Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Programování v LUA - pomoc a rady


andre06

Otázka

Zdravím, chtěl bych se naučit programovat ve scriptovacím jazyku LUA, tak abych byl schopen programovat aplikace pro psp. Již před nějakým tím rokem jsem se s LUA setkal a teď jsem se rozhodl se do toho pořádně opřít.

Proč sem píši?

Potřebuji od vás, kteří s tím mají zkušenosti pár rad a dobrých tipů. Sháním nějaký pořádný tutoriály jak s LUA začít. Jediný co jsem našel a shledal výborným jsou tuty od evilmana, přehledné a vše vysvětlené, vše dobře komentuje a ukazuje funkce na příkladu. Hledám nějakou knihu, klidně online nebo na stažení, která by mi pomohla a díky které bych se mohl komplet naučit LUA. Našel jsem jich pár, ale vždy je to spíše výčet funkcí a žádné příklady na pochopení. Všechny co jsem našel jsou obecně pro LUA a dobře vím, že LUA na psp je trošičku odlišná v pár ohledech, tak bych rád našel něco co se věnuje tvorbě na psp a je to určeno široké věřejnosti. Také hledám kdyžtak něco, kde jsou vypsány veškeré funkce, které jdou na psp.

Popřípadě jestli znáte nějaké dobré aplikace, které by mi pomohli nebo jste zkušení programátoři v LUA tak mě prosím trošku nasměrujte správným směrem.

Časem až bych byl zkušenější bych sem mohl přidávat tutoriály atd, abych pomohl i ostatním, s LUA to myslím vážně!

Prosím vyvarujte se odpovědím typu jdi do C/C++, kvůli rychlosti atd.

Díky všem za odpovědi a za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Sice to už vše mám projité ale díky moc za ty linky, měl bych poslední otázku, který současný lua player na psp je nejlepší a přehrává i wav a mp3, je spousta LUA playerů, tak se chci zeptat, který je na tom nejlíp.

Je škoda že co se týče psp, tak máš pravdu, moc toho není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu