Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

dva disky

rysinho8

Otázka

hoj mam dma jeden disk navic na tom co mam v pc mam windows seven a zajima me kdyz tamten druhej pripojim a nainstaluju tam windows vista tak normlane budu moct mit v pc na dvou discich dva OS nebo to nejde??na kazdem disku jeden??

a kdyz by to slo tak jestli mi to bude spomalovat pc , a jak budu prepinat mezi temi OS vubec s timto skusenosti nemam tak se ptam jak by to fungovalo a jak by to spolupracovalo hlavne me zajima ta rychlost jestli to spomali pc a jak se bue prepinat mezi nimi diky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Můžeš míít v PC dva OS...přepínáš si mezi nimi při startu hned po naabootovaní s hardisku, jinak spomalovat yb to nemělo,aspon myslím...ale když budeš mít visty..tak ty hodně spomaluji a když přejdeš na win7...tak to půjde v poho rychloo...;)

Odkaz ke komentáři

• 0

a kde jsi byl na tom ze zrovna dva? to mi prijde taky jako ptakovina, myslim ze to omezeny neni

a pri bootovani se te to pta (teda alespon myslim) jaky OS pouze pokud mas oba OS na tom disku ktery je MASTER

pokud to udelas tak jak to chapu ze na jednom (MASTER) mas w7 a na druhej (SLAVE) das vista, tak kdyz to zapnes tak by mel nabehnout automaticky w7, pro chod vist bys to musel prejumperovat (prvni disk nastavit na slave , druhy nastavit na master)

-------------------

nevim jestli to novy okynka (vista/w7) maj nejak osefene, ale s wXP to bylo tak jak pisu, leda ze by sis na ten master dal nejaky zavadeci boot.ini nebo ja nevim co, pres ktery bys protlacil nabidku vist ze slave, ale to si nejsem jisty jestli pujde

Odkaz ke komentáři

• 0
a kde jsi byl na tom ze zrovna dva? to mi prijde taky jako ptakovina, myslim ze to omezeny neni

a pri bootovani se te to pta (teda alespon myslim) jaky OS pouze pokud mas oba OS na tom disku ktery je MASTER

pokud to udelas tak jak to chapu ze na jednom (MASTER) mas w7 a na druhej (SLAVE) das vista, tak kdyz to zapnes tak by mel nabehnout automaticky w7, pro chod vist bys to musel prejumperovat (prvni disk nastavit na slave , druhy nastavit na master)

-------------------

nevim jestli to novy okynka (vista/w7) maj nejak osefene, ale s wXP to bylo tak jak pisu, leda ze by sis na ten master dal nejaky zavadeci boot.ini nebo ja nevim co, pres ktery bys protlacil nabidku vist ze slave, ale to si nejsem jisty jestli pujde

Tak ja to rozseknu - je videt, ze joXerus sice rozumi HW (a dava to najevo), ale o to mene SW.

OS muzes mit v systemu neomezene.

S tim master jsem to fakt nepobral - to jsi zazvatlal nejakou kravinu :-) Bootuje to z toho, kterej mas nastavenej jako 1. v BIOSu.. pokud na 1. nemas nic v MBR, preskakuje to na dalsi bootdisk, nastaveny v BIOSu. Nabootuje to boot manazer (windows boot manazer, Acronis OS Selector, grub, lilo, darwin a dalsi..). V boot manazerech si uz vse nastavis.

LOL jumperovat? Hochu, proc pises o necem, cemu nerozumis? Spravne je to tak, ze windows sam nainstaluje boot manazer, takze si bude moci v cernobile tabulce vybrat ktery OS chce nabootovat.

----

Ne, ani u Wxp to tak neni a nebylo - mam wXP a win7, mam 2x Wxp a nikdy jsem nemusel nic jumperovat a dokonce ani instalovat vlastni boot manazer - vzdy si to tam samo hodilo vlastni M$ boot manazer.. A ani nebylo treba resit boot.ini a uz vubec ne pozici disku 0/1 a master/slave... :dozey: :roll:

fakt mne udivuje, jak se nekdo sere do neceho, cemu vubec nerozumi - a jeste se snazi delat chytreho.

Odkaz ke komentáři

• 0

a s cim jsem si tak uletel? :oops:

tohle je pravda ne

u bootovani ti to nahodi moznost volby tech OS co jsou na 1. disku (1. beru jako master, dalsi jako slave)

pokud je tam jeden OS, nabehne on, pokud je jich vic, mas moznost vyberu, pokud tam neni zadny jde to na dalsi vec nastavenou v biosu v boot sequence ne?

pokud na 1. nahodi w7 a na druhy disk vista, tak mu automaticky bude nabihat w7 ne? pokud neprehodi v biosu bootovaci sekvenci, nebo se v tom pletu?

uznavam, tady jsem si uletel, jumperovat neni nutne :oops:

-------------------

tohle pod carou byli jen moje sepsany myslenky a to dost na rychlo

vim ze kdyz jsem mel jeden disk s wXP a pripojil druhej s wXP tak jsem nedostal zadnou nabidku jit bootovat z druheho disku, musel jsem je prohodit (ano, v BIOSU, sypu si popel na hlavu)

to nevim jak udelat aby kdyz mam na 1. dejme tomu dva OS a na 2. mam treba treti OS, tak aby pri bootovani mi to hodilo moznost vsech 3 OS, toto fakt nevim a rad se necemu novymu priucim :)

jinak myslim ze jsi me spis spatne pochopil :oops: az na ten jumper to nebylo zcestny nebo je?

uznavam, sepsal jsem to dost na rychlo a neni to moc prehledne, resim do toho jeste kotel veci (hlavne travian)

Odkaz ke komentáři

• 0
a s cim jsem si tak uletel? :oops:

tohle je pravda ne

Pravda to je - k tomu patrilo spise to rozseknuti slova myslim na jistotu, jak to je :-)

u bootovani ti to nahodi moznost volby tech OS co jsou na 1. disku (1. beru jako master, dalsi jako slave)

pokud je tam jeden OS, nabehne on, pokud je jich vic, mas moznost vyberu, pokud tam neni zadny jde to na dalsi vec nastavenou v biosu v boot sequence ne?

Ja jsem mel 2x Win XP Prof. na jednom disku a zvlast i na dvou diskach a vzdy mi to samo vytvorilo v M$ boot manazeru 2 volby.. Pokud se nejedna o Win XP, tak je to jistota, u Visty to tak je na 100%, tez i u win 7 a u Linuxu je to samozrejmost. U Hackintoshe (darwin bootloader) uz je to trochu komplexnejsi.

pokud na 1. nahodi w7 a na druhy disk vista, tak mu automaticky bude nabihat w7 ne? pokud neprehodi v biosu bootovaci sekvenci, nebo se v tom pletu?

uznavam, tady jsem si uletel, jumperovat neni nutne :oops:

Tak mu to defaultne da na vyber a pokud do (tusim) 30s nic nestiskne, tak to zacne automaticky bootovat OS v 1. radce.. ted si ale vazne nejsem jisty, zda tam bude 2. instalovany nebo win 7.

tohle pod carou byli jen moje sepsany myslenky a to dost na rychlo

vim ze kdyz jsem mel jeden disk s wXP a pripojil druhej s wXP tak jsem nedostal zadnou nabidku jit bootovat z druheho disku, musel jsem je prohodit (ano, v BIOSU, sypu si popel na hlavu)

to nevim jak udelat aby kdyz mam na 1. dejme tomu dva OS a na 2. mam treba treti OS, tak aby pri bootovani mi to hodilo moznost vsech 3 OS, toto fakt nevim a rad se necemu novymu priucim :)

No, defaultne by to za tebe mel udelat windows.. Ikdyz uz mas win 98 a instalujes XP.. Pokud s tim jsou ale problemy, tak bych nahodil grub a je po problemu. Anebo Acronis OS Selector a je to ok i pro bfu :)
Odkaz ke komentáři

• 0

mám triple boot jako první jsem měl wXP pak jsem nahodil ubuntu a pak w7 a neměl jsem žádnej problém nic jsem nenastavoval a ted se mě to normálně ptá (to dělá ten linux)

jinak jsem nepoužil žádnej boot manager pouze jsem rozdělil hdd na 3 partition pomocí programu partition magic....

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu