Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Komponentní kabel a mizerná kvalita

waldik

Otázka

Zdravím,

pořídil jsem si komponentní kabel za cca 200kč. Není originál, ale vypadá kvalitně. :roll:

Po zapojení s LCD TV nevidím žádný rozdíl mezi tímto a původním kabelem. Při zapnutí Wii jsou na obrazovce rušivé smouhy atp.

Může to být nekvalitní kabel?

Když zapojíte své Wii k LCD, je obraz hezký?

Pokusím se to vyfotit.

W.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Tak ja se ted projevim jako skutecne prase :)

Nase wii je pripojene obycejnym chinchem ktery jsem koupil v OBI :) za 30kc 5metru dvojteho kablu (cerveny a bily) tenhle kabel jsem roztrhl na dva (takze mam 5m s cervenyma koncovkama a 5 s bilyma) tenhle roztrhly jsem spojil v jeden (takze mam 10m naprosto nekvalitniho kabelu) a tohle monstrum pripojil k originalnimu zlutemu konektoru co vede z wiicka :)

Suma sumarum mam tam 2 spoje (zdroje problemu)...mam cca 15m dlouhy kabel (dalsi zdroj problemu) a ke vsemu nejhorsi kategorie kvality... (to ani nemluvim o tom ze na jedne strane ma ten kabel BILOU a na druhe CERVENOU koncovku)

Obraz ostry jako vino :)

Spis bych rekl jestli nemas doma treba nekde kolem kabelu ventilator nebo nejake elektricke zarizeni... taky muze byt problem v tom ze wii vysila strasne malinky obraz :) a pokud mas LCD TV (predpokladam FULL HD) tak ti ten obraz nejak neprirozene roztahne...

Zkus to nejak dobre vyfotit...ono to hodne napovi...

Odkaz ke komentáři

• 0

Obraz není nijak zdeformovaný, ale objevuje se rušení. Zkusím od TV oddělit zesilovač a reprosoustavu a uvidím.

Vypadá to následovně:

Jde právě o ty chyby v obraze. Když se na to dívá z dálky, nebo když je to tady na fotce, vypadá to vcelku dobře, ale když člověk stojí u TV, tak to dost ruší.

001.JPG

003.JPG

004.JPG

006.JPG

007.JPG

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak ja se ted projevim jako skutecne prase :)

Nase wii je pripojene obycejnym chinchem ktery jsem koupil v OBI :) za 30kc 5metru dvojteho kablu (cerveny a bily) tenhle kabel jsem roztrhl na dva (takze mam 5m s cervenyma koncovkama a 5 s bilyma) tenhle roztrhly jsem spojil v jeden (takze mam 10m naprosto nekvalitniho kabelu) a tohle monstrum pripojil k originalnimu zlutemu konektoru co vede z wiicka :)

Suma sumarum mam tam 2 spoje (zdroje problemu)...mam cca 15m dlouhy kabel (dalsi zdroj problemu) a ke vsemu nejhorsi kategorie kvality... (to ani nemluvim o tom ze na jedne strane ma ten kabel BILOU a na druhe CERVENOU koncovku)

Obraz ostry jako vino :)

Respekt! :D A muzu se zeptat na jake TV to mas takhle ve vyborne kvalite? :D

Ja jsem si takhle koupil HDMI z DX. Vzal jsem tam nejdrazsi. 5m za 14 bo 15 doalru uz nevim. Notas - monitor, strasny.... okraje nejsou videt, kvalita orezana. STRASNY! Pripojil jsem to k xku a bylo to jako s komp.

Takze podle me to neni problem kabelu ale neceho jinyho. gl

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak zkoušel jsem laborovat a bezúspěšně.

Mám u TV zesilovač a reprobedny, tak jsem hledal chybu tam, ale ani po odpojení a odnesení od TV a Wii žádná změna. Zkoušel jsem i jinou zásuvku přes prodlužku, ale taky nic. Zkoušel jsem i jiné kabely a polohy Wii s TV a nic.

Vypadá to, že rušení leze přímo z Wii. Otázkou je, zda se tam dostává ze sítě 230V nebo zlobí Wii. Zkusím ho ještě u kamaráda s jinou TV a uvidím...

:-(

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak zkoušel jsem laborovat a bezúspěšně.

Mám u TV zesilovač a reprobedny, tak jsem hledal chybu tam, ale ani po odpojení a odnesení od TV a Wii žádná změna. Zkoušel jsem i jinou zásuvku přes prodlužku, ale taky nic. Zkoušel jsem i jiné kabely a polohy Wii s TV a nic.

Vypadá to, že rušení leze přímo z Wii. Otázkou je, zda se tam dostává ze sítě 230V nebo zlobí Wii. Zkusím ho ještě u kamaráda s jinou TV a uvidím...

:-(

Zkus to jeste s originalnim kabelem (pokud si ho mas kde pujcit). Pote muzes zkusit zjistit, jaky je rozdil mezi kabely. - Nekde drive jsme cetl, ze s nekterymi neoriginalnimi kabely byva problem.

Vim, ze by to nemelo byt problemovym kabelem, ale timto to vyloucis uplne.

Mi lezi wiicko asi 20 cm od Subwooferu, pod nim je asi 20 cm zesak a nemam problem. - Take je pravda to, ze mam original Wii kabel (komponent).

Odkaz ke komentáři

• 0

Ono otázkou je, jestli se to nedostává do Wiička ze zásuvek. Byldím ve starém paneláku, kde nejsou kvalitní rozvody elektřiny. Dříve jsem měl problémy zde i se zesilovačem, do kterého se dostával brum ze zásuvek. Řešil jsem to filtrací v zesáku, do Wii se mi ale zasahovat nechce. Ten tip na prodlužku s filtrem možná není marný, zkusím se po tom podívat. Bohužel original komponentní kabel nemám kde půjčit a jen tak se mi ho kupovat nechce...

Odkaz ke komentáři

• 0
Zkoušel jsem to doma připojit k malé televizi - 55cm a ty vady na ní nejsou vůbec vidět! když na to koukám z 5cm, tak tam lehce vidím ty šmouhy, ale už z 15cm to není vůbec vidět. Takže možná je problém ve vkalitě kabelu pro tu LCD...

To je nejpravdepodobnejsi......predevcirem jsem testoval neoriginalni kablik kolegovi z rachoty (mel taky problem s kvalitou) a bylo to kablikem......-kdyz jsme mu pujcil svuj (original), tak to bylo ready:!:

mel konkretne tento:

http://nintendo-wii.surtep.cz/prislusenstvi/hdtv-componet-video-cable/

Ale je pravda, ze treba on mel na TV mnohem vice artefaktu nez ja...u me to bylo sotva viditelne (a to mame stejne velke LCD, akorat ja SONY a on Samsunga).....

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu