Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Recommended Posts

Odesláno

No být řidičem autobusu vážně není nic moc extra, alespoň ne u ČSAD. U Borsu je to o něco lepší, ale taky nic skvělého ...

Vem si, že každý den jezdíš nějakých pár tras, lidi ti dávají pětistovku, když mají zaplatit 15 Kč (pohledy řidičů určitě znáte sami:D ), jezdíš s nějakým úžasným autobusem, kterému se věčně nedovírají zadní dveře ...:D

Navíc musíš hodně často chodit na různé školení pro řidiče. Abys mohl být řidičem autobusu, musíš mít taky profesní osvědčení, pokud se nepletu, což znamená několik desítek hodin docházení na školení, aby ti ho vůbec vydali. Nehledě na to, že to taky něco stojí a nevím nevím, jestli tohle platí u ČSAD novým uchazečům o zaměstnání.

Navíc je to podle mě hodně neperspektivní práce, kam se tak můžeš dostat z postu obyčejného řidiče autobusu?

Jestli bych měl být řidičem autobusu, tak bych chtěl být dálkovým, tzn., že bych vozil lidi třeba po Evropě. Tam k sobě máš parťáka, někdy i dva, ledničku, postel, prostě celkem pohodlíčko. Navíc můžeš poznat nějaké zajímavé místa na světě, mám známého, který takto hodně dlouho jezdil a ty zážitky, co mi vykládal, to je někdy vážně neuvěřitelné (v dobrém slova smyslu) ...

Takže pokud řidič, tak dálkař:)

Vysoká škola je dneska vážně už u hodně pracovních příležitostí brána jako samozřejmost, v neposlední řadě jste pak podle toho taky finančně ohodnoceni. A je to jenom o tom, že někdo má ten kus papíru a druhý, i když je třeba stejně vzdělaný a má stejné znalosti, ho nemá.

A mít 4 pětky a dvě N-ka v prvním pololetí na střední ..., tak to je vážně ostuda, něco se sebou dělej a nekašli na to, protože bys toho pak mohl hodně litovat.

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

Odesláno
si na PC 12hodin denně jo?a furt sedíš a čumíš na jedno místo?chlape chlape...blázen

Bohužel mám na PC spoustu důležité práce, takže bohužel.

No být řidičem autobusu vážně není nic moc extra, alespoň ne u ČSAD. U Borsu je to o něco lepší, ale taky nic skvělého ...

Vem si, že každý den jezdíš nějakých pár tras, lidi ti dávají pětistovku, když mají zaplatit 15 Kč (pohledy řidičů určitě znáte sami:D ), jezdíš s nějakým úžasným autobusem, kterému se věčně nedovírají zadní dveře ...:D

Navíc musíš hodně často chodit na různé školení pro řidiče. Abys mohl být řidičem autobusu, musíš mít taky profesní osvědčení, pokud se nepletu, což znamená několik desítek hodin docházení na školení, aby ti ho vůbec vydali. Nehledě na to, že to taky něco stojí a nevím nevím, jestli tohle platí u ČSAD novým uchazečům o zaměstnání.

Navíc je to podle mě hodně neperspektivní práce, kam se tak můžeš dostat z postu obyčejného řidiče autobusu?

Jestli bych měl být řidičem autobusu, tak bych chtěl být dálkovým, tzn., že bych vozil lidi třeba po Evropě. Tam k sobě máš parťáka, někdy i dva, ledničku, postel, prostě celkem pohodlíčko. Navíc můžeš poznat nějaké zajímavé místa na světě, mám známého, který takto hodně dlouho jezdil a ty zážitky, co mi vykládal, to je někdy vážně neuvěřitelné (v dobrém slova smyslu) ...

Takže pokud řidič, tak dálkař:)

Víš co mi příjde. Jak tady každej píše jak ej to strašně složitá, blbá, drahá práce. Já jsem se na vás na tohle neptal :D já jen říkal, že by mě to bavilo a chtěl by být. To že to stojí nějaký prachy, úsilý a čas je mi úplně jasný. Na tyhle věci jsem se vůbec neptal. Řekl jsem to co by mě bavilo. Co víc v tom všichni hledáte :) Já taky nemám nic proti člověku, který chce být taxikářem. A to, že se z postu řidiče nikam nedostaneš je pro mě osobně v současné situaci úplně jedno. Mít "stálou" práci je furt lepší, než nemít žádnou nebo dělat někde na stavbách za pár kaček a ještě ta firma zkrachuje.

Odesláno
Bohužel mám na PC spoustu důležité práce, takže bohužel.

Víš co mi příjde. Jak tady každej píše jak ej to strašně složitá, blbá, drahá práce. Já jsem se na vás na tohle neptal :D já jen říkal, že by mě to bavilo a chtěl by být. To že to stojí nějaký prachy, úsilý a čas je mi úplně jasný. Na tyhle věci jsem se vůbec neptal. Řekl jsem to co by mě bavilo. Co víc v tom všichni hledáte :) Já taky nemám nic proti člověku, který chce být taxikářem. A to, že se z postu řidiče nikam nedostaneš je pro mě osobně v současné situaci úplně jedno. Mít "stálou" práci je furt lepší, než nemít žádnou nebo dělat někde na stavbách za pár kaček a ještě ta firma zkrachuje.

Jo, však jasně, jako neber si to nějak ve zlém;), jenom říkám to, co jsem slyšel nebo ze svých vlastních zkušeností (profesní osvědčení mám).

Odesláno

Dobre zamestnani - 50k mesicne - ziskas samozrejme se zakladkou, stredni a vyska je vicemene k nicemu...

hahahaha, delam si prdel :D :D Jsi uplny ,$Ł<÷÷× a s temahle znamkama nemas sanci prolezt stredni a udelat maturu, posral sis zivot, protoze se zakladkou muzes:

- uklizet ulice

- delat v mekaci

- delat v KFC

.. a mozna jezdit s popelarem, ale to by jsi musel mit kurva stesti ..

Dnes je úplně nulový rozdíl mezi maturitou a VŠ, záleží na tom jaké schopnosti a znalosti máte. Pokud jste na pohovoru kde je např.12 uchazečů o danou práci a bude tam blb s vysokou(na tu se dneska dostane každý průměrný blb)

a člověk s maturitou který je schopný tak jim bude jedno jestli budeš mět vysokou nebo maturitu v tom dneska žádnej rozdíl není.:)

Jediný rozdíl je si myslím např. u takových technických oborů jako nějaký inženýr a tak. ale to je zase jiný stupen vysoké školy než např.bakalář a podobné sračky

Je to kurva rozdil, do lepsich firem.. Microsoft, Ceska Sporitelna atd. se na tebe ani nepodivaji (ani neodepisou), kdyz jim posles CV, ve kterem pises jen o stredni.. Pises proste nesmysly.

Fenix: tak to mas zkreslene predstavy. Kdyz odejdes z matfyzu z oboru informatika nebo z cvutu kybernetika, tak rozhodne nemas nastupni plat 17k - to jsem mel v 16 pri jedne brigade (ale je pravda, ze to bylo kurva stesti).. Z MF/CVUT zacinas na 30k/mesic...

Odesláno

Dupenka přesně moje slova - teď jsem to chtěla akorát napsat. VŠ není dneska nějaké terno (protože se tam dostane téměř každý, kdo chce).

Dnes je terno mít dobrý nápad a úsilí něčeho dosáhnout, škola je až na "druhém místě" v dnešní době, protože i tupec má dnes VŠ. VŠ je jen o tom, že se něco dokážeš nabiflovat. Ne o praxi a nápadech.

Rozhodně preferuju být pánem svého času bez VŠ a pohodové podnikání, než se někde honit za tituly a pak celý život za šéfem. Můj případ to sice není - školu dělám, ale ne kvůli budoucímu zaměstnání, protože to už mám dávno jasné.

Odesláno

Fenix: tak to mas zkreslene predstavy. Kdyz odejdes z matfyzu z oboru informatika nebo z cvutu kybernetika, tak rozhodne nemas nastupni plat 17k - to jsem mel v 16 pri jedne brigade (ale je pravda, ze to bylo kurva stesti).. Z MF/CVUT zacinas na 30k/mesic...

To je dost možný že u těchto oborů začneš na 30K ale tohle patří mezi nejtěšší obory vůbec ... nějaká kybernetika a nebo informatika :D Tam je spousta programování a znalost programovacích jazyku ale to nemusím psát že :) Po absolvování tohoto oboru pak nenastoupíš třeba někam do fabriky ale se znalostma co si získal můžeš pracovat jako externí programátor třeba Simatic řídícich systemu , či vývojářských studii ... Ja si ty informace nevycucal s prstu mam to od starších ročníku kteří už vejšku maj a nebo dodělavaj , tu samou dalkově jak dělám já ...

Odesláno

Ingnition: Je sice pravda, že stačí řidičský průkaz B a oni tě sami nechají zaškolit, nicméně je to hodně "drsná" práce - hlavně na psychiku.

Znám spoustu lidí, co se tím živí. Některým je 50, některým 30, ale žádná sranda to není a kdyby mohli, tak by se radši učili a dělali něco jiného.

Mimochodem na stavbách se platí dost dobře, hlavně na těch výškových.

Kámoš pojede příští měsíc do německa a bude mít měsíčně 50 000kč.

JerRry: Ne všechny školy se dívají na známky, ale na schopnosti. Samozřejmě mluvím i o prestižních školách.

Anonymous_: Souhlasím. Se základkou může nejlépe dělat skladníka.

Nicméně vše se dá zlepšit a první pololetí nic neznamená (ikdyž dostat v něm i jednu pětku je dost...hloupé?). Je tu druhé pololetí a cokoliv se dá dohnat, protože stejně probírali jen to co brali na ZŠ.

Dupenka: Pokud někdo udělá pouze základní školu = asi není moc chytrý, takže těžko bude v něčem podnikat. Samozřejmě jsou tu vyjímky, ale je hloupé někomu dělat falešné představy.

zuzkys: Každý se tam nedostane. Buď musí mít kontakty a spoustu peněz a nebo musí být chytrý. Je sice pravda, že některé VŠ berou i bez přijímaček, ale zase upřímně...kolik z těch zájemců proleze první semestr?

Pokud nemáš problém s VŠ, tak prostě patříš mezi ty chytřejší. Znám spoustu lidí, co nedokážou udělat ani učňák (ten nejhorší dělá 3. ročník podruhé).

Fenix: Nejtěžší obory to nejsou. Pokud tě to baví, tak je to láhůdka. Kámoš letos dělá bakaláře, živí se zároveň jako webdesigner a má 1500kč/h.

Přitom programování - java, assembler -> je to základ. Pro někoho těžký, někdo se jen směje.

Kybernetika těžká není, musí tě to prostě bavit.

Odesláno
Anonymous: znám pár lidí (ale jen pár jich je), kteří mají jen základku a vydělávají těžké prachy. Prostě mít dobrý nápad, který umíš prodat a jsi za vodou.

Tak tomu se rika korupce nebo znamosti, pripadne dobry napad (ale to je jen 10% vsech priapdu). Vsimni si sasi, to je jeden z nich a ukazal se primo tady - vubec se nestydi napsat, ze mu nevadi, kdyz bude kokot, protoze se do CEZu stejne dostane, diky znamemu, a zabere tam misto nekomu, kdo by si to misto a plat opravdu zaslouzil.

Dupenka přesně moje slova - teď jsem to chtěla akorát napsat. VŠ není dneska nějaké terno (protože se tam dostane téměř každý, kdo chce).

Dnes je terno mít dobrý nápad a úsilí něčeho dosáhnout, škola je až na "druhém místě" v dnešní době, protože i tupec má dnes VŠ. VŠ je jen o tom, že se něco dokážeš nabiflovat. Ne o praxi a nápadech.

Rozhodně preferuju být pánem svého času bez VŠ a pohodové podnikání, než se někde honit za tituly a pak celý život za šéfem. Můj případ to sice není - školu dělám, ale ne kvůli budoucímu zaměstnání, protože to už mám dávno jasné.

To snad ale nemyslis vazne, ne? Dostat se na VS a udelat VS jsou dve hodne rozdilne veci. Ze VS je lehka? Myslim, ze tekk a rix mohou rici svoje...

Ze VS v praxi k nicemu moc neni - necekane! Vetsinou je teorie k nicemu, pokud nedelate ucitele/vedce etc.

Pokud si chceš žít dobře, tak potřebuješ vysokou, jinak budeš rád za 25k:) Udělat vejšku není tak "těžký", ale zaměstnavatelé hleděj po titulech a až pak po maturitách...

Udelat vejsku je tezky - pokud ji nedelas v Plzni. Ale s tema titulama souhlasim :) Lepsi zamestnavatele opravdu nezajima, ze umite prvni posledni.. Ale pokud nemate VS, tak jim to prvni a posledni ani neukazete. Zajemcu o misto je dost a tak je z ceho vybirat - tak proc nejdrive nevzit to lepsi? (VS..)

Nicméně vše se dá zlepšit a první pololetí nic neznamená (ikdyž dostat v něm i jednu pětku je dost...hloupé?). Je tu druhé pololetí a cokoliv se dá dohnat, protože stejně probírali jen to co brali na ZŠ.

Prvni pololeti znamena hodne. Hlavne to, ze jsi:

1) tak zapsany uz u profesoru.. takze proste za ty 4 roky se z toho jentak nevyhrabes..

2) jakmile mas jednu 5, tak se neboji ti ostatni nejakou taky prihodit a kdyz jich mas 5, tak uz se to jen kupi a maji te uz za odepsaneho

3) uz nemuze mit lepsi znamky, jak 3 na konci - vytahnou vice jak o 2 stupne to proste nejde.. To uz by profesori museli vedeni vysvetlovat jak je to mozne, ze mel predtim 5 a ted 2 nebo 1 a to si nikdo neveme na triko.

4) je v druhaku.. ten konkretne u mne byl nejlehci. Jestli nedava druhak, tak ho chci videt ve tretaku (kterej byl u nas nejhorsi) nebo ve ctvrtaku, kterej je tak brutalni, ze se musis pripravovat na maturu + ucit se do skoly.. A hlavne Nka znaci, ze v te skole nebyl - ze se na ni vysral.. Myslis, ze se nevysere na maturu, kdyz ho k ni nikdo nenuti? Ucit se na ni nemusis, nikdo te k tomu nedonuti.. akorat ti nedaji N, ale druhou sanci a pak cau.

Odesláno
mě fakt dostává :D jinak nic ve zlým práce jako šofér autobusu je v poho uplně Ok ... Ale nejdříve musíš mít praxi na nákladáku , nebo TIRáku... alespon 5let mam takovej dojem :D

Trošku blbost ... jak by mohl řídit Bus 21 letej frajer?To po základce začal jezdit náklaďákem ne?Nemusíš mít žádnou praxi ... stačí řidičák + řidičské školení a máš to. :)Řidičák na autobus je od 21 ...

Odesláno
Trošku blbost ... jak by mohl řídit Bus 21 letej frajer?To po základce začal jezdit náklaďákem ne?Nemusíš mít žádnou praxi ... stačí řidičák + řidičské školení a máš to. :)Řidičák na autobus je od 21 ...

To mi jako chceš říct že ten kdo řídí bus nemá žádnou praxi v řízení dlouhého vozidla , nákladáku , to je ještě větší blbost než ta má teorie s praxí ... když skončí týpek na učnáku jde makat jako řidič tak mu je 19 let do jednadvaceti má dva roky ... Vůbec se mi to nezdá že by tě nechaly křídit autobus bez jakeho koliv předchozího ježdění s tahačem..

Odesláno

Anonymous: Jestli jsi mě jenom blbě nepochopil. To, co říká tekk, nebo rix je mi celkem volné. A ani nevím, co říkají. Jestli jsou v prvním ročníku trochu vyplesklý.. ok, každý asi byl. Já vím jak to na VŠ chodí. Pokud nejsi úplný blbec tak je VŠ celkem v pohodě. Stačí se "umět učit" a celé je to jenom o "hloupém" biflování. Prostě je a to mi nikdo nevymluví. Je pak na každém jak se s tím biflováním umí poprat. Taková medicína je velice těžká škola, ale je to jen a jen o biflování a to je na každé škole stejné - rozlišují se jen na to, ve které se musíš biflovat méně a více. Proto si stačí vybrat méně náročnou školu a pokud dotyčný chce - je schopný ji dodělat. Jako na střední jsem narazila na hodně hloupé lidi (kupodivu i na gymplu) a i přesto dali maturu a teď mají i Mgr, Ing atd.

Odesláno
RaiN: ty znas spoustu autobusaku, ja vim vcelku o hodne lidech, kteri to se zakladkou dotahli trochu dal, jak na zamestnance kfc :) tim "dal" myslim skutecne DAL, a to diky vlastni hlave, ne ucitelum ze skoly

...ale neresim

proste... jestli jste to jeste neudelali, prectete si tu knizku, na kterou odkazuju o neco vys ;)

Samozrejme existuji dobri podnikatele, ale

- musis mi kapital

- musis mit dost dobry napad (coz je v dnesni dobe trochu tezke)

- NEJLEPE musis mit znamosti

- musis byt dost chytry na to, aby jsi to zvladl zrealizovat

Pokud nemyslis podnikatele, ale normalniho zamestnance, ktery ma jen ZS a udelal si peknou karieru a stoupa vys - tak si promluv s Enemym (nic proti eny), kterej ted ma prakticky jen ZS - ten ti rekne, jak moc pekne se shani prace se ZS a jak krasne se stoupa vys.

(sorry eny, ze jsem te pouzil jako priklad, ale ty jsi jediny z fora, o kom vim, ze s tim ma opravdu zkusenost a nezkresluje to)

Anonymous: Jestli jsi mě jenom blbě nepochopil. To, co říká tekk, nebo rix je mi celkem volné. A ani nevím, co říkají. Jestli jsou v prvním ročníku trochu vyplesklý.. ok, každý asi byl. Já vím jak to na VŠ chodí. Pokud nejsi úplný blbec tak je VŠ celkem v pohodě. Stačí se "umět učit" a celé je to jenom o "hloupém" biflování. Prostě je a to mi nikdo nevymluví. Je pak na každém jak se s tím biflováním umí poprat. Taková medicína je velice těžká škola, ale je to jen a jen o biflování a to je na každé škole stejné - rozlišují se jen na to, ve které se musíš biflovat méně a více. Proto si stačí vybrat méně náročnou školu a pokud dotyčný chce - je schopný ji dodělat. Jako na střední jsem narazila na hodně hloupé lidi (kupodivu i na gymplu) a i přesto dali maturu a teď mají i Mgr, Ing atd.

Hele, mas pravdu, ale ..umet se ucit.. Jestlize nekdo v druhaku na SS, kde je to URCITE MNOHEM lehci, nez na VS a toho uceni je MNOHEM MENE (to mi das za pravdu), ma pet petek (!!) a 2x N, tak to znamena, ze se ucit neumi a ze na skolu sere! Chapu ctverce, chapu jednu petku.. To clovek ujede a jednou se zrovna neuci nebo se mu ucit nechce, ale neznamena to, ze neumi.. Ale tohle uz je fakt hodne. Neznam nikoho, kdo by mel pet petek a vytahl to.. Ano, znam nekoho, co meli dve petky a dali to.. Ale 3-4, tak vzdy skoncili se studiem.. (ty Nka tam nepocitam)

O biflovani to je i neni. Mam kamose prave na jiz zmenenem matfyzu a tam to fakt neni jen o biflovani. Tam jde o to to pochopit. Hodne jde o to to pochopit (kdyz jsem s nim neco probiral). A ver, ze to neni lehke. Nejaky blbec, s prumernym/podprumernym IQ imho NEMA SANCI to pochopit. Matematicky dukazy atd. Hodnekrat jsem myslel, ze to chapu spravne, ale pak jsem premyslel dal a pochopil jsem, ze je to uplne jinak.

Biflovani je imho treba dejiny... Neco, kde fakta neovlivnis a kde jsou jasne dana - staci vedet letopocet a co se stalo a to si pamatovat, ale tak to u matiky a jinde neni. Tam ti nestaci se nauc zapisky, tam musis zapojit logiku a tu ma kazdy jinde! Tim si jsem jisty ja a urcite se mnou souhlasis, jinak to neni mozne! Je spousta lidi, co to proste nechapou a nemaji dostatecnou logiku a treba nejake algoritmy (jejich rychlost, vyznam, dukazy) nechapou.

Odesláno

Samozřejmě, je to přesně tak. Člověk s 5 pětkami atd to nedá. To je logické. Nicméně ta debata se směřovala už spíše všeobecně.

Jde také jen o to, že 1.ročník VŠ je skoro ten nejtěžší - a proč? Protože logicky se potřebují vyselektoval totální tupci, proto možná teď tekk, či další říkají, že je toho moc a těžké. Ano, je. Ale od druhého ročníku dál je to docela pohoda, možná mnohdy i mnohem lehčí než na střední - víš co se naučit, na kdy atd. Máš jen specifické předměty, které si sám vybíráš, ty, o které se zajmáš. Tak to je.

O matfyzu tady nemůže být řeč - to je tak specifická škola, že je to jen pro těch pár, který se tím prostě chtějí zabývat. Ale takovou VŠE dokáže prostě studovat téměř každý. (Rozumněj ne člověk s 5 pětkami v 1.ročníku střední, ale průměrný člověk.)

Odesláno
Samozrejme existuji dobri podnikatele, ale

- musis mi kapital

- musis mit dost dobry napad (coz je v dnesni dobe trochu tezke)

- NEJLEPE musis mit znamosti

- musis byt dost chytry na to, aby jsi to zvladl zrealizovat

Existuje mnoho lidí co neměli nápad ale jen štěstí a duplikace jim pomohla k tomu že jsou z nich velcí podnikatele ... s těmito body souhlasím krom toho nápadu ... Je mnoho neprozkoumaných podnikatelských záměru ve kterých se dá ještě dost slušně profitovat ... Pro přiklad : zimní sezona lyžařské instruktorstvý , tenhle záměr je sice jen sezoní ale z vlastní zkušenosti vím že to zatraceně dobře sype ... podle mě největším problémem lidí že se bojí podnikat jejich lenost , kapitál a tzv know-how... ale uplatnit se v čr zas není tak těžké ale je těžké přijít včem

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu