Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PSP jako Hudební přehrávač

Bulicek

Recommended Posts

Zajimalo by me jak jste spokojeni se Sony PSP co se týče kvality hudební reprodukce MP3/WMA přes sluchátka.

Pokud jde o komfort a intuitivniost ovládání je vše perfekt,včetně výborných vizualizací,jen mi přijde že je výstup trochu slabý...funkce jako AVLS či dynamicNormalizr mám vypnuté a maximální hlasitost mi přijde celkem malá ať už jde o sluchátka (nevím jakou mají mé KOSS UR/L10 impedanci) či vestavěné repro.

Dále jsem nikde nenašel grafický ekvalizér...má jej PSP vůbec?

EDIT:

Myslím že by bylo dobré se ohledně ekvalizéru mrknout do návodu ale kde jej najít fakt netuším...podpor sony je dost špatná.Manuál v češtině není ke stažení vůbec v en jem taky nenašel a ten on-line nechci

Hledal jsem v sekci "PODPORA" na sony.cz přičemž mě to odkázalo sem: http://www.sony.cz/article/id/1091522716812

Ani jedna z možností mi nebyla nic platná takže zbýval pouze samostatný web pro playstation http://cz.playstation.com/help/ a tam taková základní věc jako příručka v PDFku prostě není....tomu fakt říkám podpora jak má být.

http://manuals.playstation.net/document/en/psp/current/index.html

Chci to kvůli několika funkcím a podr. tech parametrům PSP ale asi mám smůlu poradíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Grafický ekvilizér PSP nemá, pouze má přednastavené profily(Které si můžeš nastavit tlačítkem NOTA). S tou hlasitostí to není žádná sláva, ale když si do psp dáš sluchátka, tak je to hned lepší, třeba se sluchátky Koss Spark Plug máš v PSP hlasitý zvuk (PSP hraje na polovinu ale i tak je to už dost...) Jinak já na PSP poslouchám hudbu celkem často a PSP jako hudební přehrávač bych ohodnotil tak na 8/10 - protože chybí grafický ekvilizér... (Já osobně vlastním sluchátka Creative Earphones EP-630 a jsem s nima spokojen....)

Odkaz ke komentáři

Jako přehrávač super. Používal jsem ho když jsem měl starou nokii s PoP portem kterej se sral. Měl jsem tehdy sluchadla od Logitechu a ok. Teď už PSP nepoužívám protože mám 5310XpressMusic s 3,5jackem a sluchadla KOSS spark plug. Ale při Rock Bandu jsou spark plug super sluchátka

Odkaz ke komentáři

Dlouhou dobu jsem PSP pouzival jako mp3 prehravac, pak jsem ale dostal svuj prvni mp3 prehravac a zjistil jsem, jaka to byla blbost.

1) PSPcko hraje strasne potichu.. v metru bylo dost blbe slyset

2) PSPcko hraje hure, nez prumerny mp3 prehravac

3) PSPcko vydrzi mene, nez prumerny mp3 prehravac

4) PSPcko je strasne velke a neskladne

5) nedaji se prepinat skladby poslepu.. Je treba minimalne odholdnout.. No, proste vzit ho do ruky.

6) PSP nema dobry media manazer - tzn. neco jako v iPodu, resp. v kazdem prum. mp3 prehravaci, kde se da vyhledavat dle alba/autora atp.

7) PSP nescrobbluje na last.fm (to se ale tyka pouze iPodu a par dalsich prehravacu s rockboxem napr.)

[noparse]8)[/noparse] Pri vypojeni sluchatek (omylem) zacne PSP hrat na plne koule vsude kolem (trapas?)

.. to jsou duvody, proc uz bych PSP na prehravani hudby nikdy nepouzival a proc jsem rad za iPoda .. Kazdy si to preberte jak chcete.. Ja ale na PSP poslouchal kazdy den hudbu cca pul roku - rok a ted mam jasne srovnani..

Odkaz ke komentáři

PSPcko jsem nikdy, nikdy nepouzival jako MP3, a to i v dobach, kdyz jsem byl bez MP3jky. Jak tady popisoval an, je to velky, malo to vydrzi... Fakt ti doporucuju vrazit nejakou tu tisicovku do normalniho prehravace.

Ja osobne jsem si koupil ipod touch a jsem s nim spokojenej, a to az moc :D. Vydrzi to hodne dlouho a ta velikost...

Starsi generaci ipoda nano na ebayi najdes novy za 1-2k... Rozdil poznas ;)

Odkaz ke komentáři

hmm pravda ze psp je univerzal ale mp3 by som tam pocuval v nudzi.. to uz radsej mobil :)

vzdy ked idem malovat tak si musim pozicat mp3 lebo raz som si zobral psp a nedopadlo to dobre.. vzdy ked som si chcel prepnut pesnicku musel som dat dole gumene rukavice aby som si nezadrbal psp.. aj tak som si zadrbal neoprenove puzdro :) je to velke.. ledva to dam do vrecka.. je to drahe,velke,krehke na ilegalnu akciu totalne nevhodne :) hmm budem si musiet zaobstarat nejake mp3

Odkaz ke komentáři

Zase tak si na PSP jako přehrávač nemusíte stěžovat. Moc dobře všichni víte že PSP není určeno přímo pro hudbu, je určeno mnoha hlavnímy směry, hudba je jedním z vedlejších směrů. Mp3 má zase hlavní směr právě v přehrávání hudby.. tak co, má Mp3jka 16 milińů barev? Ne!, má několik set - několik tisíc. Můžeš hrát hry, dívat se na filmy, prohlížet fotky na velkém displeji a vysoé kvalitě? NE!

A teď zase k PSP. Můžeš tam poslouchat hlasitě hudbu? Ne! Ale můžeš tam vše co už jsem vyjmenoval!

Prostě je to rozdíl chápejte. Jestli si chceš vychutnat hudbu, kup si Hi-Fi/Mp3. Jestli si chceš užít plno „úžasných“ věcí kup si PSP.

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Ten kdo poslouchá v PSP, tak asi neměl v ruce iPod či lepší mp3 přehrávač.... Chvilku jsem v PSP poslouchal, ale velikost a hlasitost/kvalita je strašná. Mám iPod a jsem maximálně spokojenej...

Pro a proti PSP jako mp3 přehrávač napsal An, http://console-forum.net/showpost.php?p=644948&postcount=7 (všechny iPody i nové scrobblujou na last.fm, ne jenom s rockboxem....(?) :)

Prostě PSP je herní handhled a mp3 přehrávač tam je jen jako - případ nouze.

Odkaz ke komentáři

Ten kdo poslouchá v PSP, tak asi neměl v ruce iPod či lepší mp3 přehrávač.... Chvilku jsem v PSP poslouchal, ale velikost a hlasitost/kvalita je strašná. Mám iPod a jsem maximálně spokojenej...

Pro a proti PSP jako mp3 přehrávač napsal An, http://console-forum.net/showpost.php?p=644948&postcount=7 (všechny iPody i nové scrobblujou na last.fm, ne jenom s rockboxem....(?) :)

Prostě PSP je herní handhled a mp3 přehrávač tam je jen jako - případ nouze.

S tím celkem nesouhlasím. Ipodů jsem měl v ruce už hodně a všechny mě nepřesvědčili. Pochopitelně, přehrávání MP3 není pro PSP primárně určeno. Co se týče hlasitost, dost záleží na sluchátkách. Některá sluchátka mají v sobě zabudovanou ochranu sluchu. Já mám dvoje sluchátka, jedny hrají tak a ty druhé dokáží vyprodukovat odhadem 200% hlasitost těch prvních.

Ale asi ano, ipody jsou na hudbu vhodnější, ale že by v tom byl rapidní rozdíl si nemyslím...

P.S. Pěkný obrázek Arsenalu

Odkaz ke komentáři

• Moderators

Už sem z pár iPodu poslouchal a vždy lepší než jakejkoliv jinej přehrávač. PSP prostě neni mp3 a podle toho to i tak vypadá...

Rapidní ? Myslim si, že je poznat. Hlasitost ? Když jedeš v tramvaji, autobusu a nedej bože v metru, tak PSP vůbec neslyšim... iPod to zvládá na jedničku :)

Odkaz ke komentáři

Nejdriv k vasemu problemu s hlasitosti, mam sluchatka V-Moda Vibe Duo

http://www.gadgetgrid.com/wp-content/uploads/2007/10/v-moda-vibe-duo-nero-for-iphone-2.png

a nemam vuuuuubec zadny problem s hlasitosti - na pulku a po minute jsem hluchej..

Jinak kdo pouziva PSP jako prehravac? Myslim, ze nekdo takovy musi bejt chudsi jak kosteli mys, kdyz pri dnesni dobe koupite nejzakladnejsi Mp3 prehravac do peti stovek.

PSP je velky jak pr#*e a nema zadny knihovny a podobne moznosti rozclenovani.

Moje prvni Mp3 byl iPod Nano, ted iPhone a NEUMIM a NECHCI si predstavit poslouchani mp3 z PSP.

Tot muj nazor.

Odkaz ke komentáři

Tak ja treba pouzivam PSP jako tedy na vsechno a samo ze i na MP3

Nechce se mi tahat dalsi zarizeni, a myslim ze beznemu uzivateli ktery to tolik nehroti to PSP bohate staci. Je velke??? Jo je ale ma taky veliky displey a mimo to kdyz nekam jedu treba brusle, kolo tak vzdy beru batoh takze me uz netrapi velikost PSP.

Nevim na co si stezujete? Jo mohlo to sony udelat lepe to da rozum ale kdyz to hodnotite s MP3 prehravacem ktery je primarne urceny na PM3 a PSP ma mimo to jeste filmy, internet, hlavne hry atd tak se vam to nezda nefer?

Muj nazor je ze to je celkem OK jen tedy ta hlasitost mi trochu taky vadi ale da se odstranit ta ochrana zvuku co maji sluchatka v sobe a pak to bude snad OK, a nebo koupit jine sluchatka

Odkaz ke komentáři

Zase tak si na PSP jako přehrávač nemusíte stěžovat. Moc dobře všichni víte že PSP není určeno přímo pro hudbu, je určeno mnoha hlavnímy směry, hudba je jedním z vedlejších směrů. Mp3 má zase hlavní směr právě v přehrávání hudby.. tak co, má Mp3jka 16 milińů barev? Ne!, má několik set - několik tisíc. Můžeš hrát hry, dívat se na filmy, prohlížet fotky na velkém displeji a vysoé kvalitě? NE!

A teď zase k PSP. Můžeš tam poslouchat hlasitě hudbu? Ne! Ale můžeš tam vše co už jsem vyjmenoval!

Prostě je to rozdíl chápejte. Jestli si chceš vychutnat hudbu, kup si Hi-Fi/Mp3. Jestli si chceš užít plno „úžasných“ věcí kup si PSP.

jj přesně :!:

Odkaz ke komentáři

Jako taky mi chybí větší hlasitost a grafický ekvalizér ale zase poslouchání mp3 v psp je pro mě jako nouzovka když zvuk porovnáme s mobilem nebo mp4 tak psp trochu hodně pokulhává. Ale aspoň sem rád že tam sony přidělala možnosti podsložek (bez nich to je hrůza :D )

Odkaz ke komentáři

Ach jo nereste uz takovy kraviny kolikrat jeste chcete napsat ze proste MP3 je jasne lepsi nez PSP na pisnicky ale za to PSP umi i dalsi veci navic preci ne???

Tak nevim oc vam porad jde???

Ste jak natvrdli jestli chcete poslouchat kvalitne MP3 kupte si MP3 prehravac a jestli chcete jeste k tomu poslouchani (ale trochu mensi kvalita) hrat koukat na videa fotit fotky pouzivat gps a chodit na internet a to vse na velikem displeji kupte si PSP :!:

Odkaz ke komentáři

Ach jo nereste uz takovy kraviny kolikrat jeste chcete napsat ze proste MP3 je jasne lepsi nez PSP na pisnicky ale za to PSP umi i dalsi veci navic preci ne???

Tak nevim oc vam porad jde???

Ste jak natvrdli jestli chcete poslouchat kvalitne MP3 kupte si MP3 prehravac a jestli chcete jeste k tomu poslouchani (ale trochu mensi kvalita) hrat koukat na videa fotit fotky pouzivat gps a chodit na internet a to vse na velikem displeji kupte si PSP :!:

Proc to tu resime? Eee.. mozna protoze od toho jsou fora? Diskusni fora? Rika Ti neco slovo diskuse?

btw, GPS na PSP je prakticky nepouzitelne

Odkaz ke komentáři

Dlouhou dobu jsem PSP pouzival jako mp3 prehravac, pak jsem ale dostal svuj prvni mp3 prehravac a zjistil jsem, jaka to byla blbost.

1) PSPcko hraje strasne potichu.. v metru bylo dost blbe slyset

2) PSPcko hraje hure, nez prumerny mp3 prehravac

3) PSPcko vydrzi mene, nez prumerny mp3 prehravac

4) PSPcko je strasne velke a neskladne

5) nedaji se prepinat skladby poslepu.. Je treba minimalne odholdnout.. No, proste vzit ho do ruky.

6) PSP nema dobry media manazer - tzn. neco jako v iPodu, resp. v kazdem prum. mp3 prehravaci, kde se da vyhledavat dle alba/autora atp.

7) PSP nescrobbluje na last.fm (to se ale tyka pouze iPodu a par dalsich prehravacu s rockboxem napr.)

[noparse]8)[/noparse] Pri vypojeni sluchatek (omylem) zacne PSP hrat na plne koule vsude kolem (trapas?)

.. to jsou duvody, proc uz bych PSP na prehravani hudby nikdy nepouzival a proc jsem rad za iPoda .. Kazdy si to preberte jak chcete.. Ja ale na PSP poslouchal kazdy den hudbu cca pul roku - rok a ted mam jasne srovnani..

S tím musím plně souhlasit, až na jeden detail iPod (nano,classic) je na tom z hlasitostí uplně stejně možná i hůře...

Odkaz ke komentáři

Classic a Touch na tom s hlasitosti neni stejne, jako PSP. Mam Classica 5,5. generace, Touche jsem mel a PSP mam. PSP hraje nejpotiseji. At do toho hodim pecky nebo Porta Pro. Jeste nejsem tak hluchej, abych nerozeznal hlasitost. Abych slysel neco z PSP, kdyz jedu v metru, musim ho dat naplno. Abych slysel neco z Classica, staci mi polovina. Abych slysel neco z Touche, musel jsem mit 3/4 hlasitosti..

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu