Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

První Pomoc pro vaše SLIM

janvlk

Otázka

thum_347074b3cafc78f672.jpg

Budu se vám snažit pomoci,ale jen když to bude v mých silách.

SLIM

Slimko hučí,vrčí,praská.

-Hučení je spůsobeno pohybem turbín, větráčků, buť může zesilovat,

nebo zeslabovat.Podle toho jestli se slimko zahřívá nebo ne.Tato vlastnost je normální.

-Praskání je spůsobeno roztahováním a smršťováním plastu.Tato vlastnost je běžná ale určitě není chtěná.Není to žádná vážná závada a případnou reklamaci vám asi neuznají.

-Vrčení je spůsobeno hardiskem,který je umístěn vepředu pod mechanikou.Nejsem si jist ale tato vlastnost je prý normální.No holt když pracuje tak o sobě dává znát, že tu je.

347074b3d14ee40b58.bmp

Slimko je hlučné a přehřívá se:

-Hučení je spůsobeno vyšší aktivitou turbín,větráčků.Skontrolujte tedy jestly je na každé straně slimky nejméně 10 cm.

-Stímto souvisí i přehřívání,proto uvolněte místo okolo slimky a jestli problém přetrvává skuste jí vyčistit.Jestli i poté problém přetrvává,určitě své slimko reklamujte.Nejspíše se jedná o vadu v systému.

Černá obrazovka po připojení slimka:

-Nejspíše měníte AVkabel za HDMI.Protože ve slimce a platí to tak pro všechny pejny je zasejfováno nastavení pro AV kabel.Nejdříve přepojte na HDMI kabel a poté vypněte slimku aby svítílo na hlavním tlačítku červené světílko.Poté tlačítko podržte než slimka dvakrát pípne a poté slim pusťte.

Teď už byste měli mít obraz.Poku ne závada je v něčem jiném a obraťte se na někoho skušenějšího nebo skuste reklamaci.

347074b3d19e163b38.bmp

Základní nastavení slimka

-Vše co potřebujete na základní spustění najdete v přibaleném návodu u slimky. Kdybyste ho stratili ale to se asi nestane je tady na oficiálkách playstnu:http://cz.playstation.com/ps3/support/

Další a složitější ale také důležité nastavení najdete na

této stránce :

:http://manuals.playstation.net/document/cz/ps3/current/index.html

Doporučuji v display seting seting nastavit RGB Full Range ale jenom pokud máte pejna propojeného přes HDMI kabel s televizí HD ready nebo Full

Čištění slimka:

-Přesajte zadní žebrování vysavačem na malý nebo střední výkon,nebo si jej dejte do servisu.Pokud budete vysávat,odpojte všechny kabely od slimka a můžete vysávat.Pokud by došlo k poškození na reklamaci by vám to měli uznat, protože tento spůsob čištění je v návodu tedy povolen.

347074b3d1f1fef0a1.bmp

Slimko se seká,přehřívá.

-Tak zaprvé když se vám sliko seká,nejspíš je to spůsobeno přehříváním systému.Proto nejdříve skontrolujte místo kolem pska.Musíte mít na káždé stráně aspoň 30 cm,pokud ho máte naležato.Nevěřte těm blábolům z návodu 10cm,je to tak na 3hodiny hraní.Mám odskoušeno.

Dbejte taky nato aby do prostoru kde je psko umístěno mohl dobře proudit vzduch.Já ho měl ve skřínce která je z dřevotřísky.Vzadu je zakryta překližkou.Na každé straně 10-15 cm a koukali byste jak se NHl sekalo.

Proto všem vřele doporučuji dát vaše psko na výšku,tedy na vertikal.Od té doby co ho tak mám hraji 8-10 hodin a už se neseklo ani jednou.Protože teplo které mělo zespodu z pska odcházet se odrazilo od desky a vrátilo spět do pska.Takže docházelo k přehřívání a k seknutí hry.Proto vám chci doporučit dát na vertikal.Já ho mám bez stojánku takže si dávám větší pozor abych ho neschodil,ale on na vertikal drží bez stojánku taky dobře.Jinak nezbívá než si koupit vertikal stojánek na:http://www.ebay.com/

Dejte slim takto:

thum_347074b54935ca7505.jpg

Jo a kdyby se třeba hry i potom sekaly skute prosím otřít Disk od hry,tím to může být taky a divili byste se jak snadno se upatlá.:cheesygrin:

Jinak skuste aktualizovat systém v seting- systém update.Aktuální verze fimware je 3.15.

Za vzniklé škody neručím,ale určitě přidám dalších pár nápadů a postřhů.Jestli se chcete na něco zeptat.není jistí, že to budu vědět tak semka napište.Jo a pište sem vaše nápady, postřehy a rady. Na tomto tématu budu neustálé pracovat.To hlasování mělo být co je lepší.Tak se omlouvám.Všechny postupy jsou ověřené na mém pejnu a tak to chci vís i nadále.Chci aby zde byli samé lehké a přitom funkční rady,postřehy a nápady.A ne něco skoplého z netu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

15 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Pěkné, jenom dva postřehy. Písmo je sice moc hezké, ale dobrou čitelností zrovna neoslní, a hlavně nějak nechápu, proč by nastavení RGB Full Range mělo být vhodné jen pro HD Ready TV? Není to o rozlišení TV, ale o tom, co je schopná zchroustat TV, a tohle zvládnou všechny aktuálně nabízené modely TV, ať už PDP nebo LCD s podporou HDMI 1.3

Odkaz ke komentáři

• 0

je to docela pěkný, užitečný, ale ta čeština je opravdu hrozná, navíc nechápu tu anketu proč tam je :) jinak nemusí se vysávat vysavačem, ale myslim že pokud se podrží start a tlačítko vzadu (nevim přesně co s čim :D) tak se vnitřek pska pročistí..docela hlučně to začne jet ale pročistí se to

Odkaz ke komentáři

• 0
Pěkné, jenom dva postřehy. Písmo je sice moc hezké, ale dobrou čitelností zrovna neoslní, a hlavně nějak nechápu, proč by nastavení RGB Full Range mělo být vhodné jen pro HD Ready TV? Není to o rozlišení TV, ale o tom, co je schopná zchroustat TV, a tohle zvládnou všechny aktuálně nabízené modely TV, ať už PDP nebo LCD s podporou HDMI 1.3

Hele za to bych se ctěl všem omluvit protože tam nemělo být ,ne full, ale ,nebo full,.Tak se ještě jednou omlouvám.Doufám že už je vše oki:cheesygrin:Písmo je už tyky jiné:cheesygrin:Jo arcane slimka vzadu nemá žádné tlačítko, ale jen fat ho tam má.

Odkaz ke komentáři

• 0
je to docela pěkný, užitečný, ale ta čeština je opravdu hrozná, navíc nechápu tu anketu proč tam je :) jinak nemusí se vysávat vysavačem, ale myslim že pokud se podrží start a tlačítko vzadu (nevim přesně co s čim :D) tak se vnitřek pska pročistí..docela hlučně to začne jet ale pročistí se to

Tahle metoda už u SLIMka nejde, protože SLIMko vzadu žádný tlačítko na vypínání nemá :!:

Odkaz ke komentáři

• 0
Ahoj nedávno jsem si koupil ps3 slim 250 verzi a s sekají se my hry gta 4 a the orange box.Každá větší přestřelka nebo výbuch tak je to skoro nehratelné.Nevíte někdo v čem je problém?Používám HDMI kabel,HD Ready TV.

kabelem ani tv to není , pokud nepomůže očištění disků a dostatečné místo u zadních větracích otvorů (to považuju za nejdůležitější) , pak je to určitě zralé na reklamaci ps3 , zvláště pokud je nová...

napiš co to dělá dál...

Odkaz ke komentáři

• 0

No ze začátku jsem měl slimko položené na stole a dost v něm praskalo,ale to je prej normální.Tak sem ho postavil na vertikal a praskání zmizelo.Ale horší je že my sekaj hry hlavně half-life 2 i když je na vertikal a má dost místa okolo chlazení.A to očištění disku myslíš jak.dík

Odkaz ke komentáři

• 0

Já nevím proč, ale v internetovém vyhledávači při přehrávání videa na youtube, ale nejen tam se mi občas celé Ps3 sekne a musím ho natvrdo restartovat, je možné, že u dlouhých HD/FullHD videí na youtube se v ps3 vyčerpá paměť ram (tuším, že ps3 má jen 256MB což je šíleně málo) a tudíž se ps3 zasekne, ale nevím třeba je to jiný problém. A taky se mi občas když hraju hru vypnu ji poté vypnu i ps3 tak 3x za sebou pípne a když ho znovu zapnu tak je tam chybový formulář pro odeslání chyb do sony tak mi to připadalo taky divný...

Odkaz ke komentáři

• 0
No ze začátku jsem měl slimko položené na stole a dost v něm praskalo,ale to je prej normální.Tak sem ho postavil na vertikal a praskání zmizelo.Ale horší je že my sekaj hry hlavně half-life 2 i když je na vertikal a má dost místa okolo chlazení.A to očištění disku myslíš jak.dík

Je to něco v chlazení, něco se v ps3 přehřívá měl sem teto ale úplně stejný problém a skoušel sem i vertikal ale hry se pořád sekali, takže sem dal na reklamaci a oni mi řekli že je to neopravitelná chyba a poslali nové ps3.Takže ti odporučuji reklamaci.

Odkaz ke komentáři

• 0
a když si dostal nový už se hry nesekali ?

No já když sem měl nový tak sem u toho neměl hry až asi potýdnu sem si koupil nhl10.A ta už se sekala třeba nabíhala a nenaběhla nebo se sekali ukázky a atd..,Jinak dema běžely v pořádku akorát tony hawk a skate 1,2 když sem chtěl vypnout tak se psko restartovalo.Ale na reklamaci jsem to dal kvůli nhl a hle byla to nějaká chyba v přehřívání tak že bychti doporučil

reklamovat, ale je to jen na tobě.

sasán:

Ve svem slimu take registruji praskani obcas docela opruz xD ale je to pohoda celkove bych rekl ze hreje trochu vic nez kamosovo fat ale v pohode.

Hele taky mi to praskalo a jak.Ale kopudivu co mám nový slim 250Gb tak nepraská běží jako hodinky.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu