Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

jak naistalovat windows 95 na hdd?

kuba741

Otázka

custe lidi tak jsem sehnal takovou tu redukci z 2,5 disku na 3,5 no ana ten hdd ze z toho starsiho notebooku chci naisntalovat windows 95 ale nevim jak ten kdo poradi dostane 1k creditu a jeste ten hdd se mi tam zobrazuje ale ne v tento pocitac tak jak to?:D ale funguje spravne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

19 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Kubo, vzdyt jsem ti to psal. Je to uplne jednoduche. Pres tu redukci hod ten HDD do norm. PC, tam hod cd win 95, bud to rovnou nabootuje, nebo si vytvoris spousteci disketu s DOSem a pres ten spustis instalaci. Pak uz je to vse pekne graficke, tak si to tam naklikas, zformatujes si v tom disk.. klikas next next.. vybiras, co za veci tam chces .. Vzdyt to znas :) Je to uplne jednoduche.

Odkaz ke komentáři

• 0
Kubo, vzdyt jsem ti to psal. Je to uplne jednoduche. Pres tu redukci hod ten HDD do norm. PC, tam hod cd win 95, bud to rovnou nabootuje, nebo si vytvoris spousteci disketu s DOSem a pres ten spustis instalaci. Pak uz je to vse pekne graficke, tak si to tam naklikas, zformatujes si v tom disk.. klikas next next.. vybiras, co za veci tam chces .. Vzdyt to znas :) Je to uplne jednoduche.

AHAAA diiky moc anonyme mas to u me kdyz to vyjde dam ti 1k credits:wohow: v podtate stejny jak instalace visty xp atd atd jestli to chapu ze jo?

Odkaz ke komentáři

• 0

A jste si jisti, že WIN95 zvládne takovou razantní změnu HW konfigurace, která vznikne při instalaci na PC a následném přendání HDD do notebooku??

Nebylo by lepší na tom HDD vytvořit 2 partition. Jednu pro system a na druhou nakopirovat z cd instalaci WIN95, pak dát HDD do notebooku a naistalovat?

Odkaz ke komentáři

• 0
A jste si jisti, že WIN95 zvládne takovou razantní změnu HW konfigurace, která vznikne při instalaci na PC a následném přendání HDD do notebooku??

Nebylo by lepší na tom HDD vytvořit 2 partition. Jednu pro system a na druhou nakopirovat z cd instalaci WIN95, pak dát HDD do notebooku a naistalovat?

tusim, ze v pripade nefungujicich driveru/noveho hw, by mel pri startu systemu nainstalovat nove drivery (teda alespon mne to tak delal), takze ja tomu celkem verim.

Asi by to lepsi bylo.. ale slozitejsi.. mozna zbytecne :)

Odkaz ke komentáři

• 0
tusim, ze v pripade nefungujicich driveru/noveho hw, by mel pri startu systemu nainstalovat nove drivery (teda alespon mne to tak delal), takze ja tomu celkem verim.

Asi by to lepsi bylo.. ale slozitejsi.. mozna zbytecne :)

JJ, u XP zcela bez problému, ale u 95 a 98 jsem s tím měl osobně dost problémy. 2 x se mi to nepodařilo vůbec a a 3x až po další hodince hraní si s ovladači..

Ale třeba se vám zadaří na první pokus, sám sem zvědav a čekám na výsledek 8)

Odkaz ke komentáři

• 0

tak jsem se nakonec rozhodl ze budu isntalovat windows 98 s 95 kama jsou problemy nesehnal jsem funkcni bootavacky atd na 98cky to jede v poho ty disekty tak se vas chci zeptat jestli byste mi to prosim nepopsali krok po kroku pak si to presne opisu co mam delat napasat tam atd kdyz tio vyjde dam 2,5k!!!!

Odkaz ke komentáři

• 0

Už se tady o tom někdo zmínil, ale zopakuju svoje zkušenosti:

Pokud to budeš instalovat na PC a pak ten disk dáš do notesu, tak se dost zapotíš s ovladačema, pokud to vůbec spustíš.Tohle přehazování a instalování v jiným PC je dost nedořešený i u XPček, ne tak u WIN 95/98.

Co se mi osvědčilo, ale není stoprocentní, je před vytažením toho disku odebrat oba ovladače ŘADIČE IDE ve Správci zařízení a pak vypnout PC, vytáhnout disk, vložit ho jinam--a pak se uvidí.

Druhá věc, ve které bych viděl problém je ta, že nejen WIN 95 ale ještě WIN 98 mají problémy s USB zařízeními jako jsou USB IDE/SATA redukce, flash paměti, čtečky přes USB a tak. Nemají prostě podporu a ovladače.

A pokud už ty ovladače seženeš, musíš je ručně zprovoznit..což taky není žádnej med.

A jak tu radil Anonymous_...teď procházím spouštěcí disketu WIN 95 a ovladače na CD tu jsou-to jo, ale na USB ne...tak nevím, jak ten disk přes USB redukci rozchodíš.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu