Mrkej_Na_Drat Odesláno Leden 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 Zdravím,může mě někdo vysvětlit poměr těch to stran 16:9,proč film který i přesto že je překonvertován přesně na rozlišení displeje,tak když ho pustím tak stejně nikdy přes celej ten displej nebude,vždycky tam bude ze spodu a z vrchu černej pás,pruh obdelník. Jedná se tak u všech zařízení i při prezentací třeba TV tak tam maj ty pruhy,nedokážu to pochopit,jediný PS3 dokáže avi filmy roztáhnout správně na obrazovku,ale pokud už se jedná o DVD tak to už nejde,obrazovka mobilu,tv,mp3,mp4 má krásný poměr stran 16:9 ideální na nový filmy,ale stejně ten film na tom spustíte například: 16:7.Pokud máte třeba televizu s uhlopříčkou 127cm,tak ty pruhy nahoře i dole jsou celkem větší než celej obraz filmu,a to už fakt nechápu.Jsou i filmy který,dokážou jet na obrazovce správně,ale většinou prostě vidím ty pruhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Leden 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 Tak je to uplně jednoduché.. Filmy, které udajně jedou ve Full HD vlastně ve Full HD nejsou.. Jsou ve formátu, který se užívá v kinech.. Takže pokud tam na blureyku píšou 1080P, tak tomu ve skutečnosti tak není.. Protože ten rozměr je nějakejch 800P (1920x800). Je to v podstatě podvod, jelikož se tím klame zákazník.. Musíš si na to prostě zvyknout, sorry.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavorka Odesláno Leden 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 filmy jsou některé dělané v tom 16:(9>x) a to že to ps3 roztáhne je jedna z možnosti(akorát se roztáhne/zdeformuje xD) ... akorát že třeba mě to celem vadí když mám film nějak různě deformovaný :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Leden 6, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 Tak je to uplně jednoduché.. Filmy, které udajně jedou ve Full HD vlastně ve Full HD nejsou.. Jsou ve formátu, který se užívá v kinech.. Takže pokud tam na blureyku píšou 1080P, tak tomu ve skutečnosti tak není.. Protože ten rozměr je nějakejch 800P (1920x800). Je to v podstatě podvod, jelikož se tím klame zákazník.. Musíš si na to prostě zvyknout, sorry.. Ano,tý jo,tak přesně todle by to vysvětlovalo,ale je hrozný že jím něco takovýho projde,je to jako by jsme si koupily poloviční TV za dvojnásobnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mrkej_Na_Drat Odesláno Leden 6, 2010 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 filmy jsou některé dělané v tom 16:(9>x) a to že to ps3 roztáhne je jedna z možnosti(akorát se roztáhne/zdeformuje xD) ... akorát že třeba mě to celem vadí když mám film nějak různě deformovaný :) Jasně buď deformuješ nebo se budeš dívat na film s pruhama,tak či tak je to uplně na nic a můžeš film,ps3 i TV hodit z okna,proč se dívat na film kterej ti jede ve velikosti jak na nějaké stará malé TV :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeniczech Odesláno Leden 6, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 6, 2010 Taky mě to štve.. Raději bych tu pravou stranu a levou oříznul a držel ten formát 1920x1080.. Nevím proč to tak neudělaj.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RaiN1468624112 Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 Vysokorozpočtové hollywoodské filmy mají poměr stran 2,35 : 1. Imax tento formát zachovává, obyčejná kina, blu-ray a dvd jsou ořezány na 16:9. To lze ještě ale přežít, protože velká scéna je stále ve filmu obsažena. Horší to už je s ořezem, který se dělá pro TV, respektive dělal - 4:3. Jeniczech: Zkus někde sehnat Imax Blu-ray disk, ten uchovává 2,35 : 1. To je pak masakr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 Skus to sestřihnout ve WinAVI 9 nebo WinAVI MP4. Ty pruhy jsou tam zřejmě kvůli zraku člověka. Aby se díval přímo na obraz a neušla mu vrchní a spodní část filmu. Oči prý tak vidí jen do určitého stupně. Já si,ale myslel že je to snad filmovou společností která si tím hlídá autorské práva.A kamerou a filmem kterým se to natáčí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RaiN1468624112 Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 ondrejsetina: Tak to ale není. Filmové kamery natáčí například 2,35 : 1. Takový obraz pak můžeš vidět v Imaxu. Co se týče 2D kin, Blu-Ray, DVD, tak se obraz ořezává. Kdyby se po ořezu nepřidali letterboxy, tak by ten obraz vypadal hrozně - neúplně. Důvod ořezu je ten, že velká většina populace nemá doma zařízení, na kterém by si takto film mohla pustit. Na 16:9 se natáčí nízkorozpočtové filmy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trezzor Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 Zdravím,může mě někdo vysvětlit poměr těch to stran 16:9,proč film který i přesto že je překonvertován přesně na rozlišení displeje,tak když ho pustím tak stejně nikdy přes celej ten displej nebude,vždycky tam bude ze spodu a z vrchu černej pás,pruh obdelník.Jedná se tak u všech zařízení i při prezentací třeba TV tak tam maj ty pruhy,nedokážu to pochopit,jediný PS3 dokáže avi filmy roztáhnout správně na obrazovku,ale pokud už se jedná o DVD tak to už nejde,obrazovka mobilu,tv,mp3,mp4 má krásný poměr stran 16:9 ideální na nový filmy,ale stejně ten film na tom spustíte například: 16:7.Pokud máte třeba televizu s uhlopříčkou 127cm,tak ty pruhy nahoře i dole jsou celkem větší než celej obraz filmu,a to už fakt nechápu.Jsou i filmy který,dokážou jet na obrazovce správně,ale většinou prostě vidím ty pruhy. Tu bola pred par dnami debata o tom istom : http://console-forum.net/showthread.php?t=79233 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trezzor Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 Tak je to uplně jednoduché.. Filmy, které udajně jedou ve Full HD vlastně ve Full HD nejsou.. Jsou ve formátu, který se užívá v kinech.. Takže pokud tam na blureyku píšou 1080P, tak tomu ve skutečnosti tak není.. Protože ten rozměr je nějakejch 800P (1920x800). Je to v podstatě podvod, jelikož se tím klame zákazník.. Musíš si na to prostě zvyknout, sorry.. Ale su tie filmy v 1080p (1920x1080), ale aj s pruhmy, ked je samotny film v kinoformate (21:9). Neviem, co vam na takom filme vadi, ked ma na 16:9 TV aj cierne pruhy. Takto to je aspon uplny obraz filmu, tak ako bol natoceny a nie zoomovany na 16:9, pricom lavy a pravy kraj je orezany. Dojem z toho mam niekedy zmiesany, ked vidim dve postavy rozpravajuce sa, ktore su vidiet na pol tela, pricom keby to tak nechali, tak je ich normalne vidiet...ako to bolo natocene je to prirodzenejsie. Ved kameramani snimaju na kameru 21:9 a beru zabery na cely tento format!!! OMG aj s vydavatelmi DVDciek, kde to takto orezavaju!!! By som im ruky poobtinal! Ak sa vam nepacia cierne pruhy pri takom kinoformate, tak si kupte prvy 21:9 TV na svete - PHILIPS Cinema 21:9 http://www.consumer.philips.com/c/cinema-21-9/10673/cat/sk/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 DVD kvalita a bluray kvalita se liší hned na první pohled. Doufejme ,že co nevidět se bluray zlevní ještě víc a budou tak dostupnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 Na filmy šestnáct ku devíti se dá dívat ,i když plný obraz je plný obraz. A o dabingu ani nemluví. Někdy o hodně přicházím ,když jsem neviděl v originální znění film co se mi třeba líbil/nelíbil.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejsetina Odesláno Leden 7, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 7, 2010 ondrejsetina: Tak to ale není. Filmové kamery natáčí například 2,35 : 1.Takový obraz pak můžeš vidět v Imaxu. Co se týče 2D kin, Blu-Ray, DVD, tak se obraz ořezává. Kdyby se po ořezu nepřidali letterboxy, tak by ten obraz vypadal hrozně - neúplně. Důvod ořezu je ten, že velká většina populace nemá doma zařízení, na kterém by si takto film mohla pustit. Na 16:9 se natáčí nízkorozpočtové filmy. To nevím. Tak to je! Přispěl jsem s troškou do mlýna s nepodloženými fakty. To co jsem psal jsem přečetl na netu.. Takže ,až si budu chtít bít jistý tak se do toho víc zasvětím! Jak říkám - myslím neznamená že vím radil bych to lidem které to zajímá aby udělaly to samé,když si budou chtít být jistí! Takže pravděpodobně úhlopříčný film šestnáct ku devíti neboli s černými pruhy existuje pro zorné pole člověka. To pravda je.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trezzor Odesláno Leden 8, 2010 Nahlásit Share Odesláno Leden 8, 2010 Na filmy šestnáct ku devíti se dá dívat ,i když plný obraz je plný obraz. Neviem ako to myslis! Film 16:9 sa pozera na TV 16:9 tak, ze je plny obraz! Na film v kinoformate 21:9 sa na TV 16:9 pozera s ciernymi pruhmy. Vsetko sa to odvodzuje z formatu 4:3 kde takyto film ma este raz tak hrubsie pruhy, ako ked sa ten film zoomuje na TV 16:9...logicky! Na TV 16:9 si prepni na 4:3 a tam to mozes vidiet. Film 21:9 ma hrubsie pruhy, ako ked pustis film ktory je v 16:9 - tam su pruhy mensie a ked si to zoomujes na format "zoom 16:9", tak mas film na plnu obrazovku. Ja osobne mam rad filmy 21:9 (tak ako boli natocene), aj ked na obraze su cierne pruhy...to je pre mna kinofilm! Ostatne 16:9 su pre mna TV filmy. A casto vidiet u vydavatelov kinofilmov, ze taky film zoomuju na 16:9 a tak to vydaju na nosicoch (DVD)...je to hnus a podraz na zakaznikoch. Ja chcem pozerat na film ako bol natoceny a nie na orezavky! Vcera bol na Markize film Terminator 2...a bol pusteny a orezany na format 4:3!!! Tak to je konecna...z filmu 21:9 je takto orezane cca. 40-45% z obrazu. Na to sa nedalo pozerat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.