Sanchez Odesláno Květen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 29, 2009 Právě se učíme o bitvě u Lützenu. A učitel nám zadal úkol, který zní takto: Kdo komu řekl větu v bitvě u Lützenu, "Sie kommen spät aber sie kommen doch!". Pravděpodobně to souvisí s vojskemkteré přišlo o něco později. Kdo mi pomůže dostane 1000 crdts´:D díky moc za všecko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasán Odesláno Květen 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 29, 2009 tak jsem hledal a našel všenasvědčuje tomu že to byl Gottfried Jindřich Pappenheim protožejeho vojsko přišlo naposlední chvíli což přesně znamená ta věta co byla pronesena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo Odesláno Květen 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 30, 2009 No nevím. Tu větu bych přeložil jako "Přišli pozdě, ale přece." Takže to spíš o Pappenheimovi řekl Albrecht z Valdštejna. Kdyby to říkal Pappenheim o sobě tak by musel říkat "Přišli jsme pozdě ..." tedy "Wir kommen spät ..." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasán Odesláno Květen 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 30, 2009 Mno ja německy neummim ale myslííš že Albrecht z Valdštejna používal němčinu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo Odesláno Květen 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 30, 2009 Tak to že uměl německy je bez debat. Řekl bych že v té době neexistoval ve střední Evropě šlechtic, který by německy neuměl. A vzhledem k tomu, že v té bitvě vedl Katolickou ligu, což byl čistě německý spolek, tak se dá i očekávat že ji často používal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sasán Odesláno Květen 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Květen 30, 2009 mno nwm jak to mel z reci mezi svejma se podivej jak semv minusu takze me 1000crdts moc nenadchne :lol: chtel sem spise jen pomoc takze je mi jedno jestli dostanec crdts ty nebo kdokoliv jiny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.