Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

MP3 přehrávač

doommaster01

Recommended Posts

Dobrý den vybírám si MP3 přehrávač. Cena 2-2.5k. Jde mi hlavně o kvalitu přehrávání. Mezi mé favority patří.

Sandisk sansa clip plus (8gb)

Ipod shuffle (4gb poslední edice)

Sandisk sansa FUZE

Přehrávač by měl mít min 4 gb, a velkou výdrž na baterii a hlavní je kvalita reprodukovaného zvuku. Pište vaše další nápady a důvody proč ten a ten přehrávač vzít či ne. Za každý příspěvek dám THX

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě Sandisk sansa clip, protože z těch co jsi jmenoval má nejlepší kvalitu zvukového výstupu a myslím, že v této cenové relaci nemá žádnou konkurenci. Někdo ho dokonce porovnával s Cowon D2, který je o dost dražší a nechal si sansu clip, takže to určitě nebude špatná koupě a dost lidí co ho má mluví o dobré kvalitě zvuku.

Odkaz ke komentáři

Osobne bych za 2.5k - 3k koupil na eBayi iPod Video 30-80GB .. to ti tvejch 8GB splni, vydrz to ma 20 hodin (takze to take splnuje), mas to i jako externi HDD, reprodukce je super (jak je o iPodech zname), displej solidni a diky RockBoxu na tom muzes prehravat takrka libovolny hudebni format (flac, ogg atd.) a nemusis pouzivat iTunes.. O tom, ze na to je hafo aplikaci (scrobbler pro last.fm, Doom, snake, Bubble bobble atd.) ani nemusim rikat :)

A design? Ten se snad libi kazdemu :)

Odkaz ke komentáři

Sandisk Sansa Clip, nebo Clip+ . Jednoznačně v této cenové kategorii nej zvukový výstup. Sansa Fuze je na tom bohužel o dost hůře a o iPodu ani nemluvím...

Pokud chceš opravdu rady od zkušených - jdi na www.avmania.cz do diskuzního fóra a hned ti to bude jasné. Jsou tam fakt machři. Tady ti podle mě nikdo pořádně neporadí... to prosím nikdo neberte osobně - každý zná něco jiného.

Odkaz ke komentáři

Z osobni zkusenosti vim, ze je to z 90% o sluchatkach. Mp3 asi stejne vetsinou neposlouchas ve studiovych podminkach, ale nekde na ulici, kde te stejne rusi okolni hluk a tak ten rozdil reprodukce iPodu (iTouch podle mne hraje nic moc.. ale klasicky iPod s HDD hraje super) a treba ZENu nemas sanci poznat. A pro rypaly - ne, nejsem hluchy :)

Stejne jako u zesilovace, na zminene avmanii ti kazdy rekne, ze je lepsi klasicky 2.0 stereo zesilovac, nez 5.1 AVR, pricemz na sestave za celkovych 20k v pokojovych podminkach to clovek nema sanci rozlisit.. Tam zalezi hlavne na bednach, ale pokud ke stejnym bednam pripojite AVR od Yamahy nebo 2.0 zesik od Pioneeru.. tak rozdil nepoznate, to garantuji :)

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě tak 80% jsou sluchátka. Ale z Touche, nebo Zena prostě ani se sluchátkama za 10k nevykouzlíš zázrak. To prostě nejde. Základem je kvalitní přístroj, který je ten zvuk schopný dát. A jestli mi chceš říct, že iPod hraje super... tak nevím no.. asi si Clipa nikdy neslyšel bohužel. Neber to špatně, ale asi opravdu neslyšel. Já jsem doma v tichu vyzkoušela spoustu přehrávačů se stejnými sluchátky (výše zmíněné všechny plus ještě pár dalších) a opravdu to rozdíl prostě je - mě osobně to nevymluvíš - asi mám jiný sluch tedy.

Rozdíl u mp3 přehrávačů poznáš už u sluchátek za 1500kč něco typu Sennheiser CX300, 500 atd. Rozdíl třeba Clipa a Touche je naprosto propastný. Stejně tak rozdíl Creative Zen a Clip prostě pozná podle mě každý. Tím nemyslím poslouchání v dunícím vlaku, ale v klidu třeba doma jen tak a nevidím důvod, proč si má člověk koupit schválně horší přehrávač, že to údajně v ruchu nepozná.. to je blbost.

Ber Clipa.. je to opravdu nejlepší varianta vůbec. Samozřejmě pokud ti jde jen a jen o zvukový výstup a nejde ti o to mít video a tunu blbin kolem.

Samozřejmě to chce trochu lepší sluchátka, podle mě průměr kolem 1500kč naprosto super, zlatý střed - nemusíš se o ně tak bát jako o sluchátka za 3k, ale zase to nejsou úplně šunty.

Ad zesilovače - to sem podle mě úplně nepatří, přeci jen kvalita mp3 přehrávače za 1.5k a zesilovačů v řádech 20k je rozdíl. Kvalitu Clipa si může dovolit každý. Zesilovač už je úplně někde jinde.

Odkaz ke komentáři

To mi chcete rict ze itcouh hraje spatne ?? :D :D

Jinak pokud ti nevadi Mp4ka tak bych bral Emgeton m6 nebo m7 cult... ty maj super vykon... dal tu sou naky myslim x11 taky good... ale co je podle me nejlepsi volba kdyz nechces itcouh je CoWon D2 - fakt luxusni vecicka... ten dotykac je fakt super

Odkaz ke komentáři

Psali jste tu, že z 90 nebo 80% záleží na sluchátkách. Nevim jestli se to takhle dá říct. Můžeš mít sluchátka za několik tisíc a stejně ti budou k ničemu pokud nebudeč mít přehrávač s dobrým zvukovým výstupem. Já si vždycky vybírám přehrávač podle zvuku a další kritéria jsou až dlouho za zvukem.

K těm ipodům. Jejich zvuk neni a nikdy nebyl nic moc. Kdo se v tom vyzná a potrpí si na kvalitní zvuk, tak určitě bude souhlasit. Změna nastala až u nového ipodu nano, který má podle ohlasu lidí konečně dobrý zvukový výstup.

Další věc je co posloucháš. Mp3 je komprimovaný formát, takže určitě se ti nevyplatí dát několik tisíc do přehrávače a dalších pár tisíc do kvalitních sluchátek, pokud to chceš na hudbu v mp3. Samozřejmě rozdíl mezi zvukem v mp3 poznáš mezi nějakým přehrávačem od větnamců a třeba tímhle sandiskem, ale spíš jsem tím myslel že nemá cenu investovat do něčeho zvlášť drahýho co je určený spíš pro jinou kategorii. Já mam třeba doma sbírku nekomprimovaný hudby, takže podle toho si taky vybíram přehrávač, ikdyž je pravda, že na chůzi po městě je mp3 více než dostačující.

Odkaz ke komentáři

tyo ja se tesim ze budu mit zitra touch ze bude hrat luxusne a ona to asi nebude moc zmena :D :D :D ted mam nakou mp3ku tady z fora... nekdo prodaval za 700... Philips :D :D myslite ze ten itcouh bude aspon o neco lepsi ?

Edit : Tak zitra vam reknu no... mam doma sluchatka skullcandy iCon (primo pro ipody) tak uvidim... :D

Odkaz ke komentáři

Asi takhle, doma mam

sony-nwz-a818.172204.jpg

a iPod .. Rozdil mezi nimi moc zretelny neni. Na cesty pouzivam Koss Porta Pro a jsem s nima absolutne spokojen - hudbu mi vetsinou stejne vice kazi drbajici zenske v autobuse nebo hluk v metru, natoz, abych mohl porovnavat, zda slysim 320kbps mp3 nebo flac, ci dokonce jestli to prehravam z jedne Mptrojky nebo z druhe (chapej, prehravace).

Pravda, Clip jsem nezkousel, zkousel jsem ale dalsi low-end prehravace (ta Sony moc low-end neni).. tzn, takove ty za 500-1000Kc a opravdu mezi nima vsema + Koss Porta Pro neni rozdil. Samozrejme pokud to pripojim k zesiku + poradnym bednam, tak uz slysim rozdil mezi mp3 za 400Kc z eBaye a mezi iPodem.. Ale mezi iPodem a tou Sony moc rozdil neslysim.

FreeMan, dle ohlasu ma dobry zvuk i iPod Video a to musim potvrdit, kdyz to pripojim k vyse uvedene sestave za <20k, tak to hraje stejne dobre, jako vystup z AudioCD.. (za predpokladu, ze poustim 320kbps nebo spise flac.. ). Ale nevim...

A stojim si za tim, ze sluchatka delaji vetsinu. Jak rikam, drive jsem mel shit mptrojky za 400Kc + shit sluchatka.. Kdyz jsem zmenil audio vstup (zesik), tak se mi zvuk jevil stejny. Az kdyz jsem presel na Koss Porta Pro, tak jsem byl schopen rozeznavat kvalitu vstupu.

Ale jak rikam - 90% lidi pouziva mp3 na cesty -> ruzne ruchy z ulice, auta atd. Napr. v Praze je nehoraznej hluk. Takze vubec nema cenu se zaobirat kvalitou reprodukce prehravace. A pokud to nekdo pouziva doma, misto poradneho zesiku + SACD prehravace, tak ho lituji - to uz pak nema cenu porovnavat jednotlive kvality mptrojek ;)

Takze asi tak :)

P.S.: Na kvalitni hudbe si take potrpim, to bych si jinak nekupoval tak drahy zesik a bedny k nemu - to bych si vse poustel z mobilu nebo z bednicek od PC a bylo by mi fajn, protoze bych usetril, takhle musim davat mojim usim vice, protoze to vyzaduji :)

Odkaz ke komentáři

Já bych osobně doporučoval nějaký novější COWON a nebo X-FI verze přehrávače Creative. Každopádně pak záleží na sluchátkách a hlavně jestli na to má člověk vubec sluch a pozná to. U applu kvalitu zvuku moc nehledej..... Vždy jsme byl velice zklamán. Myslel jsem že se něco od 3. generace nano k iPhone 3Gs něco změní... V iPodech hledej luxus, styl, zábavu, ale pořádná kvalita zvuku tomu chybí a dost mě to mrzí.

Odkaz ke komentáři

Ano, přesně tak FreeMan ( dokonce s tebou musím souhlasit :D , což je divné), ale jen si přetlumočil můj názor výše a tentokrát máme úplně stejný.

Nevim co je na tom divnýho. To že jsme se jednou trochu neshodli kvůli rozdílnosti systémů v mobilech nic neznamená kvůli tomu se přece lidi hádají pořád :D (Win - Linux, AMD - Intel, ATI - Nvidia...), ale jsem rád, že jsme se tentokrát shodli :)

doommaster01: Sansa clip + porta pro je dobrá kombinace

Anonymous_: Samozřejmě že ipod video nehraje špatně, ale myslel jsem tím, že nepatří mezi špičku v přenosných přehrávačích. Slyšel jsem hrát ipod video 30GB se sluchátky Koss porta pro a se zvukem jsem oproti mojí mptrojce nebyl moc spokojen. To jak jsi psal, že nemá cenu se zaobírat kvalitou reprodukce přehrávače je blbost, protože v rušném prostředí používám sluchátka Sennheiser CX300 II a ty už jsou dost dobrý na to, abych poznal kvalitu zvukového výstupu.

Odkaz ke komentáři

Takže klipík je doma(nakonec jsem se rozhodl pro black), jsem úplně nadšený, zvuk jako víno i s těmito sluchátky http://www.alza.cz/creative-earphones-ep-630-d61759.htm . Teď už jenom počkat až mi příjdou porty :), děkuji uživateli (uživatelce :D ) Zuzkys za radu :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu