Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Mononukleoza..

TOMFX

Recommended Posts

Zdravim, nedávno sem se dozvěděl že mam tuhle hnusnou nemoc .. ani by mě to tak neštvalo než sem se dozvěděl o dietě a že ji musim dodržovat ještě někde 5měsíců.. tak se ptám lidi který mononukleozou prošli jak to probíhalo a pod.. a taky doporučit co bych při tý dietě mohl pít třeba něco lepšího abych nepil jen čaje a pod..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem ji měla ale taky někdy v deseti.Celý měsíc doma z_Z

Určitě dávej pozor na dietu,žádné přeolejované věci apod.Taky po tobě nikdo nic nesmí dojídat a nesmíš se moc namáhat,ale myslím že to ti už doktor/ka musela říct.Taky jsem četla že u dětí probíhá bez příznaků,ale u dospělých je to horší.Kdyžtak tady něco máš http://cs.wikipedia.org/wiki/Infek%C4%8Dn%C3%AD_mononukle%C3%B3za :thumbup:

Odkaz ke komentáři

Yep kámoš zrovna žere mrkvičky, ale jemu to prospěje, aspoň mu zmizí ta druhá brada co má.:D Hele co já vim, tak ta dieta se nemusí držet půl roku. Záleží jak se ti to vyléčí. Možná už budeš moct jíst za 14 dní, ale nejsem doktor. Na to se poptej svýho ošetřovatele xD Ten pohyb ovšem prý musí být fakt omezený po těch 5měs.

Odkaz ke komentáři

Hele já tomu nevěřil ale mononukleózu se mi podařilo dvakrát přechodit nevím jestli je to možné ale bylo to tak doktoři mi to tvrdili a já fakt kroutil hlavou když mi to řekli tak jsem musel na chvilku uspůsobit jídelníček vyškrtnout přepalovaný tuky atd také alkohol. No ale na jídlo se dá zvyknout je spoustu jídel co byli vytečný a semtam si je uvařím aj teď.. Tak se chlape drž a zvládni to ;-)

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...

Mononukleózu jsem měla, je to tak 6let zpět. Mononuleóza "postihuje" játra. Dieta u mononukleózy je jen kvůli játrům, takže se nesmí tučná jídla - olej, smažený, tučné sýry, tučné jogurty atd. Co se týče pití tak pokud budeš pít nějakou limonádu tak to až tak nevadí, protože limonády akorát tak škodí ledvinám a ne játrům, takže pokud se napiješ nějaký limonády nijak extra si neuškodíš. Samozřejmě ne pít litry denně.

Plzeň fakt nedoporučuju.. :D Je to alkohol a to je to nejhorší na játra, takže alkohol fakt vynechej dlouho.. ten ti pak může klidně játra poškodit pokud je máš oslabené mononukleózou.

Odkaz ke komentáři

Mononukleozu jsem měl letos :-( hele asi takhle .. Chlast vážně ani kapičku pokud e chceš uzdravit co nejdřív . Je v prodeji kuchařka 'Dieta při onemocnění mononukleozou' stojí asi 30 Kč ... Jako jídla sou tam samý sračky , ale ten měsíc-dva to musíš vydržet a pak to bude ok :-) jinak se opravdu vyhýbej námaze .. jako já .. všechno kromě sexu promě byla námaha :-D takže sem se vyhýbal domácim pracím :-D není to zas žádná hrozná nemoc jen není zas tolik obvyklá . Brzy se uzdrav :-)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu