Zavorka Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 mám tuhle ram -> DDR400(3) 1G U-DIMM (DDR 400mhz 1GB) na tuhle základní desku? -> http://s2.imgupload.cz/img/125009/5IhsD/Screenshot-2009-12-23_13-32-09.png momentálně tam mám 512mb 266mhz moc se v pc nevyznám tak se radši ptám :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 mám tuhle ram -> DDR400(3) 1G U-DIMM (DDR 400mhz 1GB)na tuhle základní desku? -> http://s2.imgupload.cz/img/125009/5IhsD/Screenshot-2009-12-23_13-32-09.png momentálně tam mám 512mb 266mhz moc se v pc nevyznám tak se radši ptám :) jj muzes tvoje deska podporuje DDR(1)a DDR uz tam mas(akorat ma mensi takt-266Mhz)ta nova ma 400mhz ale porad je to DDR(1) -ta jednicka se tam nepise :) EDIT: tak asi nepujde:D to co mas ty jsou DDR DIMM a ta zakladovka bere jen SDRAM..tak ted nevim jestli tam pujde.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Prosinec 23, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 jj muzes tvoje deska podporuje DDR(1)a DDR uz tam mas(akorat ma mensi takt-266Mhz)ta nova ma 400mhz ale porad je to DDR(1)-ta jednicka se tam nepise :) takže ok jo? tu 512 tam nebudu nechávat aby mi nebrzdila tu 1GB jen doufám že mi to nespali pc :D sice stál jen 2500,- ale prachy to jsou :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 takže ok jo? tu 512 tam nebudu nechávat aby mi nebrzdila tu 1GB jen doufám že mi to nespali pc :D sice stál jen 2500,- ale prachy to jsou :D hele prave nevim:D ja ted nevim jak je to s tim DDR DIMM a SDRAM..vim ze DIMM jsou casto do notasu...a podle toho co mas za pc asi tohle: http://www3.dealtime.com/xPF-DELL-OPTIPLEX-GX270-P4-XX-Dell-Computer tak myslim ze nevim:D tak zkusit to muzes kdyz tam nepujde tak to poznas...:) EDIT: :D hele tak asi nepujde...DIMM maj 184pinu a SDRAM 200 takze to tam asi nepujde..:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kousalik Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 ten 1GB modul tam půjde. pokud tam necháš i tu 512-tku, tak se 1GB modul ze 400Mhz přepne na 266MHz a pokud tam dáš jen ten 1GB modul, tak bude na max. frekvenci kterou umí deska... optimálně ještě vyndat tu 512-tku a pokud má dvě přerušení (výřezy) tak je to SDRAM (ale jejich frekvence nikdy nebyla 266MHz, pouze a max. 133MHz) a pokud má jedno přerušení (výřez) tak je to paměťový modul DDR první generace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 NuM3Ro Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 No jít tam půjde, ale když jedna je 400 Mhz a druhá 266 Mhz tak to může dělat bordel a komp to furt resetovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Prosinec 23, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 hele prave nevim:D ja ted nevim jak je to s tim DDR DIMM a SDRAM..vim ze DIMM jsou casto do notasu...a podle toho co mas za pcasi tohle: http://www3.dealtime.com/xPF-DELL-OPTIPLEX-GX270-P4-XX-Dell-Computer tak myslim ze nevim:D tak zkusit to muzes kdyz tam nepujde tak to poznas...:) EDIT: :D hele tak asi nepujde...DIMM maj 184pinu a SDRAM 200 takze to tam asi nepujde..:( mám ten samý akorát ten můj je low profile (tablepc) ramky mám dojem že jsou vzhledově totožné ten 1GB modul tam půjde. pokud tam necháš i tu 512-tku, tak se 1GB modul ze 400Mhz přepne na 266MHz a pokud tam dáš jen ten 1GB modul, tak bude na max. frekvenci kterou umí deska...optimálně ještě vyndat tu 512-tku a pokud má dvě přerušení (výřezy) tak je to SDRAM (ale jejich frekvence nikdy nebyla 266MHz, pouze a max. 133MHz) a pokud má jedno přerušení (výřez) tak je to paměťový modul DDR první generace... jojo to vím s tím taktem proto jsem to nahoře psal kdyžtak pošlu foto ale jak jsem už napsal co jsem koukal tak byli totožné ... vytáhnu a vyfotím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 mám ten samý akorát ten můj je low profile (tablepc)ramky mám dojem že jsou vzhledově totožné jojo to vím s tím taktem proto jsem to nahoře psal kdyžtak pošlu foto ale jak jsem už napsal co jsem koukal tak byli totožné ... vytáhnu a vyfotím no tak jestli jsou stejny tak by meli jit urcite :)..spalit pc by se ti nemelo vubec(aspon sem to teda jeste nevidel) jinak bordel to taky nedela...ty takty se automaticky hodej na tu jednu z tech Ramek co ma takty nejnizsi...:)takze 266mhz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Prosinec 23, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 no tak jestli jsou stejny tak by meli jit urcite :)..spalit pc by se ti nemelo vubec(aspon sem to teda jeste nevidel)jinak bordel to taky nedela...ty takty se automaticky hodej na tu jednu z tech Ramek co ma takty nejnizsi...:)takze 266mhz no huhla mi tvrdil že ti ramka může spalit zakladku :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Em3R Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 no huhla mi tvrdil že ti ramka může spalit zakladku :D no co já slyšel tak odrovná celé pc když dáž do desky která proporuje DDR1 ramku DDR2 v tvém případě by se jen počítač spustit neměl.. (při nejhorším) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Kapr Odesláno Prosinec 23, 2009 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 23, 2009 no huhla mi tvrdil že ti ramka může spalit zakladku :D jestli je stejna DDR a DDR tak ne...(jsou na stejnym napeti)myslim ze 2,6V a DDR2 jsou na 1,8V.....kdybys cpal DDR2 treba do DDR3 slotu to uz by bylo horsi :D popripade kdyby nesla ta RAMka tak by se ti meli roztocit vetracky a PC by melo zacit pipat..a pak se restartovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Prosinec 29, 2009 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2009 jestli je stejna DDR a DDR tak ne...(jsou na stejnym napeti)myslim ze 2,6V a DDR2 jsou na 1,8V.....kdybys cpal DDR2 treba do DDR3 slotu to uz by bylo horsi :Dpopripade kdyby nesla ta RAMka tak by se ti meli roztocit vetracky a PC by melo zacit pipat..a pak se restartovat... aha ... určitě bych nerval dd3/2 do slotu pro DDR2/1 :D tohle jsou ty 2 ramky http://s2.imgupload.cz/img/--/130655/Bd94Z/IMG_0059[1].JPG (konečně se mi povedlo napojit iphone do pc xDD) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Zavorka
mám tuhle ram -> DDR400(3) 1G U-DIMM (DDR 400mhz 1GB)
na tuhle základní desku? -> http://s2.imgupload.cz/img/125009/5IhsD/Screenshot-2009-12-23_13-32-09.png momentálně tam mám 512mb 266mhz
moc se v pc nevyznám tak se radši ptám :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.