Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Prepojenie PC s notebookom

shadow.wizard

Otázka

Nazdar, potrebujem mensiu pomoc. Prednedavnom som si kupil notebook a rad by som preniesol nejake veci z mojho PC do notasu, ale ani za nic neviem rozbehat siet na zdielanie dat. Moze mi niekto pomoct.

Na PC nemam sietovu kartu, preto mam router, z ktoreho ide jeden kabel do notebooku a druhy do PC.

Diky, s_w

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

8 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Zdravím

měl bych dvě otázky...

1. když nemáš v PC síťovou kartu, tak jak můžes mit propojené PC kabelem s routerem?

2. jaké operační systém máš v tom notebooku a v PC?

3. zkoušel jsi ten notebook připojit třeba u někoho jiného na kabel..a šla ti jeho síť anebo Internet?

Dík za odpověďi

Odkaz ke komentáři

• 0

OK :)

udělej tuhle věc:

jak na PC tak na notebooku dej START->SPUSTIT-> a napiš CMD a potvrď ENTEREM.

Naskočí ti příkazový řádek...v něm napiš IPCONFIG /ALL a udělej screen toho, co ti to vypsalo a hoď to sem....je ale potřeba,aby tu byly screeny jak z PC tak notebooku.

Odkaz ke komentáři

• 0

nevim na co screeny jeho IP adresy... blbost... nemas doma LAN kabel? pres to b to bylo nejlepsi a nejrychlejsi.. snad neni ani moc drahej.. staci propojit ty pc a ntb lan kabelem a pak v jednom dat pravym na tento pocitac->"pripojit sitovou jednotku" a najit pc jaky hledas... a pak jen na pc kde chces pretahnout veci tak to co chces pretahnout tak upravis aby to bylo sdilene v siti.. to udelas kdyz kliknes na danou slozku pravym a nastavis to ve "sdileni"... dva tydny zpet sem delal to same pres LAN akorat sem mel xp a visty.. a pretahl jsme vsechno v poradku:) kdyby si este neco potreboval napis pm ci na icq:)

Odkaz ke komentáři

• 0
Blbost??

pokud si dobře přečteš, co napsal v prvním příspěvku, tak naraziš na větu: "Na PC nemam sietovu kartu" takže nevím, k čemu mu bude UTP kabel :blink:

ale kdyžtak mě pouč...rád se dozvím, kam všude jde takovej LAN kabel zapojit :wohow:

:D i tak jde udelat to co jsem rekl:) lan je jen nahrada za sit.. takze zadna zmena az na lan kabel, jinak postup stejnej

Odkaz ke komentáři

• 0

SRY za OT:

"lan je jen nahrada za sit"

mohl by jsi mi to prosímtě trochu vysvětlit? Nějak téhle větě nechápu. Prostě mi popiš, jak by jsi teda spojil to jeho PC s NB a přenesl jeden soubor...dík moc! :?

Jinak, ty screeny jsem chtěl pro to, abych zjistil, jaké IP adresy jsou na tom PC a notebooku nastavené...je možné, že třeba NB bude adresu získávat z DHCP serveru a PC bude mit statickou adresu v jiné podsíti...tím pádem nikdy síť nerozchodí.

Takže bych tě poprosil,shadow.wizard: hoď sem ty screeny.

ThankZzz...

Odkaz ke komentáři

• 0

Jestli máš oba PC připojený k netu,tak by to mělo jít takhle

1.) stáhni WinSCP (třeba na stahuj.cz)

2.) zjisti na tom notebooku (nebo na tom stroji ,z kterýho chceš tahat data) ip adresu : start>spustit>cmd a napiš ipconfig

3.) vyjede ti tam ipčko a halda jiných blbostí (aspoň je to u mě na vistě) ...

4.) až budeš mít nainstalovaný winscp tak ho otevři a vyjede ti tabulka :

Hostitel : -zde zadáš ip (třeba 192.168.0.105 - to co ti vyjede v cmd)

Uživatelské jméno : *** heslo : ***

uživatelské jméno a heslo má bejt z PC z kterýho chceš tahat data,to samí i ta IP adresa.

5.) Přihlásit

6.) měli by ti vyjet 2 tabulky,který jsou tušim obě v dokumentech.

Pak už akorád přesuneš z pravé tabulky co potřebuješ do levé a je hotovo..

Mě to funguje :)

Samozřejmě vypni firewall a případně antivir.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu