Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Formátování

renatka

Otázka

Dobrý den

poradil by mi tu někdo, jak mám naformátovat flashku? Dostala jsem velkou flashku ( o velikosti 64gigabajtů) ale nepodařilo se mi ji naformátovat.

Nevíte někdo co s tím?

Anebo nechtěl by jste ji někdo? Mám svou 4gigovou a ta mi na mé učely stačí.

Ale kdyby se to podařilo nějak opravit, byla bych ráda.

:cheesygrin:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

17 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Je dost mozne, ze je po flashce.. ze je to HW chyba (pak by byla blbost ji tu prodavat :D )

Jeste zkus stahnout http://www.chrysocome.net/downloads/dd-0.5.zip rozbal to na c:\

a pak postupuj dle nasl. obrazku.. cervene mas podtrhano vse dulezite a zelene to, co tam musis napsat ty (zbytek se vypise sam)..

Jeste par detailu, do prikazovky se dostanes pres start > spustit > cmd, pokud to nepujde, tak to zkus na XPckach (pokud to budes zkouset na Vistach) - a jak je podtrzene d:, tak ty si najdes pismeno te tvoji flashky a zkopirujes tedy to, co patri k te flashce (ten delsi retezec, v cervenem obdelnicku). V prikazovce se kopirujes pres prave tlaciko > oznacit (oznacis) > enter a vlozis pres prave > vlozit

Pokud tohle udelas spravne a nepujde to naformatovat, tak se jeste podivej, jestli nemas zamknutou flashku (takovej prepinac na ni.. malickej) a pokud ne, tak si ji muzes nechat na ozdobu..

dd.PNG

Odkaz ke komentáři

• 0

Rozhodně bych zkusila před tvým delším pokus stáhnout nějaký jednoduchý free program pro formátování. Třeba moje 16Gb SDHC karta prostě nešla zformátovat ani klasicky přes pravý tlačítko a dokonce ani přes cmd - přesně jak píše renatka.

Samozřejme Any pokus jsem nezkoušela. Fakt bych ho nechala jako poslední variantu.

Počkej, mrknu na ten free program co fungoval mě na tu kartu. Hodím odkaz.

Odkaz ke komentáři

• 0

Já myslela něco podobného, ale teď jsem našla, že je to jen pro SD karty (SD Memory Card Formatting Software) (i když moc nepobírám tedy rozdíl mezi SD a USB diskem, co se týče přístupu do paměti, ale budiž). Myslím, že by to fungovalo i na flash disk v pohodě.

Případně třeba check flash. http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/sprava_disku/check-flash/?g[hledano]=form%E1tov%E1n%ED&g[oz]=1.05

Rozhodně tyhle programy sou prostě víc user friendly než tvůj postup, který ale zas definitivně určí co s ní je.

Já opravdu do teď jsem tu moji 16gb kartu nikde jinde nenaformátovala jak v tom jednom jedinym program - nechápu, co s tím může být.

Odkaz ke komentáři

• 0

To napsal ten program v příkazovém řádku.

jinak teď zkouším ten program od zuzkys.

Tam i to tu flashku našlo se správnou velikostí...pustila jsem nějaký test a zatím běží bez chyby. Jediné co ukazuje je WRITE SPEED...a číslo se mění od 25,000-26,000 MB/s . Ale žádnou chybu zatím nenpsal....

Je to dobře nebo špatně??

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu