Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno
  Heck napsal:
Zdravím. Nevěděl jsem kam to mám zařadit. Snad je to správně. Chci se zeptat jak změním číslo IMEI v telefonu? Vůbec nevím jestli existuje nějakej soft nebo něco. Díky

IMEI myslim ne...ale ID telefonu jo(podle toho telefon pozna z jaky zeme je a jakej ma popripadne chtit novej software)je to napr u N95 ale nevim jak u jinejch:)

PRAHA Identifikační číslo mobilního telefonu (IMEI) je možné podle odborníků změnit u všech telefonů. U mnoha jde jenom o to najít správný program, který k telefonu „pasuje“.

„Telefon pak stačí připojit k počítači a pomocí softwaru nahrát nové IMEI,“ říká analytik Martin Zikmund. „Tyto programy ale nejsou běžně dostupné třeba na internetu pro každého ke stažení,“ dodal.

U některých výrobků je podle Zikmunda změna IMEI obtížná, jde například o méně běžné telefony. K nim se totiž nevyplatí tento speciální software vytvářet.

Používají se i speciální přístroje, které jsou ale drahé. „Zařízení stojí desetitisíce korun a vyplatí se především jen pro starší typy telefonů. U novějších, kde je IMEI přímo v čipu telefonu, se používá složitější způsob změny, kdy se přepájí čip v telefonu. Tyto čipy se dají koupit ve specializovaných obchodech a pak na telefon připájet,“ popsal LN Petr Žďánský z neratovického bazaru Modrá laguna. „Je to ale nákladná záležitost, vyplatí se jenom u dražších přístrojů. Například u telefonu za 6 tisíc to vyjde zhruba na 1500 bez marže,“ uvedl Žďánský.

Ani navrhovaná „černá listina“ s čísly kradených telefonů ale stoprocentně asi krádežím nezabrání. „Prostě se prodají třeba do Ruska a je to. Už to ale není takový byznys jako před lety. Výkupní ceny telefonů v bazarech jsou dnes velmi nízké,“ řekl LN šéfredaktor serveru Mobil.cz Jan Matura.

ZDROJ:Lidove noviny

Odesláno
  Heck napsal:
Právě že odblokovat jsem ho už zkoušel přes jeden program. Jenže v seznamu nebyla Motorola tak sem zvolil nco jinýho, vygenerovalo mi to "unlock code" a pak sem měl telefon zapnout bez SIM a dát ho tam, ale mě to tam furt píše Vložte SIM a ten kod tam napsat nemůžu, protože to pouští jenom na tísňové hovory. Takže nevim....

a co teda s tim mobilem potrebujes udelat?

Odesláno
  Heck napsal:
A to nějak vadí kdyby to byl zahraniční? Jak to poznám xD S Motorolama kámoš nejsem a ani jim nerozumím :D

no vadi v tom ze treba program je treba jenom na V3 normalni a ne na V3t/t je toho fakt hodne zvlast u motoroly kolik pismenek muze bejt...samozrejme znas V3i ...kupoval sem prave holce na Vanoce a tezko sem do toho shanel cestinu a poznas to tak kdyz sundas baterku tak je tam stitek...a je tam napsano Motorola V3 budto t/e/i bo co ja vim jeste...a kdyz tam nic nemas maj normalni motorolu:cheesygrin:jinak zkousel si program typu Motoimei a IMEI Changer?

Odesláno
  Heck napsal:
Mám normální V3 ;) A ty programy sem nezkoušel. Zkoušel sem java aplikaci z jednoho fóra.....Ale zkusim. Hodíš mi sem kdyžtak linky pls?

link nemam zadej to do google a urcite ti to neco najde:)...btw musim uz jit tak snad to nejak pude....jinak jestli to pude tak si udelej zalohu FW kdyby se to nahodou posrauzovalo:)zatim

Odesláno
  Heck napsal:
Já sem ho neukradl!!! Ale našel. Nejsem zloděj, tak jenom aby nebylo mejlky. A samozřejmě kontroluju stránky ministerstva jestli tam ještě není.

no jo...krad neukrad:)...IMEI kdyz zmenis tak se to pocita jako trestnej cin(je to jako kdybys prerazil cislo motoru na aute)az na to ze od auta ma nekdo papiry a a je to proste auto:Do mobil se nikdo zajimat nebude a taky pochybuju ze lidi co ztratily mobil nebo tak a nemaj od toho papir si pamatujou IMEI...jinak IMEI slo zmeni na starejch mobilech typu siemens myslim rada x35 a x45 ted ho zmenis uz jenom novou zakladni deskou...coz se zrovan u tvyho mobilu moc nevyplati

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu