Pechyk9 Odesláno Březen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2009 Mám úkol ze slohu a jeho zadani zni takto: vyjadrete se sami k problemu rodiny a deti. Pouzijte i vy presvedcovani (nezapomente uzit napr. rozkazovaci nebo tazaci vety a frazémy). Slohovy utvar: úvaha Kdo mně to napise, a bude to za neco stat, dostane 500 crd, a kdyz se mně to bude libit, dostane i neco navic!!! Nepiste sem nejaky kravoviny. Tak se snazte, at mate credity. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
One-Real Odesláno Březen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Březen 29, 2009 Často přemýšlím o různých věcech, problémech i tématech, jedním z nich je samozřejmě i často problémový vztah mezi rodiči a dětmi, nebo jiné problémy, které se v rodinách vyskutují. Často se jedná o prkotiny, ale občas jsou ty problémy i horší, a to pak neznamená nic dobrého. Hodně problému příchází s příchodem puberty, kdy se dítě začíná měnit a myslí si, že je středem vesmíru. Často rodičům odsekává, před kamarády na ně nadává a považuje je za zlo, ovšem tito jedinci by si měli uvědomit, jestli to neříkají jen kvůli tomu, že jim rodiče nekoupili nejnovější hru, nebo že chtějí v partě vypadat drsně, tento problém s zvyšujícím se věkem většinou odpadá. Ovšem někdy jsou na vině rodiče, a to například při tom, když mají na dítě přehnané požadavky a chtějí, aby dokázalo to, co se jim nepovedlo, ale uvedme si na pravou míru, že po dyslektikovy(možná jsem to napsal špatně :lol:) nemůže člověk chtít jedničku z češtiny. Hodně záleží na rodičích, jejich situaci, jak psychické, tak i finanční a i na tom, jak byli vychováváni a jací byli jejich rodiče. Z přemíry požadavků a jejich nenaplněnění plynou často problémy, bohužel občas i sebevraždy. Proto si rodiče musí uvědomit, na co jejich dítě má, a nepřecenovat jejich schopnosti. Jedním z dalších problému je i týrání, které ač to nerad říkám, se taky často v rodinách vyskytuje. Dalším problémem, který je velmi častý, jsou neshody v rodinách (často mezi manželkou a manželem) které ústí v hádky, a často i rozvod. Tento problém je velmi nepříjemný i pro děti, kterým určitě není příjemné, že přijdou domů a rodiče na sebe řvou a pak se hádají o každou věc v domě. To je věc, která křehké dětské psychice určitě nepřidá. Nebo například, když je otec typ člověka, který se opijí v hospodách a v tomto stavu přichází domů, kde často dítě mlátí a nadává mu. Závěrem bych chtěl říct, že by se nad sebou měli zamyslet jak rodiče, tak i samotné děti, protože rodina jedna z nejdůležitějších věcí, které člověk má, a pro děti, by měla představovat uklidnění a pocit bezpečí. Mnohdy tomu tak bohužel není a z toho vznikají pak nepěkné věci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pechyk9 Odesláno Březen 31, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 31, 2009 LOCK, prosim!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.