Jump to content
  • 0

ATI Mobility Radeon HD 3650 - velikost paměti

Tommzs
 Share

Question

Ahoj,

mám HP EliteBook 8530p.

Je v něm grafika ATI Mobility Radeon HD 3650, která má podle notebookcheck jen 256MB paměti a není možné sdílení. Bohužel je to tak, mám problém s GTA4 na low. Chip grafiky by to stíhal v pohodě, ale má malou paměť. Nelze nějak nastavit nějakým trickem, aby sdílel aspoň nějaká ta MB s ramkou?

Navíc v CATALYST Control Center je napsáno, že velikost paměti je 1518MB..

ntb.jpg

Poradí někdo?

btw: V Biosu žádné nastavení není:(

19 answers to this question

Recommended Posts

• 0

divny, ze rikas, ze v biosu zadny nastaveni neni, protoze tohle se nastavuje prave v BIOSU, zkus nekde na netu vycmuchat nejnovejsi bios, a nahrat ho. Vic s tim asi neudelas. Pres ovladace, nebo ATI soft ve windows se to vetsinou nastavit neda.

Pripadne je mozny, za grafika ma nastaveno ve svym biosu aby si brala pridavnou pamet z RAM kdy ji ona sama bude potrebovat...

• 0
divny, ze rikas, ze v biosu zadny nastaveni neni, protoze tohle se nastavuje prave v BIOSU, zkus nekde na netu vycmuchat nejnovejsi bios, a nahrat ho. Vic s tim asi neudelas. Pres ovladace, nebo ATI soft ve windows se to vetsinou nastavit neda.

Pripadne je mozny, za grafika ma nastaveno ve svym biosu aby si brala pridavnou pamet z RAM kdy ji ona sama bude potrebovat...

diky, prave sem si myslel ze se to nastavuje v biosu, ale projel sem ho křížem krážem:) Kdy jí sama bude potřebovat... no škoda že si jí nebere při GTA4:D

• 0

Takže ještě jinak:

Moje karta má základní paměť 256MB, v ovoladačích (viz obrázek nahoře) je napsáno, že má 1518MB HyperMemory (což má být sdílená paměť z ramky).

Pokud by to tak bylo, nebyl by problém. Problém je v tom, že hry které jsem zatím hrál (asi hlavně GTA4) tu HyperMemory nepoužívají.

Přitom třeba Bioshock, kde doporučené požadavky na grafiku jsou: DirectX 9.0c a DX10 Grafická karta s 512MB RAM mi jede na all HIGH naprosto plynule a bez sekání...

• 0

1) Grafika pamet z RAM samozrejme sdili kdyz je treba,nastavit se to neda protoze logicky k cemu by bylo aby si grafika brala hned z RAM kdyz to v ty chvili nepotrebuje.Bere kdyz potrebuje neboj.

2) GTA IV je strasne spatne optmalizovana hra takze ti nak uzasne nepojede a musis s si s tim trochu pohrat

3) Mam tu samou grafiku akorat jeji 512mb verzi a GTA IV rozjedu prumerne kolem 28FPS podle benchmarku v options, na rozliseni 1024x600 a vsechno ostatni medium, s dohlednosti na polovinu oproti defaultu.Nic vic a zalezi taky na dalsi konfiguraci notebooku, nemam nic zazracnyho (2.0Ghz C2D a 4GB Ram) tak to zkus a dej vedet