AlexXx Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Čus, tak jsem přišel na to, že taktování je super věc. Zatím taktuji jen grafiku přes RivaTuner a spousta her mi de lépe. Což jsem teda dost rád. Už se mi to 2x restartovalo, tak jsem musel dát méně MHz, tak hledám hranici. Procák jsem ještě nezkoušel, protože ten mám ještě dobrej a celkem se o něj bojím. Intel je prý na přetaktování blbej(větší nebezpečí zhoření), lepší je AMD, tak až mi něco nepůjde, tak to začnu studovat. No vždyť kdo chce moc, nemá nic.:) Co vy? Zkoušíte přetaktovávat? Grafika: http://www.svethardware.cz/disc_doc-...60036A4F6.html Procesor: http://www.extrahardware.cz/pretakto...ro-zacatecniky Další: Jak na přetaktování - Úvod a vysvětlení základních pojmů Jak na přetaktování - Core i5 750 a socket LGA 1156 Jak na přetaktování - Athlon II a Phenom II pro AM3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oboda7 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 když už teda,mám noob otázku jde přetaktovat i ntb?? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WoKo_O Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Mirne..az budu mit lepsi ramky tak to vyzkousim..takhle to mam nestabilni..jelikoz mam otevrenej nasobic tak zvednu procesor a pak mozna vyzkousim i grafiku..i kdyz kuli par FPS.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cartman182 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 Jakou grafiku si taktoval ? ATI x INVIDIA EDIT : NVIDIA dyžtak aji typ ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 to pretaktovani za super vec moc nepovazuju, vzhledem k tomu ze to spousta "overclockeru" pali jak muze .. na co nejvyssi frekvenci a obcas ani nevi ze maj udelat todle a tamto nedej boze ze pretaktovavaj este s boxovym chladicem (kdy na ukor tomu leze dost razantne teplota nahoru) nicmene to chapu kdyz sem mel novy pc tak sem taky chtel z "machroviny" taktovat .. tak sem taktoval... vysledek byl ze pc nebylo tak stabilni pri 100% zatezi (pusteny treba 3-4 narocnejsi programy ) tak pc hazelo BSOD (nicmene to uz bylo trochu vetsi OC x) ) potom jsem to trochu podtaktoval a bylo to ok.. nicmene pak jsem se na to vybodl a CPU nechal na defaultni frekvenci... to ze mi udela o 30 bodu v 3d marku (kterej stejne nehraju) bodu min me opravdu netrapi.. ;) grafiku netaktuju bo tam mam funkci "dual core cell" tzv > se podtaktovava ve 2d (coz dnes dela drtiva vetsina karet :) ) a jak mile ji pretaktuju tak se tato funkce "zrusi"/ano jde nastavit pomoci riva tuneru samostatnej takt ve 2d a 3d ale je to zbytecny pro me :) / ---- k OC ntb.. notasy výrazně doporucuju nepřetaktovávat at uz z duvodu (hodne) omezeneho chlazeni, snizeni vydrze baterky (nedostatek chlazeni muze vest az k prehrani ;) ) atd.... tot moje zkusenosti za nejakych 5-6 let co delam s pc x) doufam ze pomuzou ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 note¨book taktovat?!? :D jste blázni? :D na taktování si kupte normál pc:P u note jedině podtaktovat pro výdrž baterky :) EDIT: koukám že šuky to už napsal xDD tak sry :P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D@w3r Odesláno Listopad 20, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 20, 2009 borec od nás taktoval grafiku v ntb pak mu shořela a jelo mu to jen na nějakou tu integrovanou a když to chtěl reklamovat tak mu to neuznali :D tak že mazec no jinak já mám msi a to má přetaktování už v základu ;) z 2,4ghz mě to udělá 2,8ghz na C2D jo a k tomu chlazení stačí hrát celej den crysis a teplota je kolem 80C .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primátor3 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 ja si pamatuju jak sem tenkrat nataktoval Celeron D z default 2,4Ghz na 4,1Ghz s boxovanym chladicem :D To byl narez, Celeron D byl nejlepsi procesor na taktovani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 co se tyce celeronu a pentii (dnes defakto vsechny intely) se dobre taktovali (taktuji) oproti amd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sairus Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 ja mam Intel Celeron D 2,53 Ghz a nekdo tu napsal ze jsou nejlepsi na taktovani a ze s boxovym chladicem (coz mam ja) ho pretaktoval na 4,1 je to mozne jak jakym programem. jinak jak mam pretaktovat tu grafiku mam ATI Radeon 9550 128 mb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primátor3 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 To nebylo zadnym programem ale normalne v BIOSu a kdyz to padalo tak sem akorat mirne zvednul napeti :) Uz si nepamatuju jaka to byla deska, ale myslim ze P4VP-MX. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba741 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 dotaz mam ma dvoujadro od amd 2x2,6ghz a taktnul jsem to na 2,9ghz a nesli naistalovat programy atp nevite co s tim? uz to ma na defaultu ale dotaz :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Listopad 21, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 Cartman 182: Mám 8600GT a 512mb invidia. S noťasem by to šlo taky. Některé notebooky jsou na to přímo tvořené. Pokud máš ale obyčejný nějaký pracovní, tak to nezkoušej. Nebo si pořiď nějakou pořádnou desku pod notebook, která ti bude odsávat teplo. Nebo si rovnou pořiť vodní chlazení nebo kapalným dusíkem. xD Jdou taktovat ramky? xD To bych potřeboval. Ještě se mi jen u jedné hry a to CoD4 se mi stane, že mi totál zamrzne obraz a pomůže jen restart. To mám moc přetaktovné? Nebo co to způsobuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romik Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 já mám procák e2180 taktován z 2,0Mhz na 3,0Mhz, takže 50% zvednutej výkon, ale hlavně systém je naprosto stabilní i při nejvyšším zatížení. Teplota procáku 29-46 stupnů. Je to výborně nakonfigurováno (hrál jsem si s tím dlouho) , kvalitní RAMky, ale hlavně nejdůležitější je CHLAZENÍ http://s2.imgupload.cz/img/--/96298/tVRkm/jpg.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Listopad 21, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 já mám procák e2180 taktován z 2,0Mhz na 3,0Mhz, takže 50% zvednutej výkon, ale hlavně systém je naprosto stabilní i při nejvyšším zatížení. Teplota procáku 29-46 stupnů. Je to výborně nakonfigurováno (hrál jsem si s tím dlouho) , kvalitní RAMky, ale hlavně nejdůležitější je CHLAZENÍhttp://s2.imgupload.cz/img/--/96298/tVRkm/jpg.jpg Procesor taktujete přes BIOS? Na procesory jsou taky nějaké programy ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primátor3 Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 ne, tak se taktuje grafika. Procesor se taktuje pres BIOS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sairus Odesláno Listopad 21, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 a kde tam navod jestli by byl diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Listopad 21, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 21, 2009 a kde tam navod jestli by byl diky Grafika:http://www.svethardware.cz/disc_doc-N93020C3BF0983386C1256FF60036A4F6.html :wohow: Procák:http://www.extrahardware.cz/pretaktovani-procesoru-pro-zacatecniky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexXx Odesláno Listopad 22, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 22, 2009 Nejlepší kec. Kámoš takej expert se ptal jednoho kluka. "Kde je BIOS?" Jo tak ten si musíš koupit myslím .:cheesygrin::cheesygrin::cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rygi Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 hele já taktoval procesor amd athlon xp z 1150 Mhz na 2150 Mhz běhá stabilně při plnym zatížení .Má okolo 45 až 53 stupňů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbora Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 Helpne mi nekdo jak to muzu pretaktovat ? siklo by se mi to nvidia geforce 6600 FX RAm ddr 786 mb Cpu pentium 4 2.80 slo by to pls? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matof Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 Tak se podívejte na můj procák co z něho udělali chudinka....(6gHz nechápu) :-D http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/13303?start=5 Né ono opravdu AMD teď jde krásně taktovat já zatím jedu na 3,2gHz, protože to prostě stačí!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbora Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 Jak zjsitim zda se dobre nataktoval grafu ? ze 400 na/520 a ze 500 na 620 .. ? este se vrhnu na ten procak xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapr Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 Tak se podívejte na můj procák co z něho udělali chudinka....(6gHz nechápu) :-D http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/13303?start=5Né ono opravdu AMD teď jde krásně taktovat já zatím jedu na 3,2gHz, protože to prostě stačí!! proc chudinka?je to Black Edition a je to chlazeny dusikem takze by to mel zvladnout v pohode....akorat to chlazeni bude drazsi..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sairus Odesláno Listopad 24, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2009 ty vado ja budu mit AMD Phenom II x4 940 Black Edition pujde taky suprove taktovat jako ta 955-ka ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.