Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Rady - jak na eshop?

Jonny1619

Recommended Posts

Zdravím všechny,

můj kámoš začíná se svým vlastním malým e-shopem. Toto téma jsem založil pro všechny, kdo dělají třeba něco podobného, aby se zde mohli poradit s ostatními.

Kamarád dováží kvalitní přilby, ale má to ještě napůl s jedním jiným člověkem a zatím prostě nebyl čas ten e-shop vymazlit. Takže jak vidíte má stránky udělané téměř zadarmo přes ten "eshop-zdarma". Nevypadá to moc dobře, ale zatím se spíš věnují prodeji na různých sjezdech motorkářů...prostě osobní prodej.

Mluvili jsme spolu a probírali jak to na lidi asi působí (takovýto e-shop). Já osobně bych si třeba asi nekoupil nic z e-shopu, který je udělaný pod záštitou nějaké takovéto společnosti. Design stránek, který hraje určitě velikou roli při tom, když se zákazník rozhoduje zda koupit či ne je celkem obyčejný (co taky chtít, že). Takže časem mají v plánu své stránky zlepšit. Koupit si nějakou pořádnou doménu, nechat si udělat vlastní design atd... ale to všechno chce čas. Takže bych vám byl moc vděčný za každý váš postřeh, radu či nějaký inteligentní příspěvek k tomu, jak by měli stránky vypadat, kam byste je dali (u koho doporučujete doménu), a všechno co vás napadne, aby byly konečné stránky o to lepší:).

Tady je odkaz:

http://www.moto-helmets.eshop-zdarma.cz/index.php?s=

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obchodni podminky jsou snad spatnej vtip, ma vubec zivnostak, odvadi dane? Az tohle uvidi COI/zivnostensky urad, bude calovat solidni pokutu. Ma 2 roky zaruku? Originalni baleni s CZ navodem?

Helmy zdarma jsou tedy zdarma jo? Pokud ne, je to mystifikace zakaznika - chybne/vadne udaje.. Hochu, e-shop neni hra, sam jsem chtel provozovat jeden, ale kdyz jsem zjistil, co vse je treba, prasknul jsem s tim.

Odkaz ke komentáři

Jojo, vím, že to není sranda. Ale má mamku právničku, takže si myslím, že to zase tak horké nebude, protože by ho upozornila. Neznám v tomto ohledu zákon, ale myslím, že v takovémto měřítku ještě živnosťák není potřeba;)

To teda hochu treba je.. At si o tom s tou svoji maminkou popovida. xD To jste pekne mimo koukam. Kdybyste meli ekonomii, tak alespon vite zaklady - ze zivnostnak je i na tohle treba :D

To, co jsem ti rekl, je pravda a je to dost stihane a mohl by z toho fakt mit pokuty, ze se z toho nevyhrabe.. Jestli mi neveris a cejtis se jako hrdina, tak ten web oznamim a uvidime v praxi, kdo ma pravdu :-)

Odkaz ke komentáři

To teda hochu treba je.. At si o tom s tou svoji maminkou popovida. xD To jste pekne mimo koukam. Kdybyste meli ekonomii, tak alespon vite zaklady - ze zivnostnak je i na tohle treba :D

To, co jsem ti rekl, je pravda a je to dost stihane a mohl by z toho fakt mit pokuty, ze se z toho nevyhrabe.. Jestli mi neveris a cejtis se jako hrdina, tak ten web oznamim a uvidime v praxi, kdo ma pravdu :-)

Ohohó, tak mně tady nemusíš hned vyhrožovat nějakým udáváním ne?:D:D

Nevím proč tím útočným tónem, tvoji pravdu ti neberu, ale připadá mi, že když je jeho mamka právnička, tak ona asi o tom něco bude vědět. Asi i víc než ty nebo já. Kdyby mu hrozilo takovéto nebezpečí, tak by mu to oznámila. Takže bych se klidně vsadil, že to v tom zákoně asi nějak je udělané tak, že se to dá.

Ještě se ho zeptám, třeba ten živnosťák má ten člověk, se kterým v tom jede. Pochop, že jsem chtěl, aby hlavním smyslem tohoto tématu bylo to, jaké jsou názory lidí na tu stránku jako takovou a ne legislativu spojenou s provozem e-shopu.

Takže ti pěkně děkuji za tvůj názor hochu=), ale mělo to být o něčem jiném, ne se hádat o živnostenském listu. Hlavně sám úplně nevím všechno, takže tu nechci zbytečně uvádět mylné informace;).

A ať už si myslíš ,že jsi jakkoliv dobrý v ekonomice, účtu, právu a podobně, tak mým názorem stejně je a bude, že asi těžko víš víc než právnička.

Ale říkám, já se tu nechci hádat...jen nechápu proč mi píšeš jak nějakému dvanáctiletému klukovi. Jestli takto mluvíš bezdůvodně se všemi, nevim no=)

Odkaz ke komentáři

Ohohó, tak mně tady nemusíš hned vyhrožovat nějakým udáváním ne?:D:D

Nevím proč tím útočným tónem, tvoji pravdu ti neberu, ale připadá mi, že když je jeho mamka právnička, tak ona asi o tom něco bude vědět. Asi i víc než ty nebo já. Kdyby mu hrozilo takovéto nebezpečí, tak by mu to oznámila. Takže bych se klidně vsadil, že to v tom zákoně asi nějak je udělané tak, že se to dá.

Ještě se ho zeptám, třeba ten živnosťák má ten člověk, se kterým v tom jede. Pochop, že jsem chtěl, aby hlavním smyslem tohoto tématu bylo to, jaké jsou názory lidí na tu stránku jako takovou a ne legislativu spojenou s provozem e-shopu.

Takže ti pěkně děkuji za tvůj názor hochu=), ale mělo to být o něčem jiném, ne se hádat o živnostenském listu. Hlavně sám úplně nevím všechno, takže tu nechci zbytečně uvádět mylné informace;).

A ať už si myslíš ,že jsi jakkoliv dobrý v ekonomice, účtu, právu a podobně, tak mým názorem stejně je a bude, že asi těžko víš víc než právnička.

Ale říkám, já se tu nechci hádat...jen nechápu proč mi píšeš jak nějakému dvanáctiletému klukovi. Jestli takto mluvíš bezdůvodně se všemi, nevim no=)

.. tohle je zaklad. I prodej jedne veci za petikorunu mesicne je zivnost, podnikani, nebo jakkoliv to nazveme.. A je treba vest ucetnictvi, evidenci.. No proste kazdy rok podavat danove prohlaseni. Ze by dan prakticky neplatil - diky vsem slevam atd - je vec druha, ale odvadet se musi, jinak to je danovy unik a to se proste silne tresta. Nevim, jakej je v tomhle rozdil mezi pravnickou nebo co - to je proste fakt. To najdes v kazde ucebnici.. Abych se tu nehadal, zkusim to najit a oskenovat - ale tohle je snad samozrejmost a pokud to jeho matka nevi, tak asi nebude neco v poradku. O tomhle se nema cenu diskutovat..

Takze je mi jedno co je a jak je dobra, ale VIM, ze v tomhle MAM pravdu.

ad. utocne - vubec jsem to nepsal utocne, nicmene pratelsky, viz ty smajly..

ad. vyhrozovani - nevyhrozuji, jen jsem se te zeptal, zda si na to cejtis

ad. vubec nevis vse - to je pravda, jestlize nevis, co je zivnost, definici zivnosti, tak nevis skoro nic

ad. hoch - to jsi mozna ty, ja uz ne :-)

ad. tezko vis vic nez pravnicka - ok, jdu to najit, naskenovat a jeste najdu tu definici nekde na netu.. aby jsi videl, ze si tu neco necucam z prstu :-)

ad. psani jak dvanactiletemu klukovi - musim ti to tak psat, protoze evidentne dospely nejsi, kdyz nevis ani o funkci zivnostenskeho uradu a hodlas tu se mnou argumentovat o samozrejmosti a faktech

ad. jestli to myslis.. - myslim to jedine dobre, me nic nehrozi, jemu jo

ad. design stranky - nikde jsi nepsal, co mame hodnotit, takze vychladni.

DEFINICE ZIVNOSTI: http://www.ceed.cz/podnikani/32_definice_zivnosti.htm

Podnikání je podle ustanovení § 2 zákona č. 513/1991 Sb., v platném znění (dále obchodní zákoník) soustavná činnost prováděna samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku.

Spravne zneni obchodnich podminek: http://webtrh.cz/43548-obchodni-podminky (nelze si vymyslet svoje.. a uz vubec to neni jedna veta xD)

Co potrebujes za zivnostak: http://webtrh.cz/41753-zalozit-svuj-shop http://webtrh.cz/34513-zivnostensky-list-shop (ano, zde uz se ani nediskutuje jestli je treba, ale jaky.. to je pro vetsinu normalnich lidi samozrejmost)

a tady jeste 2 dulezite linky pro zalozeni: http://webtrh.cz/f74 http://webtrh.cz/39046-zalozeni-eshopu

Postihy za nepriznani dani (z prijmu fyzickych osob): http://www.epravo.cz/top/clanky/postihy-za-nepriznani-a-nezaplaceni-dani-by-se-mely-snizit-37197.html

Mozna pak pochopis, ze mam pravdu a ze to neni jak prodavat kamosovi nejakou vec ...

Odkaz ke komentáři

promin sefe ale anonym ma naprostou pravdu..at provozujes JAKOUKOLIV vydelecnou cinnost tak musis mit zivnostnak..proc myslis ze treba policajti zatahujou lidi,kteri tamhle na metru prodavaji par prosteradel v tasce??protoze nemaji opravneni..a na E-Shop to plati take..spravne bys mel mit povoleni i na to,kdyz prodavas mobily pres net treba nejak casteji..ale tak to se zatim dikybohu tolik neresi (ikdyz i tak porusujes zakony protoze spravne kdyz si koupis telefon tak NEMAS pravo ho prodavat a kdyz uz tak bys k tomu mel mit spravne kupni smlouvu atp..a i kdyz bys to prodal s kupni smlouvou tak spravne ten clovek ztraci zaruku atp..ale to jsou takove veci tkere se u tehle veci neresi..)..ale proste jakoukoliv takovouhle vydelecnou cinnost musis mit opatrenou zivnostnakem a odvadet dane atd..;)..

zadalsi..mamka by mu to rekla..ano treba rekla..ale co kdyz on ji to nerekl??;) to je druha otazka..a pokud je mamka pravnicka a necha ho tohle provozovat..tak promin ale to celkem se o nej nezajima jelikoz rekni mi,jaka matka by nechala svyho syna dobrovolne platit pokuty atd..;)..tak jsou dve moznosti pokud ji to rekl..bud ho nema rada a chce aby se spalil..a nebo to moc dobra pravnicka neni,kdyz by toto nevedela..

kazdopadne ikdyby to mel ten chlapek na sebe ten eshop a mel by zivnostnak..tak zivnostnak muzes mit na URCITOU vec (treba ze prodavas kocarky a muzes prodavat POUZE kocarky..neni to ze bys mel proste prodejce a mohl prodavat od drog az po baraky vsechny)..na kazdou dalsi nabizenou vec musis mit zivnostnak (tim zase neber tak,ze kdyz mas treba helmu shark bleble a helmu shark blublu tak ze na kazdou helmu musis mit zivnostnak zvlast)..

kazdopadne tedka trosku k eshopu..

urcite doladit barvy..na webovych strankach jsou STRASNE dulezite barvy..jelikoz lidsky mozek vnima celek a ne detaily..vzdy prvni,ceho si vsimnes jsou barvy a rozlozeni stranek..

zadalsi..logo..vymyslet nejake logo..

urcite bych vylepsil hlavicku stranky..ta modra tam jen s tim napisem..no je to takove suche..

trosku udelat rozestoupeni mezi prihlasovanim,vyhledavanim a rejstrikem..

prihlasovani je pro uzivatele lepsi v pravem hornim rohu (je to uz proste takovy zvyk) spolecne s tim pod to dat nejaky kontakt..vsimni si ostatnich eshopu..takovehle veci se vetsinou davaji na KAZDOU stranku aby byli videt a aby sli rychle najit..

urcite trosku promakat buttony..

zadalsi..

delat stranky a grafiku si kazdy mysli jak je to jednoduche..ale ono to moc jednoduche neni..po celem svete jsou miliony stranek..a abys byl dobrej musis udelat takovou stranku,ktera zaujme a neokouka se,zaroven bude "v mode" a zadalsi bude tu "modu" i trosku predbihat..zadalsi ta stranka by mela byt ORIGINALNI tak,aby si nevidel na kazdem "rohu" stejnou stranku..ovsem mela by byt originalni tak,aby se v ni uzivatel JEDNODUSE vyznal..

zkratka receno..tohle vsehcno zakomponovat do sebe je KU*VA tezke..vim to sam od sebe,deda navrhar,ja s grafikou a navrhama a programovanim chci pracovat a sam to vidim,kdyz se ptam na nazory nejakych uz zkusenych grafiku kdyz neco navrhnu..jednomu se to libi..druhemu ne..treti rekne neni to spatne..nikdy se ta stranka nebude vsem libit 100% ale je dulezite najit takovy kompromis..

stranka by mela byt JEDNODUCHA ale EFEKTIVNI..

to u OBYCEJNYCH page..o to horsi je eshop..jelikoz v eshopu vyznat se musi byt fakt jednoduche a o to vic musi ta stranka zaujat..jelikoz na eshopu nenakupuje kazdy,a ja bych treba na eshopu dokud to nebude extremne nutne nikdy nenakupoval..

barvy doporucuji jine..ta modra se me osobne tam vubec nelibi a s tou svetle sedivou to je proste takove nic moc..

na eshop bych doporucil zlutou,bilou a zelenou..mozna misto zelene cervenou ale jen na napisy treba POZOR SLEVA atp..

s domenama zkusenosti nemam,takze s tim ti neporadim..

Kazdopadne v prvni rade byt tvym kamaradem tak CELOU akci stopnu at se nenamoci do pruseru protoze pokuty fakt nejsou sranda..je to troufnu si rict v radech deseti tisicu mozna i sta tisicu..a je jedno jestli neco prodal nebo ne..na to se ho nikdo ptat nebude..takze nejprve to stopnout..pak hned na to si zaridit ten zivnostnak,zaruky atp (zaruky bude muset calovat ze sveho kdyz se neco podela tak at si nemysli,ze proda 10helm dohromady treba za 20tisic a hned to pujde prosustrovat..vzdycky by si mel neco davat nastranu,zadalsi by mel HODNE pocitat,kolik bude platit dane atp..nakonec mu vyjde ze pro jeho utratu mu zbyva nula nula prd a vykasle se na to..ale prosim kdyz i tak pujde dal tak proste neutratit vse hned,protoze se stat muze cokoliv nekdo mu neco reklamuje a on to musi poslat vyrobci nebo tomu od koho to kupoval on atd atd..)..

zadalsi..penize at si take nechava na vylepsovani eshopu..popripadne na rozsirovani sortimentu popripadne na pozdejsi zalozeni kamenneho obchodu kdyz by chtel..

v neposledni rade jeste PRED vydanim eshopu na net,by si ten Eshop mel PORADNE pripravit..to jak to ted dela je PRESNE obracene..

on nema nejspis ani zivnostnak,jeste na eshopu nema ani ceny..ale UZ UZ ma eshop na netu..

to je CELE spatne..co udela zakaznik,ktery bude shanet helmu a podiva se na ten eshop??podvedome si rekne jaky kkt tohle provozuje??a odejde..a pocitej s tim,ze na 99% se uz nevrati,jelikoz si bude myslet,ze je to nejaky nepovedeny kus a ze proste s tim eshopem skoncili,nebo nebude proste na ten eshop "koukat" v dobrem..tudiz jak sjem rekl,prvni je mit zivnostnak..

hned druhe je dulezite mit vyrobeny FUNKCNI web (bez jakykoliv chyb)..pred tim je treba dobre si registrovat domenu,jelikoz ta ti zustane a proste zatim tam hodis jen velky napis VE VYSTAVBE!! ale zadne takove co tam ted ma,ze ma eshop danej na netu bez cen,bez cehokoliv,vzhled temer na nic a ze tam napise: omluvte nas,stranky jsou stale ve vystavbe..proste nejdriv to DODELAT a pak to teprve davat na net..

kontakt..email a telefon??trosku malo..hodila by se nejaka adresa..ale ta adresa by tam mela byt,pokud ma ten zivnostnak tak na misto,kde ma zivnostnak nebo tak (kdyz mas adresu lidi ti pak budou vice duverovat) hodit tam nejakou mapu,ze treba jako na kancelar a tak..ikdyz to treba bude adresa k nemu domu pokud nema nejaky sklad nebo kancelar..

obchodni podminky..celkem malo napsane..mel by vse trosku popsat do bodu,jak probiha nakup,co se ma udelat,atp..

o nas..trosku rozepsat kdo je,proc zacal delat prave tohle,co nabizi atp..ona strucnost je hezka..ale ne takova,ze na kazdou stranku do eshopu napises jeden radek..;)

hlavni stranka..no uz temer vse jsem popsal co a jak..vic asi nemam uz co rict..jen jeste takove ty reci nas web se zabyva tema NEJLEPSIMA a urcite tema NEJLEVNEJSIMA prilbama..ono vetsinou lidske mysleni jak probiha??

-->levny=>s*acka

-->drahy=>to si nemuzu dovolit je to drahy,ale zato to bude urcite dobry..

tudiz je dobre zvolit NEJAKY kompromis..on osobne by si urcite mel rozpocitat,kolik si ma prihodit na porizovaci cenu,aby dokazal splatit vsechny pronajmy domeny,dane,atp..a aby mu jeste aspon neco malo zbylo..ale jak uz anonym rikal..neni to vubec snadne..vsak se podivej,kolik eshopu na netu je..a pocitam ze minimalne 10% ze vsech eshopu v CR je rado,jestli si u nich jednou za rok nekdo neco objedna..a pak maji jen sklad kde maji veci,nebo se jim to vali doma a zabira to misto..a oni jen plati a plati (pronajem,atp..) a oni porad nic nevydelavaji..a pak po 3letech se rozhodnou s tim seknout..zbozi rozprodaji po webovych bazarech za mensi ceny jeste nez byli na eshopu a jsou radi,ze byli tratni "JEN" 25% z porizovaci hodnoty..

a v neposledni rade co je HODNE DULEZITE!! reklama..urcite by nebylo spatne si zaplatit pronajem treba na takovem tipmoto,nebo takhle nekde v casopisech atp pronajem..zadalsi dulezite je,aby se dostal na googlu mezi prvni (je to snad nejak placene,nebo snad podle nejakych botu ja nevim,to se omlouvam,to VUBEC netusim jak to je s tim vyhledavanim ale vim,ze by se mel dostat mezi prvni,mozna anonym bude neco vedet o tom jak to google vyhodnocuje ja se priznam jednou jsem to slysel ale uz jsem to zapomnel)..kazdopadne bez reklamy neda ani ranu,pac mu pak bude eshop UPLNE na houby,pac rikat o tom bude jen znamym,ty to povetsinou dal uz nerozsiri,a kdyz si znamy bude chtit poridit helmu tak rekne PRIMO jemu a nebude mu kvuli tomu lezt na eshop kdyz ho zna osobne..

tot asi tak vsechno,omlouvam se za vycerpavajici prispevek,ale myslim si,ze kamarad by si mel nejdrive PORADNE neco uvedomit nez se do neceho pusti..zvlast jak uz jsem psal ja i ostatni s tim podnikanim..zivnostnak je zaklad..

a jestli s tim podnikat nechce atp..ze proste jen se tedka dostal k treba 100ks helm za dobre ceny tak je KKTINA to prodavat pres eshop..to radeji at hodi na nejaky bazar..rozproda po znamych atp..jako to delaji kluci tady na foru..take zivnostnak nemaji..taky na to nezakladaji ale eshop..ale proste nekdo je v americe,ma sanci sehnat neco levneji nez tady tak sem hodi topic ze muze sehnat tolik a tolik kuprikladu iphonu nebo tolik a tolik toho a toho obleceni a rozproda to tady nebo po bazarech netovych.. (ale i tim si zahravaji pac financak by je mohl hnat i za to)

Odkaz ke komentáři

V první řadě díky pink piggy za vyčerpávající (nicméně parádní a zajímavý) příspěvek:).

V druhé řadě dobře Anonymousi, máš svoji pravdu, ale já udělám všechno proto, abych zjistil jak to teda všechno je a v brzké době zde podám kompletní vysvětlení:D. Jinak peace a 12 mi fakt není...:)

Díky všem za názory;)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu