Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Obraz 16:9

Zeus

Otázka

Zdravím,

mám takový dotaz. Když mám LCD televizi s obrazem 16:9 a přehrávám BD nebo DVD film, který je 16:9 vždycky jsem si myslel, že bude obraz přes celou obrazovku, ale je pořád dole i na hoře ořezaný. Proč to není přes celou obrazovku? Vím, že můžu použít zoom ale to zničí kvalitu obrazu, kvůli které si člověk fullhd tv pořizuje. Vysvětlí mi to někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

19 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Jaaaj...film je bud v 16:9, alebo dokonca v kinoformate 21:9 (2,4:1). Ked ho mas na DVD v tomto kinoformate, tak na obrazovke 16:9 ho logicky budes mat s ciernymi pruhmi!!! Pre mna je vzdy lepsi na obrazovke kinoformat, aspon je to sirokouhlejsie.

Ak ti vadia tie cierne pruhy a mas navyse cca. 100 tis. Czk, tak si kup prvy TV 21:9 na svete - PHILIPS Cinema 21:9, tu uz pruhy mat nebudes :cheesygrin: :cheesygrin: :cheesygrin:

http://www.consumer.philips.com/c/cinema-21-9/10673/cat/sk/

Odkaz ke komentáři

• 0

Tak např. pustím film Transformers pomsta poražených který jsem stahoval jako BDrip tady z fóra od rybak.d a stejně je ořízlej a je to jasně film 16:9. Bitskull pokud máš obraz přes celou obrazovku tak máš asi v nastavení obrazu automaticky a ono se ti to přizpůsobí na celou obrazovku, ale když si tam na tvrdo nastavíš originální formát a nebo 16:9 tak to nejspíš budeš mít ořezaný taky.

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak např. pustím film Transformers pomsta poražených který jsem stahoval jako BDrip tady z fóra od rybak.d a stejně je ořízlej a je to jasně film 16:9. Bitskull pokud máš obraz přes celou obrazovku tak máš asi v nastavení obrazu automaticky a ono se ti to přizpůsobí na celou obrazovku, ale když si tam na tvrdo nastavíš originální formát a nebo 16:9 tak to nejspíš budeš mít ořezaný taky.

Zalezi aj na tom, ako je film vydany spolocnostou na DVD. Stava sa, ze film natoceny 21:9, vydaju na DVD ako 16:9, cize je uz zoomovany a tak je obraz z obidvoch bokov orezany. A to je velka skoda!

Ked sa na TV prepne format na 4:3, tak je vidiet, ci je film 16:9, alebo 21:9 - tu su pruhy hore aj dole hrubsie nez je tomu pri 16:9. Neberem do uvahy aj bocne pruhy, tie su pri prepnuti sirokouhlehoTV do formaty 4:3 samozrejmostou.

Odkaz ke komentáři

• 0
Tohle bude ono. Teď už to chápu a začíná mi to být jasný. Díky za vysvětlení.

Dokonca v TV, ked pustia film v 4:3, ktory mam na DVD v 21:9, tak to je konecna :cheesygrin: Z filmu je takto orezanych cca. 40% z obrazu!!!

EDIT: Aj teraz ide na Markize Mumia 2 vo formate 4:3 :D Na DVD je v 21:9, takze nam z obrazu zobrali cca. 40% a tak sa mame na to pozerat...:D OMG aj s distributormi.

Odkaz ke komentáři

• 0
:D nechápu že nezačali vyrábět televize 21:9 už dávno...jenom na tom zase teď budou vydělávat výrobci TV.

Je to otazne, ze co mat doma. Bezne TV programi su vyrabane v 16:9, resp. este 4:3.

Na TV 21:9 by si mal pri 16:9 po stranach pruhy, resp. to mal roztiahnute na celu obrazovku s miernou deformaciou. Ak je clovek filmovy fanusik (BD, DVD kde je film v 21:9), tak TV 21:9 je jeho dobry vyber. Koniec koncov uz filmy aj v TV byvaju vysielane v 21:9 (ak tak boli aj vyrobene) a v buducnosti ich, dufam, bude coraz viac...a nie film 21:9 pusteny v 4:3 :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu