Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Htc touch hd

Gugiamara

Recommended Posts

Zdravim, uvazuji o koupi HTC TOUCH HD, recenze jsem si projel...je mi chybi nejake ty bezne postrehy uzivatelu, mate s nim nekdo zkusenosti? Kde nejlepe shanet aplikace a podobne veci? Nic zamereneho na HTC Touch HD jsem nenasel /alespon ne CZ/.

Btw, doplnujici otazka - je TOUCH HD lepsi nez HERO? Nemyslim na papire, ale konkretni duvody.

Diky vsem za postrehy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Touch HD mám. Vystřídala už jsem spousty PDAček. Žádný lepší než je HD jsem nikdy neměla. Opravdu tomu není co vyčíst. Displej suprovej, rozlišení skvělé. Na filmy/seriály se na tom kouká fakt dobře. GPS fakt citlivý, ale to je u všech HTC.

Aplikace stáhneš téměř všude, nejvíce jich asi najdeš na WF. Fungují skoro všechny běžné aplikace jako pro ostatní PDA. Jen pár her díky absenci harware šipek a vysokému rozlišení nefungují správně.

No a srovnání k HERO - ten má táta, no.. Na první pohled je samozřejmě o dost menší a lehčí. Nikdo mě nechytejte za slova...já bych to popsala tak, že Android je odlehčená varianta Win Mobile - je takový celkově jednodušší, ale bojím se toho, že ještě moc aplikací na to není. Jako základní jo, ale rozhodně milionkrát víc jich máš na Win Mobile. Android je prostě takový více "user friendly" - celkově funguje lépe už od základu. Do Win Mobile musíš doinstalovat spoustu věcí navíc, aby to fungovalo přesně dle tvých představ.

Nějak mě nenapadá, co ti napsat... pokud se na něco konkrétního chceš zeptat, tak se ptej. Myslím, že dokážu celkem dobře srovnávat tyhle mašinky. Případně PM pokud chceš.

Odkaz ke komentáři

Fakt má nové ovládací prostředí??? :D Jaké? Prd má..má stejné co HD. Win 6,5 a THC Sense místo TouchFlow3D, ale to mám i na mém HD.

Ale taky cena je 2x taková - to si zapoměl dodat.... Ale pokud mu nejde o cenu - není o čem diskutovat - HD2 je určitě top co dnes je možné koupit, ale taky si za to pěkně nechají zaplatit.

Odkaz ke komentáři

Diky vsem za odezvu. Tak na cene samozrejme zalezi, nejsem takovej maniak, abych dal za ,,mobil,, 16k. Proto se rozhoduji mezi Touch HD a Hero. Vim, ze Sense v Hero bylo prvne hodne zabrzdeny, ale po tom velkym ofiko updatu je to vazne zihadlo. A mozna se pletu, ale podle me ma Android velkou budoucnost, aplikaci uz je hele taky dost. A prave to user-friendly prostredi me laka, nejsem takovej ten kutil, co si s necim hraje dve hodiny, aby to bylo podle jeho predstav...:-)

Co treba multimedia, na cem jsou hezci filmy (Touch HD ma sice velkej displej, ale jen 65k, tak by to melo bejt teoreticky na nem horsi), kvalita reproduktoru stejna? Neni ten nezvyklej design u Hera v realu hodne prisernej?

btw- zuzkys, psala si, ze mas Sense na Touchi HD, to je nejaka utilitka nebo plnohodnotny Sense rozhrani se vsim vsudy?

Edit2 - jak tak na to koukam, da se HD2 sehnat i za 13 a do Vanoc to na aukru urcite spadne k 12 a to uz neni oproti HD a Hero takovej rozdil...ja mam ale porad strach z tech Win Mobile, doted jsem mel tu cest jen se symbianem a iPhone OS, kdyztak mi zuzkys bude delat osobniho poradce do zacatku :-)

Odkaz ke komentáři

Ja ti můžu říct, že nějakou zkušenost s win mobile mam. Je mi jasný, že ti co ho maj mě teď asi ukamenujou za to co řeknu, ale je to prostě pravda. Pokud jsi měl symbian a iphone, tak win mobile je oproti tomu o dost horší a teď nemluvim o funkcích nebo o něčem jiném, ale čistě o systému vhodném pro mobil. Já jsem WM měl a prostě neni na to spolehnutí teď mám zase symbian a je to uplně o něčem jinym. Mě taky láká přístroj typu HTC HD, ale asi bych si ho jako jeden telefon pro telefonování nekoupil, protože ta nestabilita u WM prostě je a zatím nedokázali udělat WM na který by se dalo spolehnout. Symbian vypadá oproti WM jednodušší, ale možnosti systému jsou skoro stejné akorád WM má asi víc možností hrabat se v systému. O kvalitě WM už svědčí právě těch 65k barev, protože to neni chyba telefonu, ale systému kterej víc zobrazit neumí.

Odkaz ke komentáři

Marek: Mám plnohodnotný Sense s WM 6.5, je to neoficiální ROM, ale právě ty neoficiální jsou super v tom, že jsou mnohem rychlejší jak originál a navíc mnohem stabilnější.

Android určitě svojí budoucnost rozhodně má, právě proto, že se podle mě nesnaží předčít Win Mobile, ale chce jít společně s ním a nabídnout dobrý user friendly telefon těm lidem, kteří se nechtějí hrabat ve Win mobile a přitom chtějí hodně slušnej jak to říct multimediální stroj. Upřímně řečeno, až tak v aplikacích na Android se neorientuju, viděla sem telefon u táty asi půl hodiny na návštěvě a on ho měl právě úplně nový z práce. Win Mobile nastavíš jednou na začátku a pak už ti vše funguje jak chceš - to je otázka najít si nějaké aplikace, které ti vyhovují (můžu klidně poradit, co vyhovuje mě) a pak už máš vystaráno. Osobně si myslím, že ty si musíš hlavně rozmyslet jestli chceš velký displej s větším rozlišením, nebo ti stačí menší. Rozmysli, zda se chceš dívat na filmy/seriály a jak často. Samozřejmě na HD je to lepší, to že má "65k" osobně si myslím, nepoznáš. Ten displej je opravdu jemný a fakt pěkný. (Opravdu nemám potřebu vychvalovat něco, jen protože to mám já - jsem objektivní).

Co se týče cen. No dnes se dá HD sehnat na aukru nevím, kolem 8tisíc předpokládám. Na Vánoce bude určitě naprostej boom výprodeje tohoto telefonu, protože každý bude chtít právě nový HD2. Tak cena půjde ještě dolů. HD2 na Vánoce podle mě nezlevní, je to přeci jen furt čerstvá novinka. Na venek HD2 a HD moc veluký rozdíl nemají. Displej ač 3.8" ku 4.3" není moc rozeznatelný - přeci jen půl palce na uhlopříčku není zas takový zvětšení. O vnitřnostech je to samozřejmě úplně někde jinde.

No a vzhled Hera, no nevím - to si musíš mrknou na nějaký videjko, nebo se mrknout v obchodě - každý máme jiný styl, co se nám líbí. Mě se třeba docela líbí. Ale taky se mi líbí jednoduchý styl HD. To je těžký, to ti nepovím.

Freeman: Neber si to špatně, ale právě pro lidi jako jsi ty tu existují Symbiany, iPhony a Androidy - tzn máš téměř vše jako win mobile, ale nemusíš to vše ovládat. Win Mobile je super věc, ale musíš s tím umět, ale stejně tak se symbianem. To že ne nestabilní je opravdu jen blábol. Mě se za kolik let co používám Win Mobile nestalo, že bych nemohla udělat to co právě chci.. Ano občas třeba jednou za týden je dobré udělat softreset, což je vlastně to samé jako když u psp dlouze podržíš off a úplně se vypne, ale to se musí s každým přístrojem. Nestabilita opravdu ne. A jestli si myslíš, že kvalita WM telefonů je špatná.. ok mysli si to, ale právě jen proto, že si nezvládl základy používání.

Edit:

Marek: Strach z Win mobile určitě neměj. Máš PC, notebook? Máš tam Windows? Je to úplně stejné......

Odkaz ke komentáři

zuzkys to napsala, že já bych to líp nezvládnul :D jen jsem chtěl ještě dodat, že wm má svoje mouchy, ale celkově jsou výsledkem dlouholetého vývoje, několika verzí, implementace mnoha malých detailů, které uživatelé žádali atd atd. Možná základní chybou v začátcích wm byla snaha co nejpodobněji přenést okna z velkého pc s myší na malé dotykové zařízení, ale dneska jsou wm velice příjemný a stabilní os, v mezích možností to nej, co na kapesní zařízení je. Android jsem měl tu čest osahat si asi půl hodiny na prodejně, nemůžu k němu moc říct - snad jen to, že rolovací kulička uměla na G1 rolovat jen rovně nebo vertikálně, ne šikmo, zvláštní. Jaké jsou na něj aplikace nevím, ale myslím, že ho čeká ještě pár let usilovného vývoje, než dosáhne kvalitou na wm. Ony i ty drobné detaily dělají systém dobrý - a android je tu příliš krátce na to, aby je stihl všechny odladit..

Odkaz ke komentáři

Freeman: Neber si to špatně, ale právě pro lidi jako jsi ty tu existují Symbiany, iPhony a Androidy - tzn máš téměř vše jako win mobile, ale nemusíš to vše ovládat. Win Mobile je super věc, ale musíš s tím umět, ale stejně tak se symbianem. To že ne nestabilní je opravdu jen blábol. Mě se za kolik let co používám Win Mobile nestalo, že bych nemohla udělat to co právě chci.. Ano občas třeba jednou za týden je dobré udělat softreset, což je vlastně to samé jako když u psp dlouze podržíš off a úplně se vypne, ale to se musí s každým přístrojem. Nestabilita opravdu ne. A jestli si myslíš, že kvalita WM telefonů je špatná.. ok mysli si to, ale právě jen proto, že si nezvládl základy používání.

Edit:

Marek: Strach z Win mobile určitě neměj. Máš PC, notebook? Máš tam Windows? Je to úplně stejné......

To jestli se vyznám nebo nevyznám ve WM nemůžeš vědět, tak tady nepiš takový bláboly. A o tom, že mam pravdu mě ještě víc přesvědčil ten tvůj odstavec určený Markovi. "Je to úplně stejné......" ano to si myslím také je to úplně stejně nestabilní. Neříkej mi, že si u windows na pc nikdy nemusela dělat restart a o tom to právě je já s telefonem potřebuju volat ne si nejdřív udělat reset a pak abych si mohl zavolat. A navíc u WM stejně jako u windows na pc klesá rychlost systému s hodně doinstalovanými aplikacemi tohle se mi u symbianu nikdy nestalo a to jich tam mam asi 100.

Odkaz ke komentáři

To jestli se vyznám nebo nevyznám ve WM nemůžeš vědět, tak tady nepiš takový bláboly. A o tom, že mam pravdu mě ještě víc přesvědčil ten tvůj odstavec určený Markovi. "Je to úplně stejné......" ano to si myslím také je to úplně stejně nestabilní. Neříkej mi, že si u windows na pc nikdy nemusela dělat restart a o tom to právě je já s telefonem potřebuju volat ne si nejdřív udělat reset a pak abych si mohl zavolat. A navíc u WM stejně jako u windows na pc klesá rychlost systému s hodně doinstalovanými aplikacemi tohle se mi u symbianu nikdy nestalo a to jich tam mam asi 100.

Freemane.... radši už nic nepiš... ztrapňuješ se čím dál tím víc...

Odkaz ke komentáři

aa jak je na tom hd s plynulosti, prece jen hd2 ma 1ghz snapdragon...jak hd prehrava videa (to je pro me hodne dulezity)?

Marku plynulost videí je normální. Já si tam házím normální videa z PC, nic nekonvertuju takže film má třeba 1GB a v pohodě to jede bez žádných zadrhávání.

Odkaz ke komentáři

freeman: tak ale férově napiš, že u symbianu zase klesá rychlost kvůli jiným záhadným věcem - u mojí nokie Nseries mám například cca 1000 uložených sms, 800 fotek, 200 kontaktů, a menu mi běhá 2x pomaleji než na začátku používání. A někdy si teda pěkně počkám, než se dostanu do prohlížeče fotek. Potom ta Wifi na symbianech,to je opravdové neštěstí, vyhledávání sítě někdy zablokuje mobil i na 15 sekund, někdy do vyndání baterky. To, že MP3 přehrávač je totálně zabugovaný, že je stále neodstraněna i záhadná chyba při připojení sluchátek, kdy se mobil občas restartuje nebo kousne, to už je jen detail. A to jsem měl N82, E71 a teď mám už rok N78 a i přes tyhle chyby jsem s ní spokojený-jen chci říct, že padání wm a nepadání symbianu je pověra.

Odkaz ke komentáři

Já klidně napíšu že symbian neni bezchybný, ale je bezchybný ve věcech, které jsou důležité pro mobilní telefon. To co píšeš se mi teda nikdy nestalo, ale neříkám že to neni možné záleží na výkonu telefonu a taky na verzi firmware. U nokií se symbianem je známo, že první firmware je nedoladěný, proto si kupuji vždy telefon co už má k dispozici nový firmware např. teď mám N95 8GB a kupoval jsem ho s firmwarem od t-mobilu. Telefon byl docela pomalý a divně se choval, ale po upgrade na nejnovější z toho byl úplně jiný telefon. Já třeba sms nikdy nemažu a nestalo se mi že by mi to spomalovalo telefon, ale jak říkám možné to je protože telefonu chvilku trvá než projde celou paměť a naindexuje všechny zprávy. Prostě podle mě neni WM vhodný systém pro mobil, protože když jsem ho měl tak se mi stalo, že se mi proste nechtěl zobrazit telefoní seznam. Pomohl až hard reset a tohle se mi stalo u dou telefonů s WM a neni to chyba jenom u mě, protože dva známí měli stejnou chybu a přitom to byl jiný telefon takže chyba telefonu to nebyla. Právě proto si myslím, že WM neni vhodný systém pro telefon, když potřebuju třeba nutně volat a stane se mi tohle. Jinak ty ostatní funkce až takovou prioritu nemají telefon by měl mít hlavně kvalitní a spolehlivé telefonní funkce a to symbian má. Jinak nevim co se ti stalo z tou wifi že ti zasekne telefon tohle se mě ještě nestalo, ale je pravda že wifi u nokie neni nic extra parkrát se mi stalo že se sama o sobě odpojila, ale to neni tak důležitý, protože je to pouze vedlejší funkce (i když ji dost používám) hlavní je telefonování od toho je to taky telefon. Jenom k tý wifi dodám, že v porovnání s iphonem mam silnější signál což mě dost překvapilo.

zuzkys: to že napíšu svuj názor neni ztrapňování a aspoň píšu k tématu narozdíl od tvého spamu.

Odkaz ke komentáři

Je pravda, ze u HD2 me WM hodne odrazuje, zelbohu ze tam neni Android, ale predpokladam, ze u mobilu za 15 tis by mel vsechno slapat, jak podratku.

Zuzkys - takze rikas ze avicka bezi v pohode? Me nedela problem si to zkonvertit na mp4, ale jde mi o to, aby treba video ve slusny kvalite bezelo tak jak ma...stale vic a vic premyslim nad HD2 - i v zahranicnich recenzich pisou, ze je dokonce lepsi a rychlejsi nez iPhone 3gs a to uz jsou silna slova = patrne nejlepsi stroj soucasnosti...

Odkaz ke komentáři

No a srovnání k HERO - ten má táta, no.. Na první pohled je samozřejmě o dost menší a lehčí. Nikdo mě nechytejte za slova...já bych to popsala tak, že Android je odlehčená varianta Win Mobile - je takový celkově jednodušší, ale bojím se toho, že ještě moc aplikací na to není. Jako základní jo, ale rozhodně milionkrát víc jich máš na Win Mobile. Android je prostě takový více "user friendly" - celkově funguje lépe už od základu. Do Win Mobile musíš doinstalovat spoustu věcí navíc, aby to fungovalo přesně dle tvých představ.

tady ti zuzkys něco napsala na 1.stránce :)

Odkaz ke komentáři

Je pravda, ze u HD2 me WM hodne odrazuje, zelbohu ze tam neni Android, ale predpokladam, ze u mobilu za 15 tis by mel vsechno slapat, jak podratku.

Zuzkys - takze rikas ze avicka bezi v pohode? Me nedela problem si to zkonvertit na mp4, ale jde mi o to, aby treba video ve slusny kvalite bezelo tak jak ma...stale vic a vic premyslim nad HD2 - i v zahranicnich recenzich pisou, ze je dokonce lepsi a rychlejsi nez iPhone 3gs a to uz jsou silna slova = patrne nejlepsi stroj soucasnosti...

HD2 je samozřejmě rozhodně lepší než HD. Stoprocentně, prostě 1ghz procesor už je pěkný rozdíl. Pokud na něj máš prachy, tak ho ber. Musíš brát v potaz to, že HD už je 2roky "starý" i když stále podle mě to nej po HD2.

Já nic nekonvertuju, vezmu avi 1gb a jede v pohodě. mp4 jsem popravdě asi ani nezkoušela - je pro mě zbytečné to konvertovat. S iPhonem bych to možná neporovnávala, to jsou dva rozdílné telefony, systém atd.

Freeman: Jestli já mám spam.. tak ok. Nezdá se mi, že bych tu spamovala. Prostě je jen škoda, že si něco neovládl natolik, že by ti to fungovalo a už hned říkáš jak je to špatné.

Odkaz ke komentáři

zuzkys: Já se tady s tebou nechci hádat je to prostě přesně o tom co jsem říkal, že lidi co maj WM si za nim stojí. Já jsem poznal více systémů, takže to neni o tom, že bych to hodnotil z pohledu zastánce symbianu, ale ten symbian je prostě pro TELEFON lepší (u telefonu beru jako hlavní funkci telefonování). Neni to o tom že bych neco neovládl já se ve WM vyznám a i kdyby byla pravda co tvrdíš a systém bych neuměl ovládat určitě by nebyla moje chyba že mi ze dne na den přestane fungovat telefoní seznam. Ten systém prostě neni doladěnej. Ano symbian taky neni perfektní, ale přijde mi že tam jsou telefoní funkce na prvním místě, takže když si koupim nový telefon se symbianem, tak jak už jsem psal že firmware je nedoladěný, ale nikdy se mi nestalo, že by to bylo znát na telefoních funkcích. Musim říct, že nějaký HTC mě taky láká dokonce jsem uvažoval o jeho koupi, ale né jako hlavní přistroj na telefonování z důvodů které už jsem psal.

Odkaz ke komentáři

FreeMan: Pro funkci telefonování je nejlepší, když mobilní telefon nemá žádný, že?

Jen kvůli tomu tomu, že jsi ozkoušel různé systémy na kdovíjak starých mobilních telefonech neznamená, že tomu tak je dosud.

A také je důležité v ohled brát to, že HTC jsou spíše komunikátory, které slouží podnikatelům, ikdyž dnes bych si spíše vybral Nokii N900.

A co se týče narážek do zuzkys, nespamuješ náhodou ty? Zakladatel tohoto topicu se jasně zeptal na zkušenosti s HTC TOUCH HD a HTC HERO, neptal se na tvoje teoretické znalosti. :-)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu