Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

bezdratovi internet -> 1 IP -> net na 2 PC ??

Fan1s

Otázka

zdravim, jak vypodvida nazev topicu, tak mam doma bezdratovi internet co lita u nas po vesnici, nachod net.. ( http://www.nachod.net/portal/ )

Na komine mam krabicku a z te svedeni kabel s koncovkou RJ45 do PC. Nyni mam PC druhe a chtel bych do nej dostat internet, nekde jsem cetl ze pouhy switch minepomuze, protoze platim jen za jednu IP adresu.. chtel bych se zeptat co je na tom pravdy a po pripade jak to vyresit?

Kdyz bych si koupil router tento -> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69623 a zavedl do toho ten kabel co mi jde dnes do PC a pak to rozvedl do obouch PC, melo by to fungovat ne? Dekuji za kazdou radu

TP-LINK TL-R402M

tl-r402m.GIF

THX

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

13 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Router určitě bude fungovat, teď ale záleží jakej. Pokud poskytovatel normálně povoluje použití routeru, tak je asi jedno jakej koupíš. Pokud by poskytovatel zakazoval použití routeru (např. aby sis musel platit za druhou IP), tak se může stát, že bude kontrolovat MAC adresy a v tom ti normální router nepomůže, takže by jsi si musel koupit router co umí klonovat MAC adresy.

Odkaz ke komentáři

• 0
Router určitě bude fungovat, teď ale záleží jakej. Pokud poskytovatel normálně povoluje použití routeru, tak je asi jedno jakej koupíš. Pokud by poskytovatel zakazoval použití routeru (např. aby sis musel platit za druhou IP), tak se může stát, že bude kontrolovat MAC adresy a v tom ti normální router nepomůže, takže by jsi si musel koupit router co umí klonovat MAC adresy.

To v dnesni dobe jeste nejakou router neumi? Mam asi 5 let starej USR a klonovat MAC na WANu umi. Pak mam asi 3 roky starej Ovis a take klonovat umi..

A spis jde o to, jak to ma udelane. Pokud je to APcko na strese (ta ,,krabicka") v client modu, tak to vubec nemusi resit. Pokud je v bridge modu, tak pak by to mohl byt problem.. ^^

Odkaz ke komentáři

• 0

Samozřejmě že záleží v jakém modu to jede, ale at si radši koupí ten co umí klonovat MAC a je to. Já bych třeba doporučil nějakýho asuse, kterej stojí kolem 500Kč a umí dost věcí.

Anonymous_: ano router bez klonování MAC opravdu ještě existuje dokonce jsem ho před měsícem někde nastavoval.

Odkaz ke komentáři

• 0

Sry že odpovídam na otázku pro anonyma, ale to se takhle nedá říct jak často se to používá, protože i kdyby se to nedělalo často, tak třeba to tak zrovna mít budeš to by jsi si musel zjistit. Jestli ti ale vyhovuje ten router co jsem ti doporučil tak to vůbec nemusíš řešit s tim ti to pude ať to máš udělaný jakkoliv.

anonymous_: přečti si po sobě svoje odpovědi jestli to máš správně, protože teď když jsem si to přečet znova, tak vidim, že podle mě si napsal blbost :D To je přeci úplně jedno jak je nastavená krabička nahoře, protože i když je v client módu, tak mu to nemusí fungovat pokuď tam bude MAC filter.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu