__bulk_Snagless.html

díky

• 0
Odesláno

Ale uz dost OT.

Prostě stačí dojít někam, kde dělají síťový kabely a říct 30m síťového kabelu s koncovkou RJ 45. Většinou už ví, co dál. Na tuhle vzdálenost prostě stačí ten nejobyčejnější co dělají. Pokud by se náhodou ptali, stačí nestíněný a pokud se budou ptát lanko nebo drát, kvůli vedení kolem zdí bych vzal lanko, ale jinak je to úplně jedno.

Opět se pleteš na vedení kolem zdí je lepší drát, dá se tvarovat do rohů lanko se ti bude kroutit jak bude chtít:D

Nikam chodit nemusí postnul sem link co che kupovat ty OTaři:D

y mi měl stačit UTP (nestíněný), že ano? Jak jsem psal v předchozí zprávě, mohl by to být např. tento ?

http://obchod.compcentrum.cz/136/d.6..._Snagless.html

díky

bude ti stačit i UTP, kdyby jsi viděl jaké zvěrstva se dají v praxi vytvořit, tak už taháš kabel a na nic se neptáš:D

• 0
Odesláno
Opět se pleteš na vedení kolem zdí je lepší drát, dá se tvarovat do rohů lanko se ti bude kroutit jak bude chtít:D

Nikam chodit nemusí postnul sem link co che kupovat ty OTaři:D

bude ti stačit i UTP, kdyby jsi viděl jaké zvěrstva se dají v praxi vytvořit, tak už taháš kabel a na nic se neptáš:D

díky, ale nepochopil jsem tuhletu tvojí poslední větu... :Dco myslíš těmi zvěrstvy atd. ?

když říkáš, že k vedení kolem zdí je lepší drát, tak jak se to označuje, ten link co jsem posílal, to je drát nebo lanko ?

díkes

• 0
Odesláno

Takhle se označuje měkej drát

- (licna) UTP flex Cat.5 PVC, PVC plášť šedý, box 305m, licna (lanko)

Tvrdej drát

- Kabel UTP Belden 1583 5E, drát, cat. 5, 305 m

Problém je že se v shopech většinou uvádí toto rozlišení pouze u metráže (krabice o délce 305m bez konektorů), patch kabel se většinou dělá z licny ale na zakázku ti PC firma namáčkne konektor i na drát.

Zvěrstvo je třeba to co jsem nastínil, pouštět do jednoho kabelu dvě PC aby jsi ušetřil prachy za aktivní prvek (switch or hub).

• 0
Odesláno
díky, ale nepochopil jsem tuhletu tvojí poslední větu... :Dco myslíš těmi zvěrstvy atd. ?

když říkáš, že k vedení kolem zdí je lepší drát, tak jak se to označuje, ten link co jsem posílal, to je drát nebo lanko ?

díkes

Prostě kup, co mají v praxi na tom nesejde. Kolem zdí to jednoduše přichyť, úchytky by snad taky měli mít v obchodě, kde mají kabel a líp to pak drží a nemotá se okolo. Pokud je ten kabel CAT 5, měl by už podle specifikace splňovat veškeré potřebné parametry. Jediný na co by sis měl dát pozor je, aby sis nekoupil (to cos vybral není) cross kabel (ten je mezi dvě PC a dráty sou jinak zapojený), i když většině novějších routerů, switchů i síťovek na tom už teď nezáleží.

Zvěrstvo je třeba to co jsem nastínil, pouštět do jednoho kabelu dvě PC aby jsi ušetřil prachy za aktivní prvek (switch or hub).

To snad neušetříš za aktivní prvek ale za druhej kabel ne? Těžko to propojíš navzájem.

• 0
Odesláno
Prostě kup, co mají v praxi na tom nesejde. Kolem zdí to jednoduše přichyť, úchytky by snad taky měli mít v obchodě, kde mají kabel a líp to pak drží a nemotá se okolo. Pokud je ten kabel CAT 5, měl by už podle specifikace splňovat veškeré potřebné parametry. Jediný na co by sis měl dát pozor je, aby sis nekoupil (to cos vybral není) cross kabel (ten je mezi dvě PC a dráty sou jinak zapojený), i když většině novějších routerů, switchů i síťovek na tom už teď nezáleží.

To snad neušetříš za aktivní prvek ale za druhej kabel ne? Těžko to propojíš navzájem.

Takže pro propojení routeru a ps3 určitě nekupovat křížený (cross), že jo?

Ten kabel, co jsem na něj posílal link, by tedy měl být vhodný? Podle vašich doporučení se shoduje, takže asi ano, vidte...

díky

• 0
Odesláno

xilla v podstatě máš několik možností buď natáhneš dva kabely nebo na konec dáš aktivní prvek 4 portový hub a rázem máš rezervu pro další PC. Propočítáš li keystone a patch panel kterým bys to musel mít ukončený v rámci nějakého projektu plus měření sítě.

Nebo natažený patch cordu jenž už je certifikován od výrobce a na konci umístění nějakého toho switche za 350,- a hned jsi levnější než konkurence

Nebo do třetice nekoupíš ani ten switch na začátek a konec dáš rozdvojku za 35,- kč, ušetříš i to 350,- takže asi tak

cross klidně použít může, neboť v současné době se už prakticky na trhu nevyskytuje zařízení co by neumělo rovný nebo křížený obsloužit

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu