Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

LCD vs. Plazma

oboda7

Recommended Posts

Rodiče se chystaj koupit new TV(chci jim pomoc jelikož je to plus i pro mě), tak se chci zeptak jaký je rozdím mezi těmito TV, jestli by někdo nenapsal/nenašel stručný přehled, něco málo už vim, ale nechápu třeba prosč jsou plaznovky třeba levnější,když jsou v některých věcech lepší než LCD...prostě plusi a minusi obou verzí TV plus doporučení jakou z nich(taky značku,obchod atd.)....všem thx

edit: momentálně nemůžu posítal kredity(nvm proč),kdyby náhodou přišel jak, kredity samo pošlu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tedka v zime si kup plazmu, budes ji mit misto topeni ;)

Obecne se spis kupuji LCDcka, protoze u plazmy hrozi to, ze se ti nejakej pixel vypali (stava se ti to kdyz ten 1 pixel je staticky - vysila porad tu samou barvu - jako logo televize, naboje ve zbrani atd..) LCD je od nejmensiho az po nejvetsi. Plazma ma nejmensi televizi snad 37"? LCDcka maji casteji full HD nez plazmy..

Pokud se televize bude pouzivat i na hrani - LCD, pokud to budes mit jen na sledovani televize - plazma.

Ohledne znacek. Jeden rika - jako napr tady adiz, ze LG NE! (v jednom jinem topicu) a nerekl proc... Dalsi zase rika ze samsung ne... Lepsi znacky : Sony, Philips, LG, samsung....

Odkaz ke komentáři

kdyz odhlednu od toho, ze tu stejny thread je jen o par dni starsi..

tak proc je plazma levnejsi nez LCD? prave proto, ze exituji lide jako adiz a simeto, kteri ziji stale o par let nazpet, kdy platilo to, co pisi - ze plazmy BYLY energeticky narocnejsi, nebo to, ze se vypaloval obraz. To uz ted neplati a proto muzeme smele koupit dobrou plazmu relativne levne

Odkaz ke komentáři

simeto, kteri ziji stale o par let nazpet, kdy platilo to, co pisi - ze plazmy BYLY energeticky narocnejsi, nebo to, ze se vypaloval obraz.

:D Prosimte, vcera jsem v makru kupoval ohnostroje na silvestra a jen tak jsem prochazel kolem 40" televizi protoze si chci sam koupit. Koukal jsem ze maji bud prd nabidku nebo velke ceny tak jdu dal a pri odchodu z oddeleni jsem najednou pocitil nejake vyzarujici teplo. Zastavil jsem se, vratil a koukam proc makro vytapi.. Podivam se vedle sebe a tam 50"+ Plazma. Stal jsem od ni asi metr! Stal jsem vedle ni a akorat jsem se musel pousmat a prave jsem si rekl ze bych si ji rad vzal tedka na doma ze je mi nekdy zima a radsi jsem v tricku nez v mikine :D

Staci se podivat na spotrebu energie.

Odkaz ke komentáři

Ja som tiez za LCD, ale hlavne aj pre antireflexny povrch obrazovky. Zrkadiel som mal dost pri CRT televizoroch. Ale som smutny z toho, ze napr. Samsung uz robi na LCD leskle obrazovky. Esteze som "Philips pozitiv", tam je matna obrazovka. Cakam, kedy daju na trh Philips 52PFL8404, zatial je max. 47" http://www.consumer.philips.com/c/televizory/seria-8000-47-palec-119-cm-digitalny-tv-1080p-s-full-hd-47pfl8404h_12/prd/sk/

http://www.p4c.philips.com/files/4/47pfl8404h_12/47pfl8404h_12_pss_slk.pdf

Odkaz ke komentáři

dík všem,jinak mám ještě pár otázek, podrobností atd.

- rodiče chtělí min. 50" Full HD, to sem viděl na alze asi za 21k, což si myslim, že je dobrá cena(nvm jaká značka, asi LG nebo samsung)

- takže řikáte, ře když si na ní budu chcít občas zahrát na xboxu, tak radši LCD kvůli těm barvám,aby se mi tam nevypálili?

-co se týče tý spotřeby(Plazma),tak prý už neni tak velký rozdíl,ae víc by mě žajímalo to teplo, estli by to třeba v létě bylo fakt znát,že kdyby sme od TV 2-3m(samo že nebudem,ae teoreticky),tak to bude hrozný....pak hned další otázka co se týče chlazení,estli to bude fakt potřeba(prostorná místnost pro plazmu atd.)?

jinak thx všem

edit: co kdybych vedle tý plazmy měl xbox,bude fakt topit tak že to xku uškodí?

Odkaz ke komentáři

trezzor : To osvetlovani pozadi zad televizi je super, ale priplacet si za to +10.000 zase nechci :D - ba i vic..

Pokud ti chteji zainvestovat do te televize si ji kup s tim ambilight ;)

EDIT :

Minimalne 50" a 2-3 metry? To pridej ;) min. 3 metry...

Moc ti ohledne toho neporadim, ale ja jdu do LCD. S moji smulou mi po zaruce vypadne nejakej pixel a budu nasranej...

Doporucuju ti zajit do nejakeho elektra.

Odkaz ke komentáři

trezzor : To osvetlovani pozadi zad televizi je super, ale priplacet si za to +10.000 zase nechci :D - ba i vic..

EDIT :

Minimalne 50" a 2-3 metry? To pridej ;) min. 3 metry...

Moc ti ohledne toho neporadim, ale ja jdu do LCD. S moji smulou mi po zaruce vypadne nejakej pixel a budu nasranej...

Doporucuju ti zajit do nejakeho elektra.

ok přehnal sem to :D

mmntálně máme sony braviu 40"(v případě new TV by tahle šla do mího pokoje proto se snažim :D ) a u tý někdy při hraní sedim +- 3 metry.....jinak taky sem někde četl na jedný diskuzi podobný téma a tam jeden "borec" řekl toto:

Jakožto zkušeny prodejce TV vim že plazma se děla jen v uhlopříčkach větších jak 37", ma lepší kontrast téměř nulovou odezvu,vypalování obrazu je minulostí, pruměrně o něco málo vyšší spotřeba oproti LCD ale 3x delší životnost a to nemluvim o nulovem pozorovacím uhlu,Když TV tak jedine plazmu

nejvíc mě zajímá co je pravdy na tý životnosti(krom death pixelů)

Odkaz ke komentáři

.

Ja si to TV kupim aj sam, nemam 15, ani 20, ani 30...:D

Medzi 8404 a 7404 (nema NetTV a Ambilight) je rozdiel asi 100 Eur.

EDIT: tu je rozdiel pri 47" medzi 7404 a 8404 - 1800 Czk http://www.alza.cz/televize/lcd-televize/47-120-cm/18849652.htm

Odkaz ke komentáři

ok přehnal sem to :D

mmntálně máme sony braviu 40"(v případě new TV by tahle šla do mího pokoje proto se snažim :D ) a u tý někdy při hraní sedim +- 3 metry.....jinak taky sem někde četl na jedný diskuzi podobný téma a tam jeden "borec" řekl toto:

Jakožto zkušeny prodejce TV vim že plazma se děla jen v uhlopříčkach větších jak 37", ma lepší kontrast téměř nulovou odezvu,vypalování obrazu je minulostí, pruměrně o něco málo vyšší spotřeba oproti LCD ale 3x delší životnost a to nemluvim o nulovem pozorovacím uhlu,Když TV tak jedine plazmu

nejvíc mě zajímá co je pravdy na tý životnosti(krom death pixelů)

velikost obrazovky x 2.5 az 3 = jak daleko musis sledovat

Muzu se zeptat kde si to precetl? Chtel jsem v novem roce koupit 42" LCD TV.

Ja si to TV kupim aj sam, nemam 15, ani 20, ani 30...:D

Medzi 8404 a 7404 (nema NetTV a Ambilight) je rozdiel asi 100 Eur.

Elektroniku uz si kupuju sam asi 4 roky? :) Televize nebude vyjimkou.

Odkaz ke komentáři

velikost obrazovky x 2.5 az 3 = jak daleko musis sledovat

Muzu se zeptat kde si to precetl? Chtel jsem v novem roce koupit 42" LCD TV.

Elektroniku uz si kupuju sam asi 4 roky? :) Televize nebude vyjimkou.

jo táák :D

jj jasný, tady sem to četl:

http://www.odpovedi.cz/otazky/rozdil-lcd-a-plazma-tv

upe dole

Odkaz ke komentáři

adiZ: To se zase vyjádřil jeden z prehistoriků, kterýho zmrazili v roce 2 000.

Plasma TV už pěkných pár let obraz nevypalují.

Dále, spotřeba plasma TV se blíží k "nízké" spotřebě LCD a jako + plasma TV má o dost větší kontrast, podává věrněji barvy a odezva je takřka 0.

Víte, nesmíte kupovat věci na tržnicích. :-)

Co se týče životnosti, plasma i lcd jsou na tom stejně.

P.S: Plasma tv se už delší dobou vyrábí s úhlopříčkou 32".

Odkaz ke komentáři

No my máme domal plazmu 124cm od lg a zatím problém nebyl obraz se zatím nikde nevypálil a žeby nják extrémně hřála se říct nedá a stou spotřebou to je tak že lcd bere furt stejně proudu ale plazma ma napsanou max. spotřebu a to znamena že je obrazovka celá bíla takže čím tmavší obrazovka tim menší spotřeba a na hry je taky vpoho ma kni zapojenou ps3 a nemůžu si stěžovat

Odkaz ke komentáři

No my máme domal plazmu 124cm od lg a zatím problém nebyl obraz se zatím nikde nevypálil a žeby nják extrémně hřála se říct nedá a stou spotřebou to je tak že lcd bere furt stejně proudu ale plazma ma napsanou max. spotřebu a to znamena že je obrazovka celá bíla takže čím tmavší obrazovka tim menší spotřeba a na hry je taky vpoho ma kni zapojenou ps3 a nemůžu si stěžovat
jj to sem taky četl, že má plazma proměnlivou spotřebu...jinak dík za názor
Odkaz ke komentáři

Presne tak, LCD ma spotrebu konstatni, u plazmy se meni se zobrazovanou scenou, ale jak rikam, bude to v prumeru priblizne stejne.

Co je ale uplne jinde, je kvalita obrazu, hloubka barev a hlavne rychlost odezvy (microseknundy x milisekundy), ktere hraji pro plazmu a to tak, ze vyrazne! (samozrejme LED LCD maji cernou taky peknou, ale ta odezva..) A to je prave pro hrani rozhodujici.

Odkaz ke komentáři

a stou spotřebou to je tak že lcd bere furt stejně proudu ale plazma ma napsanou max. spotřebu a to znamena že je obrazovka celá bíla takže čím tmavší obrazovka tim menší spotřeba

Tak si kup digitalny merac spotreby a sam sa presvedc, ci je to u LCD tak ako pises. Mam 2 rocny LCD Philips 42" Full HD a pri nom je spotreba kolisava, tiez podla tmavej a svetle sceny. Uplne svetla scena mala spotrebu 213W, pri tmavej scene 98W. U 32" LCD som nameral 113W, pri tmavej 52W.

EDIT: Pri hrani som s odozvou nemal problem, cisty ostry obraz.

Odkaz ke komentáři

Asi před týdnem nám dovezli Samsunga 50" plasmu ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508I0VW29ZUCD ). Ty kecy okolo vypalování neposlouchej, v dnešní době na to jsou vychytávky. Třeba když jsem byl na netu s tou plasmou, tak se mi asi po pár hodinách vypálil obraz od spodní lišty, který po chvili zmizel. Zapomněl jsem si totiž nastavit tu ochranu proti vypalování, která asi po minutě posunuje pixely (nepoznatelně). Jinak obraz je parádní a po nastavení bude spotřeba tak okolo 250W.

Zítra mě dojde Samsung 40" LCD a pak je porovnám a napíšu.

Odkaz ke komentáři

No prave tie Samsungy...uz aj LCD maju s lesklou obrazovkou, och... Ako zrkadlo, pri tmavych miestach v obraze vidiet vsetko z osvetleneho okolia...neznasal som to pri CRT, rusilo ma to pri pozerani. Esteze existuje Philips, tam je matna obrazovka (aj Sony sa mi zda).ň

EDIT: Tie plazmy pri vypnutom stave moc pritazlivo nevyzeraju s tou osklivou sedou obrazovkou :D

Hmotnost 50" plazmy cca. 38 kg

52" LCD cca. 28 kg

Odkaz ke komentáři

Asi před týdnem nám dovezli Samsunga 50" plasmu ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508I0VW29ZUCD ). Ty kecy okolo vypalování neposlouchej, v dnešní době na to jsou vychytávky. Třeba když jsem byl na netu s tou plasmou, tak se mi asi po pár hodinách vypálil obraz od spodní lišty, který po chvili zmizel. Zapomněl jsem si totiž nastavit tu ochranu proti vypalování, která asi po minutě posunuje pixely (nepoznatelně). Jinak obraz je parádní a po nastavení bude spotřeba tak okolo 250W.

A tuhle funkci maji vsechny plazmy?

Ja jsem mel dojem ze se pixely vypaluji pri delsi dobe a ne pri par hodinach.

Odkaz ke komentáři

wau :) přešně o týhle rodiče taky přemýšleli......dobře díky
Odkaz ke komentáři

Na co se dané technologie hodí?

Po přečtení dnešního článku bychom měli mít slušnou představu o tom, jak se daná technologie chová, ale jak je to s praktickým použitím? Obecně jsou PDP obrazovky vhodné pro sport. Není totiž nic horšího, než když vidíte rozmazaný puk u LCD obrazovky. Stále je zde znatelný rozdíl v odezvě oproti LCD a PDP ve prospěch PDP.

Naopak LCD je vhodný na obecnější použití, ať už jde o sledování diskuzních pořadů, HD filmů, nebo hraní her na konzoli. Výhodnější je také provoz, protože spotřeba může být i poloviční oproti DPD a rozdíl mezi 400 W a 200 W je na elektroměru už hodně znát. U LCD televize se také lépe reguluje jas, který se sníží intenzitou podsvětlení. Pokud chcete využívat televizi i na občasně čtení textu, prohlížení webových stránek, zkrátka HTPC, tak je lepší LCD. U plazmy vadí jakékoli odlesky a text se špatně čte.

Zdroj : tvfreak.cz

Clanek je 1 rok stary.

Odkaz ke komentáři

wau :) přešně o týhle rodiče taky přemýšleli......dobře díky

Ale predsa je to tam :cheesygrin:

Este ze su lacne, inak by po nich ani pes nestekol - Zrkadlova obrazovka, po vypnuti hnusna seda obrazovka, vyssia vaha o 10 kg oproti 52" LCD, obraz uz v tejto dobe porovnatelny s LCD (tak ziadne take, ze LCD nema farby atd.), na hry z HD konzol lepsie na LCD.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu