Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Sdílení souborů v PC

Jonny1619

Otázka

Ahoj, co byste mi poradili, když hledám nějaký program, aby se dali sdílet soubory (na XPčkách)? Hledám program, který by se nainstaloval na obou dvou PC a byly všechny soubory přístupné i na druhém pc.

Našel jsem program Samba http://www.samba.org/

, který by měl být dobrý, doporučili byste mi ho, máte s ním zkušenosti?

Vím, že se to většinou nastavuje přímo v tom windowsu, ale já hledám nějakou alternativu ve formě programu, který bude uživatelsky přívětivý:).

Doufám, že mě chápete. Prostě mi jde o sdílení souborů a o to, aby se třeba dali i "sdílet" programy, nevím totiž, jestli to spadá do sdílení souborů:).

Odměním se THX, poraďte pls:bash:;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Samba je prave z Windows prevedena i na linux :) Ale "original" je Widloidni :)

SSHFS je prenaseni souboru po ssh. Musis mit na pc spusteny sshd a pristupovat pak k tomu muzes treba pres winscp. sshd na Windows zprovoznis leda pres cygwin.

Podle toho na co - na normalni sdileni v domaci siti bych volil standartni sdileni ve Windows (sambu), protoze nepotrebuje zadne dodatecne programy a je celkem pohodlna a spolehliva. Pokud chces pristupovat na linuxackou masinu, tak bych na ni pristupoval pres sshfs, protoze sshd je obsazeno snad v kazdem distru a jeho zapnuti je primitivni. K tomu vsemu je sshfs velice bezpecne - pouziva velmi silnou sifru. Pokud sdileni mezi Win masinama a v kazdem pripade se chces vyhnout stnd. sdileni (samba), tak bych vsude rozchodil nejake FTP servery a pristupoval bych na to treba pres filezillu nebo primo pres pruzkumnika - kterej take umoznuje pripojeni k ftp. (nebo pres totalcommandera.. to uz je jedno). Pokud mas v siti same Macy, tak ty maji zase sve sdileni..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu