Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

CRT nebo TV

Smrtonos

Recommended Posts

Asi hodně lidí se ptá... mám doma CRT televizi.. je zbytečné si kupovat Xbox 360? Nenašel jsem nikde na fóru jasnou odpověď pro běžného člověka, tak jsem se rozhodl napsat jak to tedy je .

Je jasné, že s CRT televizí nedocílíte takového obrazu jako na HDTV plazmě...

Je tu ale.. Pokud máte doma běžnou CTR televizi , tak obraz nemusí být nutně jako z PS2jky jako jsem tady párkrát slyšel. Jelikož mám sám doma mohu to potvrdit. Stačí si pořídít kabel podobný z premium packu nebo si ten premium rovnou koupit.

Xbox_360_cable_avance.jpg

Xbox 360 HD AV cabel (component)

a je to.. obraz je krásný a myslím že spokojenost bude maximální

Takže můj závěr? Nebát se CRT televize, není to taková hrůza jak se tvrdí

Samozdřejmě, musím zmínit i ten fakt, že u levných čínských a starých televiz jako

například Funai a jiné nekvalitní značky se text nemusí číst snadno, ale i to se dá

Určitě by mi to mohlo potvrdit spousta uživatelů, kteří tento problem kdysi řešili

Pokud by někdo chtěl vidět jak to vypadá dodám foto.

Ti zkušenější z vás by mohli namítnout ze toto je zbytečné.. ale zamyslete se prvně

Pokud to někomu pomůže zanechte THX :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sam sem mel CRT (asi 55-60cm) a dalo se to v pohode... ale jak mile okusis HD TV (LCD/plazmu) s vetsi uhloprickou... tak uz se k crt nebudes chtit vratit

Určitě nebudeš chtít to znám....

Ale mým cílem bylo proste jen říct že CRT dokážou taky hezký obraz

Odkaz ke komentáři

Ja mam v pokoji 55cm Mascom :( s "vypuklym" obrazem.. Co myslis? jaky to bude.. Ja nwm ale tak treba monitor 21" neni o moc vetsi a hraje na tom spousta lidi.. Jinak mame taky plazmu, ale to se mi tam nece pripojovat.. Chci si proste hrat v soukromi.. Jak velky rozdil je to s tim kabelem a bez? TV porad funguje paradne, muzu si nastavit i 16:9 :D Tak co vy na to?

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Autorovi tematu :

No je to sice pekne jak to tady pises , ale mas tam par chyb.

Ten kabl neni composite ale component .

composite : zluty , bily a cerveny cinch (zlutym kablikem je vedeny obraz a tema dvouma zbyvajicima zvuk stereo , podle me nejhorsi zpusob jak zapojit xko)

component : cerveny , zeleny a modry cinch (RGB) a cerveny a bily cinch (dohromady tedy 5) (obraz je veden ve trech signalech a proto je kvalitnejsi ( pres component vstup zvlada i neprokladany obraz [progresive] , pokud ho zapojite do scartu pres redukci je obraz o hodne kvalitnejsi nez u compozitniho kabelu avsak scart nepodporuje funkci progresive scan)

Dle meho nazoru je vyhodnejsi koupit primo RGB kabel k xku pokud mate CRT TV...

napr. tenhle : http://www.playcentrum.cz/advanced-scart-av-cable-xbox-360-335501.htm

Odkaz ke komentáři

romeno diky moc, jsi asi nejlepsi moderator, co mi vzdy poradi :D ten z playcentra je na mne dost drahej, myslis, ze by stacil tento?

http://www.gameexpres.cz/prislusenstvi-pro-xbox-360-kabel-scartsvideo-p-6265.html

nebo tento:

http://www.herni-prislusenstvi.cz/xbox-360/kabely/-/xbox-360-rgb-scart-cable/2791.html

TO romeno: THX again! :)

Odkaz ke komentáři

Ja mam v pokoji 55cm Mascom :( s "vypuklym" obrazem.. Co myslis? jaky to bude.. Ja nwm ale tak treba monitor 21" neni o moc vetsi a hraje na tom spousta lidi.. Jinak mame taky plazmu, ale to se mi tam nece pripojovat.. Chci si proste hrat v soukromi.. Jak velky rozdil je to s tim kabelem a bez? TV porad funguje paradne, muzu si nastavit i 16:9 :D Tak co vy na to?

No já myslím že to taky bude dobré. Sklamání to určitě nebude. Rodíl mezi kabelem je tada aspon podle mě znatelný

Autorovi tematu :

No je to sice pekne jak to tady pises , ale mas tam par chyb.

Ten kabl neni composite ale component .

composite : zluty , bily a cerveny cinch (zlutym kablikem je vedeny obraz a tema dvouma zbyvajicima zvuk stereo , podle me nejhorsi zpusob jak zapojit xko)

component : cerveny , zeleny a modry cinch (RGB) a cerveny a bily cinch (dohromady tedy 5) (obraz je veden ve trech signalech a proto je kvalitnejsi ( pres component vstup zvlada i neprokladany obraz [progresive] , pokud ho zapojite do scartu pres redukci je obraz o hodne kvalitnejsi nez u compozitniho kabelu avsak scart nepodporuje funkci progresive scan)

napr. tenhle : http://www.playcentrum.cz/advanced-scart-av-cable-xbox-360-335501.htm

Dobrá chybu opravím. Jinak vím na jakém principu to funguje ....

Odkaz ke komentáři

ja sem si nechal oboji a sem taky spokojenej ;)

jinak hraju na crt a je to v klidu akorad obcas musim vylizt z postele abych videl nejaky detaily jinak nemam problem a k tv to mam pripojeny pres ten kabl s tema 6 cuplikama co je k pro verzi ale vyuzivam jen 3 z toho ten zbytek tam jen tak visi :D

Odkaz ke komentáři

romeno ty pises - dohromady 5.. Jak jsem dal pak ten odkaz rikal jsi, ze to je component cable (a je dostacujici), zkoumal jsem obrazek a znejistel jsem v cinchich.. Nemuzu si pomoct, ale at pocitam jak chci tak porad vidim jen tri :).. Recap: 1 konektor do Xka, 1 scart kam se vse zapoji a dal tam je jen RGB :?

Jak si to mam vysvetlit? :blink:

Jinak, zjistil jsem ze na sve CRTce mam jen jeden Scart a tam mam signal TV, je tedy nejaky rozdvojovac pro scart?

Da se timto zpusobem Xko zapojit i do plazmy? Diky :bash:

Odkaz ke komentáři

• Moderators

napr. tenhle : http://www.playcentrum.cz/advanced-s...360-335501.htm

Vsimni si ze pisu ze je to RGB kabel .

Zadny component tam nepisu :)

Jinak nejak nechapu proc chces do crt TV rvat component kabel .

Ty mas na te crt tv component vstup ?

Myslim ze ne , jestli si myslis ze component je kvalitnejsi pres redukci do scartu nez RGB kabel tak se mylis .Je to naprosto to samy...

Do plazmy to muzes taky zapojit pres scart , ale proc se okradat o kvalitu kdyz to muzes zapojit pres hdmi :)

A mit tak obraz v HD rozliseni...

Odkaz ke komentáři

Vsimni si ze pisu ze je to RGB kabel .

Zadny component tam nepisu :)

Jinak nejak nechapu proc chces do crt TV rvat component kabel .

Ty mas na te crt tv component vstup ?

Myslim ze ne , jestli si myslis ze component je kvalitnejsi pres redukci do scartu nez RGB kabel tak se mylis .Je to naprosto to samy...

Do plazmy to muzes taky zapojit pres scart , ale proc se okradat o kvalitu kdyz to muzes zapojit pres hdmi :)

A mit tak obraz v HD rozliseni...

No jo, jasny diky ;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu