Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak stahovat restricted obsah z Xbox Live


sooaai

Recommended Posts

Ahoj,

jak jistě víte, tak díky různým licenčním a jiným podmínkám není možné některý obsah z Xbox Live u nás v malé české kotlině stahovat. Jedná se o vybraná videa, rozšíření do her, apod. Většinou se to netýká "free" obsahu (i když také někdy), ale spíše placených (a tedy licencovaných) produktů.

Celý problém je založen na tom, že vaše IP adresa zařízení, přes které jste připojeni na Internet prozrazuje, že jste z Čech a nikoliv z USA (GB, atd.). A je přitom úplně jedno, na kterou zemi máte založený Xbox Live účet. Abyste se dostali k takto omezenému obsahu, je potřeba se na Internet připojit tak, že budete předstírat, že "sedíte" v USA a máte tamní IP adresu. Řešení je více, ale já tady popíši jedno, na které mne navedl Placek (chudák oddřel nejvíc práce průzkumem a hledáním nejlepšího řešení) a já jsem to jen vyzkoušel - takže díky posílejte jemu.

Co k tomu potřebujete

  1. Obecně řečeno je potřeba připojení Xboxu k Internetu postavit do cesty PC, na kterém se rozeběhnou správně nakonfigurované programy. Proto se musí vytvořit samostatné síťové připojení mezi Xboxem a PC a druhé připojení PC do Internetu. To může být jediný problém celého řešení, protože to předpokládá dvě síťové karty v PC. Nejjednodušší řešení tohoto problému je, pokud máte u Xboxu wi-fi adaptér a zároveň jako PC použijete notebook, který má wi-fi i normální síťovkou (pak za celé toto řešení nedáte ani korunu). V opačném případě budete muset mít v PC dvě ethernet síťové karty. Do jedné se připojí Xbox křížovým kabelem a přes druhou bude PC připojené do Internetu. Obyčejná síťovka je velmi levné zboží, takže to určitě někde seženete (v bazaru za pár korun, nebo od známého zadarmo) a náklady budou i v tomto případě minimální.
  2. Na PC, které k připojení použijete, potřebujete administrátorská práva. To může být problém na Vistách.
  3. Potřebujete účet na serveru http://www.your-freedom.net/ (viz. dále)
  4. Potřebujete stáhnout a nainstalovat klienta Your Freedom a dále software OpenVPN

Jak na to

(postup je napsaný pro Visty)

  1. Vytvořte síť mezi Xboxem a PC - to můžete v zásadě vyřešit třemi způsoby

    1. Pomocí wi-fi ad-hoc sítě mezi Xboxem a PC
      1. Ve Vistách se spustí Centrum sítí a sdílení
      2. Vybere se volba Nastavit připojení nebo síť
      3. Vybere se Vytvořit bezdrátovou síť mezi počítači (síť ad hoc)
      4. Zvolí se SSID (svůj název pro síť, do které se bude připojovat Xbox)
      5. Zvolí se typ zabezpečení - ověřené je WEP
      6. Zvolí se klíč (stačí 5 znaků)
      7. Dokončí se průvodce a tím vznikne lokální wi-fi síť
      8. Na Xboxu se v nastavení připojení dá vyhledat nová wi-fi a vytvoří se připojení.

      [*]Pomocí ethernet sítě mezi Xboxem a PC a wi-fi do Internetu - pokud nemáte na Xboxu wi-fi, ale máte notebook a nějaké wi-fi připojení do Internetu, tak můžete pomocí křížového kabelu propojit Xbox a notebook (obě zařízení si nastaví IP adresy ze stejného rozsahu, takže to je velmi jednoduché) a notebook pomocí wi-fi připojit do Internetu

      [*]Pomocí dvou ethernet kabelů - pokud máte v PC dvě síťové karty, můžete pomocí křížového kabelu propojit Xbox a PC a druhou síťovku použít pro připojení PC do Internetu

      [*]Stáhněte si a nainstalujte OpenVPN 2.1 - stáhněte nejlépe přímo installer, protože vám nastaví cesty v systému, které jsou potřeba pro klienta Your Freedom. Při instalaci je potřeba nechat zaškrtnutou volbu vytvořit novou "virtuální" síťovku. Po instalaci můžete zkusit v příkazové řádce napsat "openvpn". Pokud vám to vypíše přehled parametrů, tak se instalace zdařila.

      [*]Nastavení nové síťovky OpenVPN

      1. Ve Vistách spusťte Centrum sítí a sdílení
      2. Vyberte Spravovat síťová připojení
      3. Vyberte novou síťovku (TAP-Win32 Adapter) a dejte pravé tlačítko myši a Vlastnosti
      4. V přehledu protokolů najděte a vyberte TCP/IPv4, klikněte na Vlastnosti
      5. Do DNS serverů zadejte napevno 85.214.18.161 (viz. dokumentace Your Freedom) a potvrďte OK
      6. Zůstaňte ve vlastnostech té síťovky a na záložce Sdílení povolte sdílení připojení k internetu pro tu síťovku, do které je připojen Xbox (např. pro wi-fi)

      [*]Na serveru https://www.your-freedom.net/ si založte svůj účet (pozor posílá se ověřovací e-mail, a může to trvat i několik hodin, než přijde)

      [*]Stáhněte si klienta Your Freedom (dále YF)- je to Java aplikace, takže si vyberte distribuci podle toho, jestli už Javu máte nainstalovanou, nebo ne.

      [*]Nainstalujte toho klienta a spusťte ho. V rámci průvodce nastavením musíte zadat to jméno a heslo, které jste si vytvořili na serveru YF. Ostatní nechte proběhnout beze změn. Na konci si musíte vybrat server, na který se budete připojovat. Vyberte si některý, který má ve sloupci Country hodnotu "US".

      [*]Po dokončení instalace spusťte YF s právy administrátora a na záložce Ports zaškrtněte OpenVPN a nechte tam ten defaultní port.

      [*]Tak teď máte všechno potřebné nastaveno a můžete zkusit spustit spojení - na záložce Status klikněte na Start Connection. Můžete se překliknout na záložku Messages a tam sledovat, jak se daří nastartovat OpenVPN a vytvořit připojení na ten server v USA, který jste si vybrali. Funguje to tak, že YF si nahodí OpenVPN, která routuje všechnu síťovou komunikaci do YF a tím pádem i připojení Xboxu do Internetu jde přes YF na ten nastavený server v USA.:cheesygrin:

      [*]Na Xboxu zkuste otestovat připojení na Xbox Live. Mělo by to být OK. Bohužel v té free verzi YF je maximální rychlost připojení jen 64Kb! Takže to jede jako šnek. Ale můžete si připlatit na vyšší rychlost za drobný dolar.:)

      Tak to je všechno. Je to trochu práce, ale za tu možnost stahování, např. map do GoW2, to rozhodně stojí!

      Tak směle do toho! :)


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nepředpokládej, a podívej se na ceník...

Bandwidth 64 kbit/s ..

a jen, neříká se tomu reálných 64 kb/s, ale prostě 64 KB/s .. u toho K je velikost jedno, ale malý b sou bity, a velký B jsou Bajty... jeden Bajt má 8 bitů

takže 64 Kb/s = 8 KB/s

Toudle rychlostí stáhneš 200 MB za 6.944 hodin

(kbit = kb)

jen pro ty, co tomu zas tolik nerozumí:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta čtyři stovky ti to pojede celých 32 KB/s ... nj.. je to pomalý, ale jinak se to nedá.. mám pocit že šo ještě udělat, že se to stáhne normálně, a na posledních pár procentech to vyhodí chybu, že to je jen pro USA, tak napojíme přes todle, a zbytek dostahujem timhle šnekem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

znám rozdíl mezi Kb a KB, ale pokud to jede tak pomalu tak na to kašlu raději

jj, je to vyzkouseny - viz. moje tema k GoW2 v sekci Xbox Live. Vcera jsem to vecer "prostouchnul". Ta rychlost je fakt k uzoufani. Ale podle toho co psal Placek, by to melo jit vyresit:

"zadat stahování přes stránku Xbox.com z PC do fronty na Xboxu.Zapnout Xbox a v cca 96% to vyhodí chybu,tak zapnout na tyto zbylá 4% VPNku a dotáhnout to s ní."

viz. http://console-forum.net/showthread.php?t=58487

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvělá práce.Vidíš já jen lehce naznačil postup a Ty jsi to perfektně dokončil.A ano stačí stáhnou VPNkou jen poslední 4%.Ale i tak třeba 100MB soubor to na konci tahá asi 13 minut.Kdyby něco ještě někomu něco nebylo jasné ať se mi ozve třeba na Skype.PS:Jinak chudák ani ne.Ono přemýšlelo dost dalších lidí se mnou.Až se z nás kouřilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...
Nešlo by to přepsat na XPčka . Už jsem splašil druhou siťovku tak se do toho chci pustit

Pokud budes PC a XBOX propojovat přes druhou síťovku, tak jediný rozdíl oproti tomu popsanému postupu pro Visty je v bodě 3 - tj. nastavení síťovky od OpenVPN. V XPckach se tam dostaneš přes Ovládací panely > Síťová připojení. Jinak je všechno stejné. :)

Je ale pravda, že jsem v XPckach nevyzkousel, jestli po propojeni XBOXu a PC přes křížovej kabel si obě zařízení samy nastaví IP a masku podsítě. Ve Vistách to funguje. Takže pokud je propojíš a nebude ti "samo od sebe" fungovat spojení XBOX > PC, tak budeš ještě muset nastavit ručně IP adresy pro XBOX a PC ze stejného rozsahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budes PC a XBOX propojovat přes druhou síťovku, tak jediný rozdíl oproti tomu popsanému postupu pro Visty je v bodě 3 - tj. nastavení síťovky od OpenVPN. V XPckach se tam dostaneš přes Ovládací panely > Síťová připojení. Jinak je všechno stejné. :)

Je ale pravda, že jsem v XPckach nevyzkousel, jestli po propojeni XBOXu a PC přes křížovej kabel si obě zařízení samy nastaví IP a masku podsítě. Ve Vistách to funguje. Takže pokud je propojíš a nebude ti "samo od sebe" fungovat spojení XBOX > PC, tak budeš ještě muset nastavit ručně IP adresy pro XBOX a PC ze stejného rozsahu.

Ok . zkusim to a když to nepujde tak se ozvu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...
Ahoj, pls potřebuju poradit mám Vistu a propojuju Xko s Noťasem přes kabel, ale když dám test connection na Xku tak mi to vyhodí chybu mezí Xkem a PC, nevíte co s tím?

To může být celou řadou problémů. První věc je, jestli to máš "křížový" ethernet kabel. Mělo by to na něm být napsáno. Druhá věc pak bude nastavení bezpečnosti na XPckach. Zkus tam vypnout firewall, aby pouštěl veškerou komunikaci. A pokud ani to nezabere, tak bude nutné na XBOXu i v XPckach natvrdo nastavit IP adresy ze stejneho rozsahu a stejnou masku podsitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu