Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Router-výběr

Dark_user

Otázka

Zdravím,

Po nějaké době používání bezdrátové sítě pomocí USBklíčenky sem se rozhodl přejít na router (kvůli tomu že mi nemuze běžet pořad PC) a Vás prosím o pomoc s výběrem toho správného routru (moc se v nich nevyznám :ziped: ).

Mé požadavky sou následující: :arrow:

1)Musí zvládat propojení 10počítačů pomocí bezdrátové sítě, tak aby bylo možno kopirovat data z jednoho PC na druhý (to snad zvládá každý :roll: )

2)Jednoduché nastavení, které zvládnu i já

3)Zabespečení WPA nebo lepší

4)Minimálně 2x konektor RJ-45 (neboli LAN 10/100Mbps)

5)A jeden vsup pro internet (internet bude přez LAN kabel), který bude následovně sdílen pomocí ostatních portu (LAN+WLAN)

6)A nezanedbatelný parametr je cena: +-800Kč :!:

Předem děkuji Vám všem, kteří mi nějak pomůžete :idea:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Ten D-link ten vypadaopravdu zajimavě (funkcemi)

ten druhý si nemuzu dovolit :( dostal sem par Eur za vysvedcení tak je chci utrati a tolik nemam

internet mi de přez počitač (mam takovej blbej modem http://obchod.ufon.cz/cs/my-devices/pripojeni-k-internetu_anydata-adu-510l-3.aspx ) a v PC nastavím sdílení internetu pomocí LAN a propojím PC LAN s tím WANnem u toho routeru pojede to? (vím že mi bude takto muset notes porad bezet, aleto nijak nevadi ten není hlučnej a stejne ho nevipínam kvuli stahovani)

Odkaz ke komentáři

• 0

je to dementní, ale bude to mín dementní protoze: kdyz to mam ted prez USB klícenku musi bezet u bratrau pokoji komp (jelikož jenom tam mi de zprovoznit na ty klicence AP) a tomu to už taky docela leze krkem (takhle pobezi muj notes co to je jedno). taky potrebuju zvýsit rychlost ...denne mi mezi PC profrcí nekolik desítek GB...signal wifi klíčenek taky nic extra... o poschodi niž (50cm betonu) chytnu hned u stropu jenom 4%... a hlavne doufam že brzo zmením poskytovatele internetu protoze tyhle rychloti netu to je neco pro silnej žaludek

Odkaz ke komentáři

• 0

jojo do toho D.linku bych sel i ja osobne.. mel jsem ho ale pak zniceho nic prestal fungovat, hasla kontrolka ADSL a uz se nerosvitila a router neprijimal net ot ty doby mam router tento : http://www.mujmultimarket.cz/produkt/adsl-modem-zyxel-prestige-660hw-t3-v2-wifi/ mam vetsi dosah wifi a o mnoho jednodusi nastaveni mno..

Odkaz ke komentáři

• 0
jojo do toho D.linku bych sel i ja osobne.. mel jsem ho ale pak zniceho nic prestal fungovat, hasla kontrolka ADSL a uz se nerosvitila a router neprijimal net ot ty doby mam router tento : http://www.mujmultimarket.cz/produkt/adsl-modem-zyxel-prestige-660hw-t3-v2-wifi/ mam vetsi dosah wifi a o mnoho jednodusi nastaveni mno..

Jsi nejak mimo:

1) ten dlink, na ktery odkazuju, nema adsl modem, takze ani zadnou adsl kontrolku

2) zyxel mam doma tez a vetsiho zmetka jsem nevidel.. Je strasne nestabilni (coz potvrdi i diskuse na netu a recenze).

Odkaz ke komentáři

• 0
anonymousy omlouvam se uznavam.. ten router opravdu nema kontorlku ale mel sem uplne stejny router D-Link s adsl kontrolkou vyfotim a poslu sem foto .. sorry :)

Nemusis fotit, verim ti a dokonce ten router znam. Ja sam mam skoro stejny D-Link a dokonce to neni router, je to jen ADSL modem - vzhled (design) je ale skoro totozny :)

Musis totiz koukat poradne na typy a na funkce, jen zbezny pohled na obrazek - zvlast u D-Linku - nestaci, skoro vsechny modely jsou si strasne podobne.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já bych doporučil Linksys, ale ty jsou skoro 2x tak drahé, než máš.

Nepochopil sem ale správně jak to chceš vyřešit s těmi počítači. Jestli teda nemáš internet z USB modemu (v tom případě ale nechápu, jak ti může na takovém přípojení denně prolítnout počítačem desítky GB) tak stačí zapojit lan kabel s přívodem internetu do routeru a od něj to můžeš rozvést buď bezdrátově (do svého notebooku), případně kabelem (říkal jsi že dole někde máš jen 4%). Mnohem lepší, než to vést přes počítač.

Odkaz ke komentáři

• 0

Vzdyt to jasne pise.. :dozey: Ma USB modem od u:fona - ne ethernet modem. Takze bude muset ten net sdilet z toho pc, ve kterem je ten usb modem a ktery (to pc) je prdly do jedny LAN sdirky na tom routeru.. Co je na tom nepochopitelneho? Ze je to dementni reseni, uz jsme tu resili vyse (ten pc mu bude muset bezet vzdy, kdyz se kdokoliv z jeho site bude chtit dostat na net - bude slouzit jako gateway v jeho siti..).

Odkaz ke komentáři

• 0

Tommzs: s tema "desitky GB" sem to myslel takto> Mám Externí HDD (není o přímo HDD, ale to nebudem resit) na nem sou filmy programy, hudba proste vše co denně použivam... jednou za den se kazdej koukne prez PC na film a hned v síti jen tak proteče třeba 15GB... kazdej počítač udělá zalohu OS...+-100GB za mesic...

rozhodne sem nemyslel přez internet... prez net mam denne kolem 500MB

jeste jsem zapomel: kupuju si teb D-Link, ktery mi doporučil Anonymous... v pondelí si ho du vyzvednout

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu