adloara Odesláno Listopad 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 caute myslite,že je lepší obraz u HDMI kabelu,nebo stačí normal kabel HDTV,mam totiž starou X-konzoli...mam LCD ..HD ready ..tak jestli jsem či nejsem o něco ošizen...Diky za obsvětlení... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dafli Odesláno Listopad 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 CO je to HDTV (High-definition television) kabel ? =D asi myslíš HD AV kabel tam rozdíl nepoznáš, jinak jo u HDMI je obraz o dost lepší než u obyč AV kabelu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 adloara Odesláno Listopad 28, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 ne normal AV kabel,ale kabel HDTV to znamena modry,zeleny a červeny kabel ze zadu do LCD...a mam nastaveno 1080 i (obraz) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dafli Odesláno Listopad 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 tak to rozdil nepoznas jestli ti nejde rozliseni 1080p a nemas uhlopricku aspon 40 palcu =) jinak myslim ze tem kabelu se rika HD av kabel =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 adloara Odesláno Listopad 28, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 jestli mi nejde rozlišení 1080 p to byl překlep?? nebo odpověd tvou nechapu..jo sry je to HD AV kabel :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 patricenko Odesláno Listopad 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 Jestli myslíš modrý,zelený a červený,tak to je RGB.Sám jsem to taky řešil,ale moc velký rozdíl jsem nezaznamenal,ale nakonec jsem tam nechal HDMI.Nejlíp to poznáš,když to sám vyzkoušíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dafli Odesláno Listopad 28, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2009 adlora: no píšeš že to máš na 1080i coz je horší než 1080p tak jsem z toho usoudil že ti 1080p nejde =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 toro Odesláno Listopad 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 29, 2009 Kabel s koncovkami modrý,zelený a červený cinch je komponentní vstup LCD TV.Měl jsem ho také.Potom jsem vyzkoušel HDMI a obraz je opravdu o něco lepší ( ostřejší ) . Doporučuji HDMI . Ale jestli máš starou CORE verzi,jak píše tada,tak opravdu nemáš HDMI výstup u x-ka.Komponentní vstup do LCD TV je ale také lepší,než SCART. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Fanouš Odesláno Listopad 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 29, 2009 U komponentní připojení bych ti doporučil nastavit na konzoli 720p (podle mě vypadá lépe než 1080i). Podle toho, jak píšeš, tak máš HD ready TV, takže ti pro 1080i televize stejně převzorkuje na 720 respektive 768 řádků (podle nativního rozlišení tv). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 urnacr Odesláno Listopad 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 29, 2009 nedávno sem připojoval xbox k LCD TV (LG 42") přes komponentní "hd" kabel s tím že budu mít hd obraz a zvuk do beden, ale výsledkem byl úplně hnusný obraz (asi 420p) i když jsem zkoušel přepnout na 1080i, 720p, 720i - všechno hnusné, nekoukatelné, přitom je v návodu jasně napsané, že přes komponentní kabel jde přenášet hd signál - tata odborník na audio&video mi potvrdil, že přes cinche nejde přenášet hd, je to technicky nemožné, tak co je to za bordel, to se zase kluci z Mrkvosoftu vyznamenali...:bash: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Pennywise Odesláno Listopad 29, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 29, 2009 HDMi je v současnosti nejkvalitnější přenos obrazu a zvuku, řešit jestli je něco lepší je k dnešnímu dni bezpředmětné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Dafli Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 urnacr : no tata bude asi vazne odbornik =) ja mel tenhle kabel a mel sem normalne rozliseni 1080p http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360componenthdcable/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 urnacr Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 urnacr : no tata bude asi vazne odbornik =) ja mel tenhle kabel a mel sem normalne rozliseni 1080p http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360componenthdcable/ taky jsem si říkal, že to půjde na 1080, nevím no, možná nějáké špatné zapojení nebo nastavení, zatím se mi v tom moc nechtělo drbat tak jedu přes hdmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 tak to rozdil nepoznas jestli ti nejde rozliseni 1080p a nemas uhlopricku aspon 40 palcu =) jinak myslim ze tem kabelu se rika HD av kabel =) Ale poznas, ja mam uhlopricku LCD 21 a pozna to je. HDMI je digital, takze tam rozdil byt musi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Freeze Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 nedávno sem připojoval xbox k LCD TV (LG 42") přes komponentní "hd" kabel s tím že budu mít hd obraz a zvuk do beden, ale výsledkem byl úplně hnusný obraz (asi 420p) i když jsem zkoušel přepnout na 1080i, 720p, 720i - všechno hnusné, nekoukatelné, přitom je v návodu jasně napsané, že přes komponentní kabel jde přenášet hd signál - tata odborník na audio&video mi potvrdil, že přes cinche nejde přenášet hd, je to technicky nemožné, tak co je to za bordel, to se zase kluci z Mrkvosoftu vyznamenali...:bash: Nepleteš si komponentní s kompozitním (RGB) ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Nanaki Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Nepleteš si komponentní s kompozitním (RGB) ? RGB není kompozitní kabel. Kompozitní kabel, dostanete ho třeba v základním balení k PS2. Dá se k němu připrcnout třeba redukce na SCART. Také se mu říká AV-kabel, nebi jen Cinche (to je ale nepřesné) RGB kabel (zde opět k PS2) Component, zvaný také AV Component A HDMI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Zadnej RGB kabel neni !!! Jsou tam tri slozky jasovy signal Y a chrominancni Cb a Cr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Nanaki Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Zadnej RGB kabel neni !!!Jsou tam tri slozky jasovy signal Y a chrominancni Cb a Cr. Cože? Tím mi hceš říct, že neexistuje žádny RGB standard? Že k PS2 není možnost připojení přes RGB apod? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Cože? Tím mi hceš říct, že neexistuje žádny RGB standard? Že k PS2 není možnost připojení přes RGB apod? Nevim, co je na PS2 a ani me to nezajima, toto je XBOX sekce. Kazdopadne nevim, ze by na TV bylo nejaky RGB, to se neprenasi v PAL ani NTSC standartu. Vzdy se nejaka slozka dopocitava a vypocita se RGB, ale neslysel jsem o TV ktera by mela vstupy RGB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Je to mozna slovickareni, ale to co obchodnici uvadeji jako RGB neni RGB :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Nanaki Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Nevim, co je na PS2 a ani me to nezajima, toto je XBOX sekce.Kazdopadne nevim, ze by na TV bylo nejaky RGB, to se neprenasi v PAL ani NTSC standartu. Vzdy se nejaka slozka dopocitava a vypocita se RGB, ale neslysel jsem o TV ktera by mela vstupy RGB. Většina TV samozřejmě umožňuje přijímat RGB, obvykle, nebo téměř pořád, je ve SCARTu (ale ne každý SCART umožňuje přijímat RGB signál, hlavně na starších TV). Typ RGB je používány ve video elektronice jako součást obrazového signálu. Skládá se ze tří signálů červené, zelené a modré nesenými ve třech oddělených kabelech zakončenými kolíky. Někdy jsou zapotřebí speciální kabely k vedení synchronizačních signálů. Často jsou formáty RGB signálů založené na upravených verzích RS-170 a RS-343 standardních pro jednobarevné video. Tento typ obrazového signálu je v Evropě široce používán, protože kvalita tohoto signálu je nejlepší a může byt přenášena standardními SCART konektory. Mimo Evropu není RGB jako formát pro video signál příliš populární. Tak či onak, téměř všechny počítačové monitory po celém světě využívají RGB. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 jaja99 Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Zadnej RGB kabel neni !!!Jsou tam tri slozky jasovy signal Y a chrominancni Cb a Cr. Uz som sa davno tak dobre napobavil. Tak sup-sup do nejakej kniznice, kde je aj nejaka odborna literatura, nie iba blaboly z internetu a nastuduj si to. A potom sa vrat a mudruj... Mimochodom zakladom tv obrazu je rgb.... A ked sa ti nechce chodit, mozno ti staci aj toto, i ked su tam iba zaklady... http://en.wikipedia.org/wiki/RGB#Television Kazdy normalny tv prijimac ma zapojene priamo na scart vstupe rgb, staci sa pozriet do servisveho manualu...ale to je asi uz moc na teba... Enjoy! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 urnacr Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Nepleteš si komponentní s kompozitním (RGB) ? nn, je to ten kabel, kde je optika a přepínač mezi TV a HDTV, přepl jsem na HDTV, ale stejně hnusnej obraz, nevím no...:bash: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Jeniczech Odesláno Listopad 30, 2009 Nahlásit Share Odesláno Listopad 30, 2009 Uz som sa davno tak dobre napobavil. Tak sup-sup do nejakej kniznice, kde je aj nejaka odborna literatura, nie iba blaboly z internetu a nastuduj si to. A potom sa vrat a mudruj...Mimochodom zakladom tv obrazu je rgb.... A ked sa ti nechce chodit, mozno ti staci aj toto, i ked su tam iba zaklady... http://en.wikipedia.org/wiki/RGB#Television Kazdy normalny tv prijimac ma zapojene priamo na scart vstupe rgb, staci sa pozriet do servisveho manualu...ale to je asi uz moc na teba... Enjoy! Nejsem odborník, ale už toho mám dost.. :-) http://en.wikipedia.org/wiki/Av_cables Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 Uz som sa davno tak dobre napobavil. Tak sup-sup do nejakej kniznice, kde je aj nejaka odborna literatura, nie iba blaboly z internetu a nastuduj si to. A potom sa vrat a mudruj...Mimochodom zakladom tv obrazu je rgb.... A ked sa ti nechce chodit, mozno ti staci aj toto, i ked su tam iba zaklady... http://en.wikipedia.org/wiki/RGB#Television Kazdy normalny tv prijimac ma zapojene priamo na scart vstupe rgb, staci sa pozriet do servisveho manualu...ale to je asi uz moc na teba... Enjoy! 1) Ne to ty si nastuduj poradnou literaturu a ne blaboly z internetu. Vim, ze zaklad TV je RGB, ale taky vim, jak se tento signal prenasi (proc se se proboha mely prenaset vsechny 3 slozky, kdyz jedna jde vzdycky dopocitat) Viz rovnice: UY = 0,30 . UR + 0,59 . UG + 0,11 . UB Pokud mas pristup na VUT doporucuji tento predmet http://www.urel.feec.vutbr.cz/web_documents/studium/bac/predmetyEST/BZTV.pdf Viz. prvni prednaska, kde je to vysvetlene. 2) co sem porad motas SCART, tady se bavime o HDTV a ne o nejakm scartu - mizerna kvalita Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Izmail360 Odesláno Prosinec 1, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 1, 2009 nn, je to ten kabel, kde je optika a přepínač mezi TV a HDTV, přepl jsem na HDTV, ale stejně hnusnej obraz, nevím no...:bash: A mas to nastaveny na xboxu ? Mas originalni kabel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
adloara
caute myslite,že je lepší obraz u HDMI kabelu,nebo stačí normal kabel HDTV,mam totiž starou X-konzoli...mam LCD ..HD ready ..tak jestli jsem či nejsem o něco ošizen...Diky za obsvětlení... :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
43 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.