Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Rozlišení ve hrách (720p vs 1080p)

Otázka

Odesláno

Zdravím - mám dotaz. Mám PS3 připojenou k FullHD televizi od Toshiby.V menu PS3 mám nastavené rozlišení na FullHD (tedy 1920x1080 - neboli 1080p). Některé hry mají vzadu na obalu napsáno, že běží již v plném HD. Teď jsem rozjel Batman:Arkham asylum a ten by měl běžet v tomto rozlišení. Na svojí televizi nemám možnost nikde zjistit, jaké rozlišení zrovna ukazuje (možná že jo, ale v manuálu to nikde není a zkoušel jsem snad všechno).Proto se chci zeptat, zda když spustím hru, která to plné HD podporuje a mám i televizi, která to umí, zda se toto rozlišení vybere automaticky nebo je potřeba to nejdřív někde nastavit v menu PS3.Nebo pokud mám 1080p nastaveno v menu, tak ho pak ps3 pouští i ve hrách, které to umí automaticky. Pocitově bych řekl, že ta hra jede jenom v 720p, ale to nemůžu říct na 100%. Nevíte někdo, jak to je? Ve hře nikde možnost změnit rozlišení není. To samé to je u GTA4, které také deklaruje, že jede v plném HD.

Díky předem za odpověď.

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Odesláno
pousti takto vsechny hry tedy 720p hry upscaluje takze stale vypadaji jako 720p rozdil mezi temito rozlisenimy neni moc videt dokud se neco nehybe nebo neleskne etc. respektive pokud mas v ps3 nastaveno 1080p tak vsechny hry se snazi jet v 1080p

To je lež....

Příklad: GTA IV/Arkham Asylum: Jede jenom v 720p i když zaškrknete všechna rozlišení, i 1080p - můžu to zjistit přes tv, narozdíl od Reloaded..... a když zaškrknete JEN 1080p tak to jede v 1080p.... zaškrtává se to myslím v settings-dispay-a dál si to už každý najde sám....

Reloaded: Nepletl ses, nejede to v 1080p.... já ale ten rozdíl ani nevidím... Sony říká že je některé hry lepší nechat v 720p -jak to PS3 dělá- aby to PS3 zvládal....- důvod proč si koupit Xbox 360- má větší pamět RAM.. asi 2x tak větší...- lepé zvládá 1080p......

• 0
Odesláno
důvod proč si koupit Xbox 360- má větší pamět RAM.. asi 2x tak větší...- lepé zvládá 1080p......

v podstatě máš pravdu, že xbox to zvládá lépe, ale pamět mají obě konzole stejnou, takže jsi mimo. Xbox360 má 512MB sdílenou mezi CPU a GPU. Kdežto PS3 má obě rozdělené CPU (256MB) a GPU (256MB), cili taktez 512MB. Xbox má tu výhodu, že máš-li hrát hru, která vyžaduje větší zaměření CPU a méně na grafiku, je to lepší, neboť procák může zabrat až 70% z celkové RAMky.

btw, PS3 nepoužívá klasický RAMky, ale specializovaný, tzv. "Rambus", který se nepoužívá v uživatelských PC, ale např. v serverech. Toshiba je cpe i do TV, protože ta jejich rychlost je fakt super!

http://en.wikipedia.org/wiki/Rambus

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu