Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Teplotní čidlo

Otázka

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, na cpu a gpu je určitě teplotní čidlo že? Je možný, že když je čidlo poškozeno, tak mi může schazovat boxe dvojitým red ringem, i když se box nepřehřívá, ale má krásnou teplotu?

Jde o to, že jsem se pustil do dost velkýho tunění chlazení. Mám Core verzi, takže mě pochopíte. Instaloval jsem měděný chladič s dvěmi heatpipe za pomocí termovodivého dvousložkového lepidla Zalman na GPU a přidal 3500ot 60x60 chladák a teplota byla bombastická kolem 40°C v zátěži. Tak jsem se rozhodl, že koupím i druhý na CPU. Takže jsem sundal stock pasiv, vyčistil od pasty a odmastil lihem a znovu přilepil termolepidlem ten samý mědění chladič a 60x60 chaldák. Po odstátní asi hodinu, už boxe nenahodím. Pokaždý hned po zapnutí asi 5s se objevý red ring se dvěma světly o přehřátí.

:bash:Díky za radu:bash:

P.S. Kdyby někoho zajímalo jak vypadá box po tomto tuningu, tak pošlu foto

Tak tady jsou

2i2btaf.jpg

1ktxl.jpg

2gsfxj7.jpg

17 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Odesláno

Strašně mě to štve, fungovalo to dokavad jsem nevyměnil i ten chladák na cpu, měl jsem se na to raději vykašlat a nechat ten pasiv měděný jen na gpu a bylo to v pohodě. Ještě zkusím, vrátit ten stock chladič a uvidim.

Tak není starý tři roky, volal jsem kamarádovi co jsem ho od něj před rokem a půl koupil a řekl mi, že ho kupoval květen 2007, takže je v záruce teda jo. Dám ho zpátky do kupy a zkusím reklamovat. Sice je na něm znát, že byl dostkrát otvíraný a pečet je malinko jetá, ale aspon to zkusím.

:bash:THX VenigV:bash:

• 0
Odesláno
Strašně mě to štve, fungovalo to dokavad jsem nevyměnil i ten chladák na cpu, měl jsem se na to raději vykašlat a nechat ten pasiv měděný jen na gpu a bylo to v pohodě. Ještě zkusím, vrátit ten stock chladič a uvidim.

Tak není starý tři roky, volal jsem kamarádovi co jsem ho od něj před rokem a půl koupil a řekl mi, že ho kupoval květen 2007, takže je v záruce teda jo. Dám ho zpátky do kupy a zkusím reklamovat. Sice je na něm znát, že byl dostkrát otvíraný a pečet je malinko jetá, ale aspon to zkusím.

:bash:THX VenigV:bash:

a neni zaruka jen na RroD 3 roky? ja se jen ptam, prave to nevim jiste a tedka nemam cas to hledat v tutorials sekci, vim ze kdyz sem to cetl ze tam neco takovyho bylo, jen chci mit jistotu, ze teda je 3 roky

• 0
Odesláno

Zdravím,

jsme byl dlouho pryč, tak sorry za pozdní odpověd.

Dopadlo to následovně:

vrátil jsem tam znovu stock hladák s pořádnou pastou a utáhnul jako kráva a začalo to fungovat a jelo to asi 10h skoro v kuse(zátěžový pařící test:)).

Jeden týpek z hrejte.cz mi řekl, že musí být cpu utažený s deskou. Já se na to ale stejně vykašlal prodal ho za tří a koupil new jasper s 512mb :bash::bash::bash:

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu