Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

720p nebo 1080i

pepa2460

Otázka

24 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Já bych volil 720p. Ale nevyznám se v tom. Myslim že 1080i vynechává každej druhej řádek(nebo něco takovýho jsem slyšel:D)

To je hovadina. Nevynechává, jen střídavě zobrazuje lichý a sudý řádky. Pokud by to bylo v dostatečně rychlý frekvencim výsledek by mel bejt mnohem lepší než 720p. Ještě jsem to ale nezkoušel - jen teorie ... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 0
To je hovadina. Nevynechává, jen střídavě zobrazuje lichý a sudý řádky. Pokud by to bylo v dostatečně rychlý frekvencim výsledek by mel bejt mnohem lepší než 720p. Ještě jsem to ale nezkoušel - jen teorie ... :-)

tak ja az to otestuju, napisu tady o tom jake je to v praxi, jen nevim, jestli je rozdil v zobrazovani mezi plasmou a LCD...

Odkaz ke komentáři

• 0
tak ja az to otestuju, napisu tady o tom jake je to v praxi, jen nevim, jestli je rozdil v zobrazovani mezi plasmou a LCD...

Rozdíl asi je, když bude mít LCD vysokou reakční dobu, tak to bude asi minus ... nebo plus ? Napadají mě argumenty jak pro, rak proti ... :-)

V každém případě to vyzkoušej a poreferuj, prosím, docela mě to zajímá ...

Odkaz ke komentáři

• 0
Když mi poradíte na čem to nejlépe odzkoušet, případně link na nějaké testovací video šel bych do toho taky.

Asi nejlépe TV HD Ready (nevím, jestli Full HD je vhodná - jestli ano, můžu to vyzkoušet taky) a nějaký zdroj signálu (PS3 - jestli umí 1080i ... to si teď nejsem jistý) ... a je to ... :-)

Odkaz ke komentáři

• 0
Asi nejlépe TV HD Ready (nevím, jestli Full HD je vhodná - jestli ano, můžu to vyzkoušet taky) a nějaký zdroj signálu (PS3 - jestli umí 1080i ... to si teď nejsem jistý) ... a je to ... :-)

Já se ptal po obsahu (video) s nějakým popisem (print screen) jak to vypadá na nadupané mašině. Mám totiž na své HD ready automaticky nadetekováno a nastaveno PS3 1080i.

Odkaz ke komentáři

• 0

imho bude obraz logicky lepsi pri 1080i pokud to hra podporuje.. dyt 720p=1280px a 1080i=1920px na sirku (posilano po pul snimkach). Otazka je, jak se plazma popere s tim interlacingem a jestli ti to nebude pripadat plynulejsi pri pohybu na 720p. Take je imho dulezite v jakem formatu je ta hra udelana a jestli posila 1920px na obraz (1080), nebo jen 1280px (720) a upscaling provadi az plazma.

Odkaz ke komentáři

• 0
imho bude obraz logicky lepsi pri 1080i pokud to hra podporuje.. dyt 720p=1280px a 1080i=1920px na sirku (posilano po pul snimkach). Otazka je, jak se plazma popere s tim interlacingem a jestli ti to nebude pripadat plynulejsi pri pohybu na 720p. Take je imho dulezite v jakem formatu je ta hra udelana a jestli posila 1920px na obraz (1080), nebo jen 1280px (720) a upscaling provadi az plazma.

jde o hru GT5P...

Odkaz ke komentáři

• 0

TV je uz 2 roky stara, jedna se o model Philips 42PFP5532D/05 tak nevim, Suported PC resolution mi to pise 1024x768 HD format 480p, 480i, 576p, 576i, 720p a 1080i moudrejsi asi budu, az dorazi playko, zatim jeste neni skladem, ale snad uz brzo bude, snazim se jen zjistit jak co nastavit nez si s tim zacnu hrat... Pokud to bude stat za ho*no, nejspis poridim novou TV, uvazuju o teto LG 50PS3000 50" 1080p Plasma TV tak na ni muzete psat recenze...

Odkaz ke komentáři

• 0

pepo vubec bych to neresil.. rozdil mezi 720p a 1080i prakticky nepoznas.. navic drtiva vetsina ps3 her je v 720p a na televizi se to posila podle toho jak to nastavis v PS3..tzn. v nastaveni PS3 mej klidne 1080i a moc to neres.. ono to fakt nebude hodne znatelny

Odkaz ke komentáři

• 0
pepo vubec bych to neresil.. rozdil mezi 720p a 1080i prakticky nepoznas.. navic drtiva vetsina ps3 her je v 720p a na televizi se to posila podle toho jak to nastavis v PS3..tzn. v nastaveni PS3 mej klidne 1080i a moc to neres.. ono to fakt nebude hodne znatelny

ja vim, vsiml jsem si, ze vetsina her je jen 720p takze to asi nebude tak znatelny rozdil, akorat nevim, jestli moje TV uz neni stara :) no, ale stejne, kdyz jsem dneska pritelkyni predlozil navrh na novou TV, koukala jako z jara, ze pry naco, kdyz jsme nedavno jednu koupili, tim nedavno mysli 2 roky :) takze se asi budu muset spokojit s tim, co je...

Odkaz ke komentáři

• 0
ja vim, vsiml jsem si, ze vetsina her je jen 720p takze to asi nebude tak znatelny rozdil, akorat nevim, jestli moje TV uz neni stara :) no, ale stejne, kdyz jsem dneska pritelkyni predlozil navrh na novou TV, koukala jako z jara, ze pry naco, kdyz jsme nedavno jednu koupili, tim nedavno mysli 2 roky :) takze se asi budu muset spokojit s tim, co je...

Nevim jestli Ti to k necemu pomuze, ale byl jsem trosku nepresny.. v menu PS3 mam nastaveno 1080p, ale kdyz zapnu hru delanou v 720p, televize sama ohlasi, ze zobrazuje 720p podle zdroje, tzn. ono je "celkem jedno" co si v ps3 nastavis. Je to jen neco jako max rozliseni, co muze poslat do TV. Jo mam taky Philipse (LCD) , konkretne 47PFL7642D/12.

Odkaz ke komentáři

• 0
Rozdíl asi je, když bude mít LCD vysokou reakční dobu, tak to bude asi minus ... nebo plus ? Napadají mě argumenty jak pro, rak proti ... :-)

V každém případě to vyzkoušej a poreferuj, prosím, docela mě to zajímá ...

Tak uz jsem to zapojil, jede to dobre, TV mi hlasi 1080p ale jede mi to na 1080i a kdyz stojim tak metr od TV, vydim jak tam neco kmita, ale jak jdu od TV dal, uz nevidim nic a u her to nevnimam vubec, takze asi tech 1080i bude dostacujici, teda, alespon zatim, nez se mi podari presvedcit pritelkyni, ze je nase TV uz stara :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak uz jsem to zapojil, jede to dobre, TV mi hlasi 1080p ale jede mi to na 1080i a kdyz stojim tak metr od TV, vydim jak tam neco kmita, ale jak jdu od TV dal, uz nevidim nic a u her to nevnimam vubec, takze asi tech 1080i bude dostacujici, teda, alespon zatim, nez se mi podari presvedcit pritelkyni, ze je nase TV uz stara :cheesygrin:

Zdravím - já to možná jenom upřesním: pokud máš jenom HD ready televizi (1280x720), tak tam sice 1080p signál dostaneš (pokud to TV podporuje), ale televize si jej přepočítá na poloviční rozlišení. Tohle se týká pouze hlavního menu PS3. Já bych ale nastavil 720p.Televize to pak nebude muset přepočítávat a mělo by ti zmizet to kmitání v menu. Jinak co se týká her, kromě snad pár vyjímek jsou všechny hry na PS3 v "malém" HD tedy 1280x720. A to tvoje televize zvládá.Tudíž u her by žádné kmitání být nemělo, protože televize jede ve svém nativním rozlišení.Pokud nemáš vysloveně špatný obraz (vinou televize), tak není FullHD televize k PS3 (zatím) vůbec potřeba. Howg.

Odkaz ke komentáři

• 0
Zdravím - já to možná jenom upřesním: pokud máš jenom HD ready televizi (1280x720), tak tam sice 1080p signál dostaneš (pokud to TV podporuje), ale televize si jej přepočítá na poloviční rozlišení. Tohle se týká pouze hlavního menu PS3. Já bych ale nastavil 720p.Televize to pak nebude muset přepočítávat a mělo by ti zmizet to kmitání v menu. Jinak co se týká her, kromě snad pár vyjímek jsou všechny hry na PS3 v "malém" HD tedy 1280x720. A to tvoje televize zvládá.Tudíž u her by žádné kmitání být nemělo, protože televize jede ve svém nativním rozlišení.Pokud nemáš vysloveně špatný obraz (vinou televize), tak není FullHD televize k PS3 (zatím) vůbec potřeba. Howg.

Dik za info, kmitani je pouze kdyz jsem v menu a vidim ho jen, kdyz jsem kousicek od TV a nebo kdyz se divam nekam jinam, tak to taky trosicku registruju, ale hry jsou naprosto dokonale, ja ted hraju GT5P a to je parada, pokusim se to nastavit na 720p jestli v tom bude nejaky rozdil, ale asi ne, no, uvidim, kazdopadne dik...

Odkaz ke komentáři

• 0

tak jsem to prenastavil na PS3 na 720p a kmita je daleko vic videt, vratil jsem to zpet na 1080p a je to v pohode... kazdopadne kdyz sedim na sedacce, zadne kmitani ani neregistruju, takze jsem zatim nadmiru spokojeny :-D

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu