Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Asus Eee PC 1101HA - nedoporučuji!

Tommzs

Recommended Posts

Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenost s tímto netbookem.

NEKUPUJTE EEE 1101HA ani žádný jiný netbook a procesorem s nižší frekvencí než 1.6GHz.

Myslel jsem si že když je to uplně novej netbook od asusu a taky dost drahej (skoro 11000) tak že tam je třeba lepší jádro nebo tak a že výkon rozhodně nebude nižší než u mnohem levnějších modelů, zmýlil sem se a netbook nezvládne žádné youtube video bez sekání!!! Proto ho vracím díky vstřícnosti CZC za 150Kč za krabici (a recovery, ale to právě dělám, 500kč se mi za to platit nechce) a kupuji rovnou u nich Lenovo S12 s IONem. Chtěl jsem čekat na Asus 1201N, který má mít i dvoujádrový procesor ale s touhle zkušeností + můj ASUS U6Sg, kterej stojí novej 40tisíc a přehřívá se na 105stupnů (vzplála mi díky tomu baterie!!! - doslova, 10cm plamen) na ně SERU.

Takže opravdu, ruce pryč!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč se topic jmenuje Asus Eee PC 1201N když o tom notebooku nikdo nic prakticky neví a už ho pomlouváš? Navíc nevim nic o tom, že by spolužákovo EEE nepřehrálo video z youtube. Buď si měl zmetka nebo nějaký divný ovladače. Rozhodně bych to neházel na Asus EEE, jež jsou nejlepší netbooky co se v týhle kategorii nabízí ;)

Odkaz ke komentáři

Proč se topic jmenuje Asus Eee PC 1201N když o tom notebooku nikdo nic prakticky neví a už ho pomlouváš? Navíc nevim nic o tom, že by spolužákovo EEE nepřehrálo video z youtube. Buď si měl zmetka nebo nějaký divný ovladače. Rozhodně bych to neházel na Asus EEE, jež jsou nejlepší netbooky co se v týhle kategorii nabízí ;)

Název topicu jsem popletl a už je tam správný. Tento EEE má ale slabší procesor, konkrétně Z520 a opravdu je to výkonem netbooku, že youtube nepřehraje. Aktualizoval jsem BIOS a grafické ovladače aktualizaci nechtěli.

no nevim o co ti jde, ale ja mam 1000H coz je starsi model s 1.33GHz myslim a youtube atd jede v pohode, s ICQ, skype msn, opera mi jel i W3 s malyma zasekama, takze jestli bych nechal ciste W3 tak by to bezelo krasne

Je mi líto, ale opravdu to tak je. V CZC na reklamacích mi řekli že to je výkonem počítače. Je tam Windows 7

Odkaz ke komentáři

Název topicu jsem popletl a už je tam správný. Tento EEE má ale slabší procesor, konkrétně Z520 a opravdu je to výkonem netbooku, že youtube nepřehraje. Aktualizoval jsem BIOS a grafické ovladače aktualizaci nechtěli.

tohle neni mozny aby ti to nezvladalo youtube videa.... to by pak nezvladalo uz vubec skype!

Odkaz ke komentáři

xD nemas nahodou pomalej net ? :D

Internet mam OK, na U6Sg mi jedou vešekrá videa bez potíží. Opravdu je to tim notesem. Možná zvládá ten procesor videa na 1024×600 nebo podobném, ale tohle je 11,6 a má rozlišení 1366 x 768 a s tím už má opravdu problém!

Odkaz ke komentáři

Sorry Tommzs, ale výkonem počítače to vážně být nemůže a jestli ti v CZC řekli, že je to výkonem, tak snad jedině proto, že si u nich koupíš další noťas (předpokládám, že bude o něco dražší, než ten asus?).

Mám asus eee 1000HE, který má jádro N280, což je myslím zatím to nejvýkonější v netboocích od asusu, v ostatních bývá N270. Rozdíl tam má být asi o 0,07 GHz:), ale zpátky k tématu. Vsadil bych na to svoje boty, že to není tím počítačem, ve smyslu, že by na to neměl výkon;). Dokážu si třeba představit, že se ti nějak poku_vil ten program na taktování jádra pro různé situace a měl si ho prostě pořád nějak šíleně moc podtaktované.

Mám zkušnosti i s Asusem 701, který má myslím jádro kolem 700 MHz a věř, že ani na něm se vůbec nic neseká, youtube jede krásně a aplikace jako msn, icq, skype, samozřejmě mozilla jedou taky skvěle.

Odkaz ke komentáři

aha tak ted koukam ze si tam mel W7 to s eee neni moc dobra volba.. :) tak sorry <)

W7 jsou tam defaultně a chci je, protože je to nejlepší systém. S IONem už snad budou šlapat dobře

Jonny1619: 0.06, ale tohle je právě ještě slabší Z520 s 1,33GHz

Sim3to: Já ti věřím, ale tenhle netbook má slabší procesor a větší rozlišení displaye

Odkaz ke komentáři

Ja byt tebou bych pockal na dvoujadro. Proste co jsem videl ty testy...ze treba z IONU+2jadrovy Atom je uz krasne HTPC na full HD a i videa na youtube 720p bez sekaní...pockal bych

To spis dvoujadro ULW... ale to uz se pohybujeme v jine cenove kategorii... ale dual atom? :D

Odkaz ke komentáři

i moje stara P3 (600MHz, 128MB RAM, Windows XP...) zvládá videa plynule. Viděl bych to tak, že jsi ten ntb zbytěčne zahltil kravinama, které ti ho zpomalily... (nebo sis podtaktoval procesor).

Ten notes sem rozbalil, zapnul, odinstaloval zbytecny asus kraviny (jako docking apod, nebojte zadny ovladace:D) a hned potom to neslo. Nic sem neinstaloval, vykonostni nastaveni bylo na MAX.

Kazdopadne ja jdu do: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70554 a sestre bude bohate stacit Lenovo S12, nebo si spis pocka na ten dvojadrovej atom v Asusu

Odkaz ke komentáři

měl jsem EEE 701 ... žádný problém jsem neměl co se týče youtube jelo jak mělo ... nikdy žádnej problém ... i s upravenými ovladači

ted mám eee 1000H taky no problém i když podtaktuju na 1GHZ

jinak win7 na netbooky není špatnej nápad ... sám to tak mám ae jede mi to o hodně líp než xpečka (až na některý hry ty mi jedou líp na xp xD) ale co se týče exploderu netu atd mi to je de líp ... no ale uvidím později jestli to pojede tak aby se to dalo používat xD

Odkaz ke komentáři

Hele, nechci se hadat, ale pokud by jsi tam dal XPcka, tak by to muselo slapat jako hodinky. I na mem starem Fujitsu Siemens S5582, ve kterem mam 800MHz Pentium III, mi jelo YT video bez sekani (nepocitam s HD prepinacem.. to uz asi bez sekani nedava, nevim, v te dobe to jeste nebylo). Samozrejme kdyz jsem mel otevreno vice tabu, kde bylo hafo flash reklam (warforum) a k tomu YT, tak se to treba mirne sekalo, ale samotne jedno okno s YT jelo ok - a to se jednalo o ubohou 800MHz masinu.. Takze neni mozne, aby se to u 1,6GHz sekalo.

Navic mam doma 1,1 GHz Athlona a nez jsem ho pretaktoval na 2,2GHz, tak mi YT jelo take np.. Takze to proste neni mozne - muselo to srat neco u Windows. A to nemluvim o tom, ze kamosi maji 1000H a 701 a na obou jedou YT videa np... Takze to opravdu vidim jen ve zmetkoidnich ovladacich, ci necem podobnem. Hlavne mi prijde hovadina hazet Win 7 na netbooky - at si kdo chce co chce rika, patri na ne Windows XP.. (zde vidite duvod...) Kdyby jsi tam dal Windows XP + SpeedSwitchXP se spravnym nastavenim, tak by to dost mozna jelo ok.

Tim se nijak nechci zastavat Asusu, ktere hori :D Ale EEEcek, ktere beru v kategorii netbooku, jako nejlepsi vyrobky.. Lenovo je tez dobra volba.. Ale tohle je proste nesmysl. Musela to byt vada - zkontroloval jsi task manager, jestli tam neco nezralo vykon? A czc u mne timto kleslo.. Kdyz takto shodi problem ze stolu a reknou hovadinu takovou, ze dnesni netbook nema vykon na prehrati YT videa.. :roll:

Máš recht, kažodpádě jsem čekal že ten netbook bude výkonější a že ty 7 zvládne. Takže sestra si vybere už normální notes (asi Lenovo U350 s C2D 1,3Ghz).

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu